Yutek 02.11.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Chętnie posłucham o innych rozwiązaniach ogradzania dużej powierzchni. Może są już takie wątki na forum ? podeślijcie link jak macie. Nie brales pod uwage podkladow kolejowych? nie namawiam bo zdania sa rozne, po prostu pytam Moje zdanie jest takie ze owszem MOZE byc taki podklad szkodliwy, POŁOZONY w ogrodku bezposrednio przy warzywach i owocach ale na obrzezu dzialki w duzych prawie 3 m odstepach? - nie ma strachu. W mojej okolicy jest sporo takich plotow i wygladaja naprawde ladnie. na 1000m potzreba kololo 360 słupków a rzeczone podklady mozna kupic juz za 12 pln szt. Jezeli chodzi o ich osadzanie w ziemi to wazne dla mnie jest to ze mozna uzyc do kopania dolkow pod nie wiertnicy co oszczedzi duzo czasu. Z gruboscia deski jeszcze sie zastanawiam ale znajac siebie dam za gruba niz zbyt chuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 02.11.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Nie brales pod uwage podkladow kolejowych? nie namawiam bo zdania sa rozne, po prostu pytam Moje zdanie jest takie ze owszem MOZE byc taki podklad szkodliwy, POŁOZONY w ogrodku bezposrednio przy warzywach i owocach ale na obrzezu dzialki w duzych prawie 3 m odstepach? - nie ma strachu. W mojej okolicy jest sporo takich plotow i wygladaja naprawde ladnie. na 1000m potzreba kololo 360 słupków a rzeczone podklady mozna kupic juz za 12 pln szt. Jezeli chodzi o ich osadzanie w ziemi to wazne dla mnie jest to ze mozna uzyc do kopania dolkow pod nie wiertnicy co oszczedzi duzo czasu. Z gruboscia deski jeszcze sie zastanawiam ale znajac siebie dam za gruba niz zbyt chuda Brałem pod uwagę, a jakże. Ale nie wiem gdzie masz podkłady po 12 zł Ja kupiłem 25 szt po 25 zł i nigdzie nie udało mi się znaleźć taniej. http://foto3.m.onet.pl/_m/dffd83d71c5bc1919356bb4134584db3,10,19,0.jpg a 25 zł to już żadna atrakcja. natomiast 12 to już jest coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 03.11.2009 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Jest trochę tych podkładów - nie wiem jak z ich stanem, ale ceny są < 25 pln, choć nie wiem czy obok Ciebie są do odebrania...? http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=podklady+kolejowe Jeszcze jedno - skąd masz deski - z tartaku, ze składu?Zastanów się czy nie taniej Cię wyjdzie kupno drzewa w Nadleśnictwie i przetarcie go na gatrze w tartaku. Zostaną Ci zrzyny, którymi będziesz mógł palić pierwszej zimy dogrzewając dom. Te ładniejsze dechy (jak będziesz miał podbitkę drenianą oczywiście) to sobie zostawisz i dasz do wyrobienia, bo kupowane deski nie są tak ładne = są już przebrane na podbitkę właśnie.Tak czy siak trzeba wszystko policzyć dokładnie,może warto????. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 03.11.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witaj ...jestem pełna podziwu !! ale z Ciebie pracuś, zapału Ci nie brakuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zywik 04.11.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Asafie... płot pierszwa klasa, ładnie to wszystko zaczyna wyglądać! Dalej kibicujemy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yutek 04.11.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Czesc, Jako ze swoja budowe zamierzam zaczac na wiosne, teraz szukam inspiracji i pomyslow. Min. na ogrodzenie. w linku znajduje sie galeria fotek ktore dzisiaj zrobilem na ranczu niedaleko mnie. Dla zainteresowanych polecam szczegolne zwrocenie uwagi na zblizenia bram, dla mnie to byla nowosc i jak widac zupelnie niezle sie sprawdza bo plot stoi napewno min.2 lata. http://picasaweb.google.com/Yutecki/POt# Moze Ci sie cos z tego Asaf przyda ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 04.11.2009 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Czesc, Jako ze swoja budowe zamierzam zaczac na wiosne, teraz szukam inspiracji i pomyslow. Min. na ogrodzenie. w linku znajduje sie galeria fotek ktore dzisiaj zrobilem na ranczu niedaleko mnie. Dla zainteresowanych polecam szczegolne zwrocenie uwagi na zblizenia bram, dla mnie to byla nowosc i jak widac zupelnie niezle sie sprawdza bo plot stoi napewno min.2 lata. http://picasaweb.google.com/Yutecki/POt# Moze Ci sie cos z tego Asaf przyda ? Pozdrawiam Bardzo dziękuję. Super zdjęcia, dobrze że szczegóły pokazałeś. Brama super. Świetny pomysł, wykorzystam go, rewelacja. A słupki to podkłady kolejowe chyba ? Ciężkie jak nie wiem. Pozdrawiam i czekam na Twój dziennik, najlepiej już opisuj załatwianie i przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 04.11.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Muszę się "przespać" z tym twoim dziennikiem ... no może najpierw szczękę podwiąże ... bo mi opadła. Jutro napiszę coś mądrego - tymczasem pozdrawiam i trzymam kciuki za papierologiczne boje.Beędę tu "wpadać" bo jestem pod ogromym wrażeniem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.11.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 piekne te brzózki u Ciebie są!!!!! poprostu napatrzeć sie nie moge!!! ..kiedy u mnie będą takie duże???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 06.11.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Asaf, gdzie Ty trzymasz te wszystkie sprzęty??? Płot - rewelacja. Zawsze mi sie takie podobały. U nas, niestety, odpada. Mąż się boi, że nasze psy pogubimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 06.11.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Asaf, gdzie Ty trzymasz te wszystkie sprzęty??? Płot - rewelacja. Zawsze mi sie takie podobały. U nas, niestety, odpada. Mąż się boi, że nasze psy pogubimy Większość sprzętów trzymam w kontenerze morskim dużym na działce (są zdjęcia w dzienniku) a te które się nie mieszczą odwożę do jednego zaprzyjaźnionego mojego zakładu jakieś 2 km. Nie wiem w czym tego typu płot miał zaszkodzić psom. On jest tak zrobiony że nawet zajączek wielkanocny się nie przeciśnie Może duży kangur albo kot dałby radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 06.11.2009 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 piekne te brzózki u Ciebie są!!!!! poprostu napatrzeć sie nie moge!!! ..kiedy u mnie będą takie duże???? Brzózki rosną szybko więc szybko doczekasz się dużych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.11.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Asaf, nie obejrzałam filmu, wiadomości, nie upiekłam ciasta bo... jak zaczęłam, tak musiałam skończyć czytać. Nie mogłam nie skończyć i uwierzyć mi trudno, jaką benedyktyńską pracę już wykonałeś i z jaką lekkością o tym piszesz. Na dodatek w tak przygotowanym terenie, budowa będzie samą przyjemnością, wyobrażam sobie jak pięknie dom będzie się wtapiał w tło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 07.11.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Asaf, nie obejrzałam filmu, wiadomości, nie upiekłam ciasta bo... jak zaczęłam, tak musiałam skończyć czytać. Nie mogłam nie skończyć i uwierzyć mi trudno, jaką benedyktyńską pracę już wykonałeś i z jaką lekkością o tym piszesz. Na dodatek w tak przygotowanym terenie, budowa będzie samą przyjemnością, wyobrażam sobie jak pięknie dom będzie się wtapiał w tło Witam Cię serdecznie. Bardzo fajnie mi napisałaś. Czytam gdzieś w różnych miejscach Twoje komentarze ale pogrążony w smutku nie znalazłem nigdy Twojego dziennika. Jednak dzięki Tobie przerobiłem cały dziennik Jagny (wzruszająca opowieść) Zaglądaj czasem Pozdrawiam. Asaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 07.11.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Gratuluję prądu!to istotna zmiana dla każdej budowy - nastała epoka jasności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 08.11.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Jestem znowu Twój dziennik Asaf - to nie "temat na jedną nockę". Z nieukrywana acz szczerą zazdrością podziwiam rozmach tego co wyczyniasz i nie wiem skąd masz na to wszystko straszne pieniądze ... ale bedę trzymać kciuki...żeby ci ich nigdy nie zabrakło, bo potrafisz z nich zrobić użytek jak nikt ! Przyjemnie będzie popatrzeć na człowieka który tak kocha wieś - bo mnie znajomi "pukali w czółko" jak mówiłam, że i tak kiedyś na wsi będę mieszkać Ale widać całkiem normalna jeszcze jestem ... bo nie ja jedna hi hi. ...A tego prądu ...to nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę ... (największy niewypał mojej budowy) Będę tu wracać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.11.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] Dzień dobry Stawiał Pan na działce kontener metalowy na narzędzia, mam w związku z tym jedno pytanie, jak się ma strona prawna takiego kontenera trzeba miec pozwolenie, zgłoszenie czy morze stawia się i tyle. Sam chciałbym sobie postawić na działe coś takiego a nie wiem co na to przepisy. Prosze o odpowiedz. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik105605.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 11.11.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 No uzależniłam się jak nic od Twojego dziennika. I jestem na ostrym głodzie bo od 2 dni nic nia mam do czytania:) Jak ja przetrwam zimę? Wtedy pewnie rzadziej będziesz pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 11.11.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witam. Asaf podpowiadam coś czego dowiedziałam się u nas w gminie (chyba najbardziej przyjazna człowiekowi gmina w Polsce). Jeśli zależy Ci na skróceniu czasu, który mają sąsiedzi na wszelkiego rodzaju veto możesz poprosić każdego o napisanie na Twoim pisemku z UG że " wyrażają zgodę na to co zamierzasz u siebie robić i nie będą mieć nic przeciwko" zanosisz to do gminy i jesteś minimum 2 tygodnie do przodu. To samo przy rozpoczęciu budowy i masz miesiąc w kieszeni. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 11.11.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 My świątecznie, na deser zasiedliśmy do czytania ulubionego dziennika- pozdrawiamy Pracusiów ! Piękny płot W ogóle macie tak piękny teren pod swoimi skrzydłami, że aż się oczy radują - podziwiając na ekranie a w rzeczywistości to dopiero muszą być widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts