Asaf 17.09.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Aha , super dzięki A myślałem że jestem bystry, nie miałem racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 17.09.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Asaf ciekawe czy Twoja urzędniczka też mieszka w takiej chatce. Tak z innej beczki: przez przypadek wpadłam dziś na Twoją stronkę www - ale cuda tworzycie. Wyobrażam sobie już jak urządzicie swoje Ranczo, a z barterem to strzał w 10!! Naprawdę bomba! Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 17.09.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Asaf ciekawe czy Twoja urzędniczka też mieszka w takiej chatce. Tak z innej beczki: przez przypadek wpadłam dziś na Twoją stronkę www - ale cuda tworzycie. Wyobrażam sobie już jak urządzicie swoje Ranczo, a z barterem to strzał w 10!! Naprawdę bomba! Pozdrawiam A. Dzięki. A dlaczego nie widzę nigdzie odnośnika do Twoich działań i starań ? Coś bym się nauczył i podglądnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 17.09.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 No cóż, działań u mnie wiele, starań jeszcze więcej ale wyników dużo mniej. Dziennika nie prowadzę i nie prowadziłam. Już wybudowaliśmy ale nie wykończyliśmy - wykańczamy się wspólnie ale to nawet przyjemne choć czaso, praco i kasochłonne ale co zrobione własnymi "rencoma" bardziej cieszy. Jeśli się uczyć to chyba na naszych błędach a podglądać? No cóż, jak będziesz wybierał się w okolice Świerklańca daj znać. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 17.09.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Gratuluje 2 strony komentarzy. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 17.09.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 No cóż, jak będziesz wybierał się w okolice Świerklańca daj znać. Zapraszam. Byłem w Świerklańcu 2 tygodnie temu na zakupach w Śląskim Ogrodzie. Mamy tam około 50 km tylko. Wybieramy sie tam jeszcze tej jesieni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 17.09.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Czytałam, dlatego zapraszam (sama też się wybieram) a od jutra do poniedziałku polecam wystawę kwiatową w chorzowskim parku. Nie wiem czy damy radę jechać ale byliśy już na kilku. Można zaopatrzyć się w wiele roślin, coś podpatrzeć. Ceny są jak wszędzie ale okazje też się zdarzają (w tamtym roku zakupiłam jodłę koreańską za 7,50 może nie najładniejszą i nie szczepioną ale trzeba mi tego dość dużo więc czemu nie). Jeśli chodzi o zakup sadzonek drzew polecam szkółki w nadleśnictwach - materiał pewny i niedrogi). Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.09.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam. Przeczytałam Twój dziennik "od deski do..." (wirtualnie to co zamiast desek?). Zapisuję się do szacownego grona czytaczy i oglądaczy, bo nawet nie wiesz chłopie, ile mamy wspólnego! - działka 5ha z hakiem - ba, nawet kształt niemal identyczny - z trzech, tylnych stron płynie "rzeczka" - chaszcze miejscami nawet nie po pas, a po szyję - z przodu asfalt (też uważam to za duży atut) - dużo drzew, może trochę mniej niż u Ciebie, ale dojrzalsze (grubo ponad 100 lat, i moja duma 300 letnia lipa) - pierepałki z papierami (ale to chyba standard) - winnica w planach - sad już mam, taki stary, cudowny - też nie mamy zamiaru orać, siać, zbierać, rolniczyć znaczy się, tylko mieć taką przerośniętą "działkę" - sąsiadów w zasięgu krzyku nie mamy - skoro działka podobna to i ogrodzenia 1,5 km do zrobienia To tyle na szybko, pewnie jeszcze można by wyliczać i wyliczać. Więc Twoje zmagania będą niebawem naszymi, tylko skąd ja wezmę TAKI park maszynowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.09.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Wszystkie... 7 punktów (oprócz ziemniaków) też się zgadza . To coś na zdjęciu podobne do trzmieliny oskrzydlonej, tylko tamta chyba czarne te oczka ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 18.09.2009 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Wszystkie... 7 punktów (oprócz ziemniaków) też się zgadza . To coś na zdjęciu podobne do trzmieliny oskrzydlonej, tylko tamta chyba czarne te oczka ma . Właśnie skończyłem czytać Twój dziennik. Będzie się działo. Brakuje mi zdjęć działki waszej. Chętnie wam pozazdraszczam też mieszkamy w kolejnym domu o dużo za dużym i nie przez nas budowanym, i miejsce raczej przemysłowe. Stąd decyzja o budowie. Ma być duży ogród. Daj zdjęcia działki z wszystkich stron do dziennika. W jakim rejonie tego pięknego kraju jesteście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.09.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Właśnie zaczęłam o działce w dzienniku. Zdjęcia może jutro jak się do nich dobiorę. Może nie z każdej strony, bo robiąc je jeszcze nie myślałam o pisaniu dziennika, a na działkę mamy dosyć daleko (niestety). Poprawę obiecuję i to już od poniedziałku. U nas też ma być sam ogród, i konie, i kucyk, i Zośka (koza), i daniele, i lamy, i świnki peruwiańskie, i pawie, i bażanty, i gromadka kur różnej narodowości, i..., i... jeszcze coś wymyślę, a no i jeszcze Tadzik bo już jest . My to jesteśmy w raczej mało urodziwym rejonie, koło Wawki, ale nasze miejsce w okolicach Płocka. Niestety płasko dosyć, tych nierówności to Ci szczerze zazdraszczam . Poza parkiem oczywiście (maszynowym) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.09.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Udało mi się przeczytać od początku do końca calutki dziennik Działka - marzenie, dom - super. Przez pewien czas zastanawiałam się, co będziesz trzymał w tym kontenerze ale mieć takie maszyny na własność, to faktycznie warto. Jakby się kto połakomił, wyniosłoby duuużo drożej A ten Świerklaniec, to nie jest przypadkiem gdzieś koło Tarnowskich Gór? Tak mi się kojarzy, że tamtędy przejeżdżałam, ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 19.09.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Udało mi się przeczytać od początku do końca calutki dziennik Działka - marzenie, dom - super. Przez pewien czas zastanawiałam się, co będziesz trzymał w tym kontenerze ale mieć takie maszyny na własność, to faktycznie warto. Jakby się kto połakomił, wyniosłoby duuużo drożej A ten Świerklaniec, to nie jest przypadkiem gdzieś koło Tarnowskich Gór? Tak mi się kojarzy, że tamtędy przejeżdżałam, ale może się mylę Witam Cię bardzo serdecznie. I tak tracisz czas na czytanie tego cosia ? W kontenerze brakło miejsca powinny być co najmniej dwa. Nie ma miejsca na ciągnik i betoniarkę i kompresor itd itd itd. Świerklaniec jest faktycznie blisko Tarnowskich Gór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.09.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 A witam! To znaczy, że z pamięcią u mnie jeszcze nie tak źle. Kochany GPS tak mnie kiedyś pieknie poprowadził z Katowic na Poznań, że jechałam właśnie przez Świerklaniec i ominełam przy okazji wszystkie korki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.09.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 A jak Ty masz do Świerklańca 50 km, i mieszkasz w tym woj. gdzie pisałeś w dzienniku, to można powiedzieć, że jestem niedaleko I nie traciłam czasu czytając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 19.09.2009 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 A jak Ty masz do Świerklańca 50 km, i mieszkasz w tym woj. gdzie pisałeś w dzienniku, to można powiedzieć, że jestem niedaleko I nie traciłam czasu czytając To może Ty jesteś Piaski koło Rybnika ? Bełku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.09.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 A jak Ty masz do Świerklańca 50 km, i mieszkasz w tym woj. gdzie pisałeś w dzienniku, to można powiedzieć, że jestem niedaleko I nie traciłam czasu czytając To może Ty jesteś Piaski koło Rybnika ? Bełku ? Nie.... Zdążyłam wejść na Twoją stronę i /portale/ i za Kędzierzynem. Ja koło Kępna przy krajowej 11-ce. Jakoś myślałam, ze z innej części jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 19.09.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Człowiek przyzwyczajony, że opolskie zaczyna się 20 km w lewo, to tak później głupoty plecie Będę zaglądać do dziennika Nie często, bo od wtorku idę do pracy, ale wpadnę popatrzeć na te hektary lasów i górek Teraz mówię już dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyonizy1 23.09.2009 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 dziwne są ich twierdzenia , że projekt nie pasuje do otoczenia; moim zdaniem jest uniwersalny i do wszystkiego pasuje. A już na pewno jest ładniejszy niż jakieś poniemieckie zagrody spod sztancy- wielkie mi to walory krajobrazowe. Gdyby choć ułamek troski o krajobraz niemiecki poświęcano na podniesienie rodzimego stylu. Powinno się promować polski styl budownictwa (w jego najlepszych przejawach) na tych terenach a nie sączyć w podswiadomośc ludziom , ze są tu przez przypadek i na chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 24.09.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witaj W nocy z zaciekawieniem przeczytałam Twój dziennik i dziś zajrzałam tu znowu... Ale masz park maszynowy! Z takim zapleczem można rzeczywiście powalczyć z ugorem. Na pewno będę śledzić Twój dziennik. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts