Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranczo na dużej działce. Asaf- komentarze do dziennika.

Recommended Posts

Nasza ciekawość też była na wyczerpaniu.... tyle się naczekać na kolejny wpis.... mordęga...

Co do Twojej dzisiejszej jazdy takie światy... to faktycznie jesteś okropnie zakręcony.

Ale to nie każdy może sobie na takie coś pozwolić, normalny człowiek który musi siedzieć całymi godzinami w normalnej pracy nie dałby rady........

Co do przyspieszenia w urzędzie to się zgadzam, można by pogadać z sąsiadami, chyba nie masz ich tam bardzo dużo co?

Jak myśmy zaczynali budowę to też załatwiałam od sąsiadów (ale tylko jednych) takie pisemko. Najfajniejsze było to że sama napisałam tą zgodę, a oni musieli to tylko podpisać - załatwione od ręki...

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę, że wszystko robisz z rozmachem :lol: :lol: :lol:

A te paliki to ... pozłacane rozumiem :wink: - czyste szaleństwo faktycznie.

Ja mam 350 km ...nad morze albo do Krakowa. Hmmm - może skoczę jutro do Sopotu na obiad ?

Asaf - wciągam cię na listę "pozytywnie zakręconych" i ...nigdy się nie zmieniaj. Dla ciebie nie będzie rzeczy niemożliwych !

Dziękuję za wszystkie wpisy :D

To naprawdę miłe.

Wierzcie mi że bardzo czekam na wasze wpisy i to wasze czytanie mobilizuje do pisania :)

Wiem że wiele spraw można przyspieszyć , pchnąć, załatwić, pogadać z kim trzeba.

Nasza budowa jednak będzie inna.

Załatwiamy wszystko normalnym trybem, nie dajemy darów ani upominków mamy świadomość że wszystko zależy od naszego PANA a nie od pana Zdzicha w urzędzie, który to może tylko chwilę przeszkadzać.

Wierzymy że nasz Bóg się o nas troszczy , wszak On współdziała we wszystkim ku dobremu z tymi , którzy go miłują my tą miłość do Niego deklarujemy w sposób w pełni świadomy i realność tego doświadczamy każdego dnia.

Pozdrawiam was serdecznie, cieszcie się swoimi budowami i dobrymi rzeczami , które was spotykają a o których często się traktuje jako zwyczajne i że nam się należą.

Bóg jest dobry.

350 km w jedną stronę

to tylko ja jestem taki pokręcony.

ale Ty pojechałeś kupić - a my pojechaliśmy 250 km zeby zobaczyć...

to było w zeszłym roku na wiosnę. Pojechaliśmy cegłę ręcznie formowaną zobaczyć....

nie kupiliśmy jej :)

kupiliśmy ją 30 km od domu :)

Witaj w klubie :wink:

Fajownisty ten Quad - wywrotka :roll: , przydał by się do wożenia jedzonka dla zwierzątek :roll: ... ale mam taczkę :wink: :lol: :lol: :lol:

Wpadłam z pytaniem... gdzie kupowałeś winorośla???

Winorośla , z tego co już na mnie nakrzyczeli na forum winiarzy kupiłem źle.

Powinno się kupować na e-sadzonka podobno tylko . Sprawdzone i dobre.

Dokupię tam na wiosnę.

To jest forum winiarzy????

Oj, chyba kolejnych parę nocy nieprzespanych :-?

Nie wiem, czy kupiłeś złe, czy dobre, ale.... ładne, i posmakować od razu można :roll: .

Czytałam gdzieś o człowieku, który sprzedaje sadzonki, i wino gotowe też...

Można jechać na degustację i takie jak Ci smakuje winko to odpowiednie sadzoneczki można sobie kupić...

a deserowe, jak w dobrym czasie się pojawisz to też można popróbować...

Chyba się tam wybierzemy...

To jest forum winiarzy????

Oj, chyba kolejnych parę nocy nieprzespanych :-?

Nie wiem, czy kupiłeś złe, czy dobre, ale.... ładne, i posmakować od razu można :roll: .

Czytałam gdzieś o człowieku, który sprzedaje sadzonki, i wino gotowe też...

Można jechać na degustację i takie jak Ci smakuje winko to odpowiednie sadzoneczki można sobie kupić...

a deserowe, jak w dobrym czasie się pojawisz to też można popróbować...

Chyba się tam wybierzemy...

Oczywiście że są , kilka .

A to jest najlepsze i forum na tej stronie.

Polecam wszystkim winiarzom i winogrodnikom :)

http://www.winogrona.org/index.php

Dzięki... tyle wiadomości... kopalnia normalnie....

Już przez FM nie dosypiam :-? :wink:

Dobrze, że zima idzie :wink:

A jak już jestem to spytam. Skąd Ty ściągasz te wszystkie zabawki??? Próbujemy kupić ciągnik, pewnie 360, tylko to jak świeże bułeczki... jak coś namierzymy, to do soboty.... sprzedane, albo... "już nieaktualne" :-?

Pzdr

Dzięki... tyle wiadomości... kopalnia normalnie....

Już przez FM nie dosypiam :-? :wink:

Dobrze, że zima idzie :wink:

A jak już jestem to spytam. Skąd Ty ściągasz te wszystkie zabawki??? Próbujemy kupić ciągnik, pewnie 360, tylko to jak świeże bułeczki... jak coś namierzymy, to do soboty.... sprzedane, albo... "już nieaktualne" :-?

Pzdr

Mogę Ci sprzedać trochę starszy ale podobny z turem ale bałbym się że jak się popsuje to już nie będę prezezem i dasz mnie na czarną listę :)

http://foto0.m.onet.pl/_m/675e8106e7370619104e0c892c9e7dbc,10,19,0.jpg

Powiedz ile dasz a ja powiem tak :) .......chyba

:lol: :o :lol: :lol: :lol:

To nam się prezes trafił... jasnowidz normalnie :o

Skąd wiesz, że ma być z turem i najlepiej bez kabiny, bo mi się do garażu z kabiną nie zmieści :roll: , tylko... myśleliśmy chyba o czymś młodszym :-?

Jeżeli sprawny (dosłownie, bo my z mężem zieloni jak on :oops: :oops: :oops: ), to rzuć cenę... będziem negocjować 8)

Pisałeś w dzienniczku, że

Jednak tu jak się okazało musimy pod nim popracować i poświęcić mu wiele godzin.

Czy już po poświęceniach???? Jeżeli prezes powie, że naprawiony to nie będziemy dyskutować... Aaaa... i pewnie z transportem był by problem :-? ...

:lol: :o :lol: :lol: :lol:

To nam się prezes trafił... jasnowidz normalnie :o

Skąd wiesz, że ma być z turem i najlepiej bez kabiny, bo mi się do garażu z kabiną nie zmieści :roll: , tylko... myśleliśmy chyba o czymś młodszym :-?

Jeżeli sprawny (dosłownie, bo my z mężem zieloni jak on :oops: :oops: :oops: ), to rzuć cenę... będziem negocjować 8)

Pisałeś w dzienniczku, że

Jednak tu jak się okazało musimy pod nim popracować i poświęcić mu wiele godzin.

Czy już po poświęceniach???? Jeżeli prezes powie, że naprawiony to nie będziemy dyskutować... Aaaa... i pewnie z transportem był by problem :-? ...

No właśnie , daleko jak nie wiem :(

Lepiej kupić na miejscu, toż to tylko ciągnik :)

Już porobiliśmy dużo.

Ma nowe oponki z przodu i wszystko pracuje tylko jeszcze jest jakiś problem z układem kierowniczym. Ale to 2 dni roboty , polega to na przełożeniu części z nowszej 360 bo to bolączka tego modelu 4011.

Sprzedaję bo wymyśliłem mniejszy i z napędem na 4 koła bo u mnie na tych górkach może być mało zwrotny.

Poza tym mam 360 już dłużej i nią robimy większość.

Najlepiej kupmy Kubota 4x4 diesel ok 16-20 hp.

Myślę że poradzi sobie z naszymi działkami 5 ha.

pozdrawiam.

Szukamy.... znajdziemy :wink:

Najlepiej kupmy Kubota 4x4 diesel ok 16-20 hp.

Niestety nie pogadasz ze mną na te tematy... bardzo mi przykro :( . Ale domyślam się, że to coś fajnego :roll: .

Zastanawiamy się też nad kupnem nowego ciągnika, tylko dlaczego one tyyyyyyle kosztują :x , ale my całkowite laiki naprawcze, więc pewnie był by dobry :-?

Poinformuję co wydumaliśmy lub kupiliśmy...

Pozdrawiam serdecznie

Witam :D

Bardzo ładnie wygląda te ogrodzenie z desek i siatki leśniej -zawsze już jakieś zabezpieczenie...

Rabarbar, żurawina mmmmmmm...

Też mi podoba się ta wywrotka. :wink:

Oj sporo pracy wykonane:D

Wszystko ma swoje miejsce, tak ładnie zagospodarowne, połączone z rosnącymi drzewami - potem domek w takim otoczeniu - super.

Powodzenia i pozdrawiam.

Czy tam wzdłuż tej północnej, tej garbatej granicy płynie ten strumyk???? U nas dokładnie tak samo :o , już kiedyś chyba pisałam, że mamy bardzo podobne kształty działek :-? .

W jaki sposób zamierzasz grodzić przy rzeczce?

Dobre pytanie.

Na prawie całej długości będzie siatka póki co i muszę jakoś wydzielić wodopój dla stworów.

Podkopię koparką miejsce na wodopój tak że trochę zagarnę ten strumyk do środka.

Podzielone będzie wszystko na sektory.

chodzące luzem stwory typu daniele, kozy , muflony i owce itd (na allegro pod dostatkiem) :) będą oddzielone ale widoczne z domu i tarasu bo działka schodzi na dół. Muszę jakąś stodołę na maszyny skonstruować i wiaty dla zwierzaków.

Poza tym myślę że mamy naprawdę podobne pomysły i dużo wspólnego.

Musimy się spotkać któregoś dnia w przyszłym roku, raz u was i raz u nas :)

co myślisz ?