Arctica 24.11.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Hurrrraaaaa!!!!! U Ciebie też zwierzyniec będzie!!!!! Nawet nie wiesz, jak się cieszę!!! Tak sobie skrobię w tym moim dzienniczku, a to o Zośce, a to o Rudolfie (przywódcy danieli).... i czasami odnoszę wrażenie, że ludki to sobie dziwnie o mnie myślą . Właśnie po to wyprowadzam się tak daleko, żebym mogła stać się częścią przyrody, a nie tylko jej obserwatorem. Wymyśliliśmy, że wzdłuż strumyka posadzimy kołki... wierzbowe... takie świeżo ścięte. U Ciebie może twardo, ale u nas w tym miejscu dosyć miękko jest, ciężko było by nawet wbetonować metalowe, duże dołki trzeba by robić... a drewniane, takie normalne to szybko by spruchniały bo wilgotno. A tak, urosną nam wierzby, do nich przymocujemy siatkę, kołki nam się ukorzenią, co parę lat będziemy je ogławiać, a jeszcze gratisowo prawdziwy mazowiecki krajobraz zyskamy Miło słyszeć, że jest więcej takich stukniętych jak my. Oczywiście serdecznie Was zapraszamy, a do Was też się wprosimy jak tylko będziemy w pobliżu... Szkoda, że tak daleko jesteście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 24.11.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Hurrrraaaaa!!!!! U Ciebie też zwierzyniec będzie!!!!! Nawet nie wiesz, jak się cieszę!!! Tak sobie skrobię w tym moim dzienniczku, a to o Zośce, a to o Rudolfie (przywódcy danieli).... i czasami odnoszę wrażenie, że ludki to sobie dziwnie o mnie myślą . Właśnie po to wyprowadzam się tak daleko, żebym mogła stać się częścią przyrody, a nie tylko jej obserwatorem. Wymyśliliśmy, że wzdłuż strumyka posadzimy kołki... wierzbowe... takie świeżo ścięte. U Ciebie może twardo, ale u nas w tym miejscu dosyć miękko jest, ciężko było by nawet wbetonować metalowe, duże dołki trzeba by robić... a drewniane, takie normalne to szybko by spruchniały bo wilgotno. A tak, urosną nam wierzby, do nich przymocujemy siatkę, kołki nam się ukorzenią, co parę lat będziemy je ogławiać, a jeszcze gratisowo prawdziwy mazowiecki krajobraz zyskamy Miło słyszeć, że jest więcej takich stukniętych jak my. Oczywiście serdecznie Was zapraszamy, a do Was też się wprosimy jak tylko będziemy w pobliżu... Szkoda, że tak daleko jesteście Z płotem będzie tak że na całej długości będzie szczelnie obsadzony głogiem dwu szyjkowym. Krzewy z kolcami poprzerastają siatkę we wszystkie strony i po 6-10 latach jak już pale zgniją to mogą się przewracać ale siatka będzie wplątana i zawiśnie zarośnięta krzewami. Cała działka w czasie kwitnienia będzie odznaczała się pięknym obrysem. Przyciągnie mnóstwo pszczół i ptaków. Wyobrażasz sobie ?? Z głogu jest świetne wino i wiele innych pożytecznych pożytków http://ii.forum.mojeosiedle.pl/ba/be/oksywie__gg_705.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 24.11.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Asaf bardzo fajne urokliwe zakątki wynajdujesz na swoim ranczo: tylko paprotki albo trawki posadzić i masz gotowe oczko wodne No i ławeczka, żeby można było kumkania żab posłuchać ... Zazdraszczam coraz bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.11.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Głóg znam bo mamy żywopłot wzdłuż sadu właśnie w przeważającej mierze z głogu. Nawet na zdjęciu lotniczym go widać, bo juz trochę urośnięty jest, tak z 5-8 metrów wysokości ma . Żywopłot ten też będzie robił za słupki ogrodzeniowe na tej części. Taki duży to nawet bardzo kłujący nie jest, jakoś sobie poradzimy... chyba... W tym roku na głogach u nas gnieździły się niestety jakieś glizdy , takie osnute pajęczynką, zżerały liski i byłu bleee... Wiosną mam zamiar czymś to opryskać, bo widok nie był przyjemny, ale kwitło piknie Owocki są do tej pory, a słyszałam, że ptaszki je lubią... mało ptaszków u nas, pewnie za sprawą lokatorów z naszego lasu A o winku wiem, ale jeszcze nie miałam okazji się w to bawić ani smakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.11.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witaj, witaj podczytujemy Twój dziennik i czekamy na następne wieści z placu boju :) Ależ masz tej ziemi dużo My swój kawałek obejdziemy w ciągu............... 2 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 28.11.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam serdecznie...... A ja myślałam, że mam dużą działkę na przeciwko Twoich 5 ha to ja mam jakiś skrawek no i widoki u ciebie też piękne Projekt bardzo mi się podoba.......idealny na taką duża działkę......to będzie prawdziwe ranczo Dziś wpadłam tylko ślad jakiś po sobie zostawić.....a konkretnie napiszę jak dziennik przeczytam....bo dziś się nie wyrobię....a po "łepkach" nie chcę czytać.... Dzięki za wizytę u mnie......będę tu zaglądać i kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.11.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Asaf, a odpiszesz mi na mojego posta z Wysłany: Pon, 16 Listopad 2009 15:00 ? z czego będziesz budował? masz już wybrane materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.11.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witaj Asaf !! właśnie przeczytałam Twój odcinek o Busia w Kenii!! słów mi zabrakło jak to przeczytałam!!! ...jestes naprawde DOBRYM CZŁOWIEKIEM !!!! naprawde szacunek dla kogoś takiego jak Ty!! jestem pod wrażeniem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 30.11.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Asaf, a odpiszesz mi na mojego posta z Wysłany: Pon, 16 Listopad 2009 15:00 ? z czego będziesz budował? masz już wybrane materiały? To jest naprawdę dobre pytanie z którym już nie długo przyjdzie mi się zmierzyć Nie wiem jeszcze takich rzeczy, pewnie tak jak w projekcie. Już wkrótce będę drążył ten temat na forum. Przepraszam że nie odpowiedziałem od razu, nie miałem rzeczowej odpowiedzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 30.11.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witaj Asaf !! właśnie przeczytałam Twój odcinek o Busia w Kenii!! słów mi zabrakło jak to przeczytałam!!! ...jestes naprawde DOBRYM CZŁOWIEKIEM !!!! naprawde szacunek dla kogoś takiego jak Ty!! jestem pod wrażeniem!! Dziękuję za dobre słowo. Jednak nie zawsze tak było. Ale dzięki Bożej łasce i oddanie swojego życia Jezusowi wszystko w moim życiu się zmieniło przed laty. Życie jest cudowne i Bóg jest doby dla mnie. Pewnie jestem zwyczajny tylko Bóg zmienia moje serce każdego dnia i wierzcie mi jest nad czym pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 01.12.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Zatkało mnie.......po niedzielnym poście z dziennika Asaf.....ogromne ukłony w Twoją stronę i wielki szacun......to co robisz jest piękne......zaimponowałeś mi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 01.12.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Te ule na dolnym foto to jakiś żart ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 01.12.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Te ule na dolnym foto to jakiś żart ? Tak, tak zużyję te z górnego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.12.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Nie żart, tylko katastroficzna wizja przyszłości Asaf... pszczółki wybiegają poza moje wizje zwierzyńca... chylę czoła, chyba bym się nie odważyła...chociaż niby mniejsze niż muflony... Codziennie przynosisz takie wieści, że nawet nie wiadomo co pisać...brakuje słów... Tylko nie powtarzaj żonie... jesteś fascynującym człowiekiem , nie znam drugiego takiego ktosia jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marioleńka 01.12.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Cześć Misiaczku! To, że jesteś wyjątkowy i jedyny na świecie to ja wiem najlepiej. Dlatego wyszłam za Ciebie i jestem z Ciebie dumna. Czasami masz za szybkie tempo i trudno Cię dogonić. Muszę więcej ćwiczyć Nordic Walking i bieżnię, to może dorównam kroku. Całuję Cię i kocham baardzo mocno ! Twoja Marioleńka TŻ, TK, TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 01.12.2009 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Cześć Misiaczku! To, że jesteś wyjątkowy i jedyny na świecie to ja wiem najlepiej. Dlatego wyszłam za Ciebie i jestem z Ciebie dumna. Czasami masz za szybkie tempo i trudno Cię dogonić. Muszę więcej ćwiczyć Nordic Walking i bieżnię, to może dorównam kroku. Całuję Cię i kocham baardzo mocno ! Twoja Marioleńka TŻ, TK, TP To mi się udało że się z Tobą ożeniłem Bardzo Cie kocham ale nie mogę tego tu tak na forum opowiadać. Powiem Ci później Jesteś super. Twój mąż fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.12.2009 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Te ule na dolnym foto to jakiś żart ? Tak, tak zużyję te z górnego zdjęcia Pewnie taka alegoria, skoro Asaf kokietuje nas swoją "starością" (mów mi "ciociu", Asaf) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 02.12.2009 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witajcie! Asaf jeszcze budować nie zacząłeś, a Twój dziennik kwitnie! I to w zimie! Wspieranie dzieci i rodzin w miejscowości Busia - godne polecenia innym! Miło dla odmiany spotkać kogoś, kto potrafi się dzielić i dawać. Zauważyłam, że w społeczności forumowej jest sporo takich ludzi.Ule - o matko, to dopiero jest wyzwanie! My bierzemy miód u zaprzyjaźnionego pszczelarza! I nie tylko o wygodę tu chodzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makak 02.12.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Odnosnie pszczolek proponowal bym zaczac od mniejszej ilosci I pomalu powiekszac praktyka jest tu bardzo potrzebna a najlepsza u jakiegos znajomowgo pszczelarza, chociaz co pszczelarz to inne pomysly, drametralnie rozne rady Zerkinij sobie tutaj http://www.pasiekaambrozja.pl/forum/ skarbinca wiedzy Jakie jeszcze zwierzeta planujesz miec tam u siebie(jakos nie moglem znalesc wzmianki w Twoich postach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 02.12.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Do wiosny Asaf to bedziemy sie uczyć, szukać inspiracji i pomysłów i dbać o drugą połowę Ty masz to szczęście, że twoja "połowa" przytuptała za tobą do dziennika - moja się burmuszy jak za długo go zaniedbuję. A zanim wiosna nastanie - Ty będziesz miał tysiące nowych pomysłów i naładowane akumulatory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts