Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranczo na dużej działce. Asaf- komentarze do dziennika.

Recommended Posts

Asaf witam i od razu o godzinę pobytu w Świerklańcu pytam. Dlaczego? Otórz wczoraj nosiło nas i wybraliśmy się do ... Ogrodu Śląskiego. Byliśmy co prawda późno bo ok.17 i nic nie kupiliśmy ale jak się okazuje świat nie taki wielki jak się wydaje. Pozdrawiam A.

No tak , szkoda że nie wiedzieliśmy. Powinienem był zawiadomić was.

Byliśmy późno. od 14,00 do 16.20 chyba.

pogoda świetna.

Szkoda że nie mieliśmy okazji się poznać :) pozdrawiam.

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć :D ,

dawno się nie odzywałam ale czytałam, Asaf czy paniom w gminie nie daj Boże nie podoba się projekt domu..?

Fajnie tak sobie porządkować, sadzić, planować co gdzie wyrośnie za pare lat i jak to będzie wszystko razem wyglądać.

A taką koparą lub wózeczkiem to sama chętnie bym pojeździła, to musi być frajda! :D

Witam i dziękuję za budujące pierwsze komentarze.

Ale się uśmiałam czytając Twój dziennik.

Mnie cała papierologia zajęła 2 lata.

I powiem Ci, że nie żałuję. Bo pomysł na zmiany w projekcie ewaluował przez ten czas. I wielu mądrych rzeczy nie wprowadziłabym, a na pewno uniknęłam wielu błędów, bo miałam czas na przemyślenia.

A może daj już sobie spokój z budową Rancza. Może wystarczy zrobić jakąś dobudówkę do dwóch wspaniałych mieszkań stojących już na Twojej działce. Ten pomysł w Gminie powinien się spodobać.

A poza tym, czy próbowałeś załatwiać sprawy przychodząc z prezentem dla Pani urzędniczki. Nie działa to na zasadzie łapówki, ale jakoś tak Paniom trudniej jest Ci odmówić, i jakoś tak stają się bardziej życzliwe.

Twój zbiór maszyn jest naprawdę imponujący. Jeżeli jeszcze długo będą stały bezczynnie, to zacznij je wynajmować. W moim rejonie bardzo modne stało się ostatnio wypożyczanie sprzętu budowlanego.

A skoro masz dar do ściągania z UK maszyn, myślę, że w dobrych cenach, to może zacznij je sprzedawać w korzystnych cenach. Pewnie wśród forumowiczów znalazłoby się paru chętnych na Twoje wynalazki.

A i jeszcze jedno. Ja jestem zagorzałą katoliczką. To chyba Ci nie przeszkadza? Będę mogła jeszcze Cię odwiedzać?

:wink: :lol:

Witam i dziękuję za budujące pierwsze komentarze.

A i jeszcze jedno. Ja jestem zagorzałą katoliczką. To chyba Ci nie przeszkadza? Będę mogła jeszcze Cię odwiedzać?

:wink: :lol:

Będziesz mogła :)

Tylko nie wiem jak to to jest zagorzałą :) jak byś to bardziej rozwinęła ?

Pozdrawiam Cię serdecznie

Witam,

podziwiam pogodę ducha i optymizm - też bym tak chciał :)

podziwiam też rozmach i plany - widać, że masz to dokładnie przemyślane.

Działka wielka, ale taka właśnie powinna być. Ja miałem na oku mniejszą, mniej urozmaiconą topograficznie - 4ha, ale życie weryfikuje zarówno odległości jak i możliwości i czas jaki można poświęcić na swoje pasje. Na razie działka zmieniła się na standardową działkę budowlaną 1700m za to dużo bliżej i pracy i cywilizacji :)

Ale tej pierwszej wymarzonej nie porzucam - jeśli pojawi się okazja uśmiechnę się do niej znowu. Trzeba będzie coś przecież robić na emeryturze ;)

Z pewnością będę zaglądał, więc proszę o kolejne fotorelacje.

Pozdrawiam.

Witam,

podziwiam pogodę ducha i optymizm - też bym tak chciał :)

podziwiam też rozmach i plany - widać, że masz to dokładnie przemyślane.

Trzeba będzie coś przecież robić na emeryturze ;)

Z pewnością będę zaglądał, więc proszę o kolejne fotorelacje.

Pozdrawiam.

Witam serdecznie.

Bądź dobrej myśli. Nie rezygnuj łatwo.

Zapraszam do czytania i tracenia czasu :)

piszę prawie każdego dnia jak wracam z działki.

nie mogę się nie wpisać.

Powyżej był mąż a teraz wpiszę się ja - GLOWACOWA ;)

Z przyjemnością będziemy Wam kibicować - z dużą radością (narazie przejżałam - obiecuję przeczytać :oops: ) cały dziennik.

Serdeczne pozdrowienia dla Twoich pięknych kobiet :)

Witam całą waszą rodzinkę.

Przeglądam wasz dziennik i myślę sobie że jesteście baaaaardzo daleko.

Nawet pewnie nie mam jeszcze pojęcia ile już pracy włożyliście w swój dom.

Pozdrawiam

Śledzę Twój dziennik od początku. Teraz nadrobiłam małe zaległości i powiem szczerze, że jestem pod ogromnym wrażeniem...wszystkiego :D

Podziwiam Twój zapał, Twoją wiarę i optymizm.

Masz fantastyczny park maszynowy - w takich warunkach można pracować :)

Życzę spełnienia marzen i osiągnięcia celu - wybudowania domku :)

Trzymam kciuki za Wasze powodzenie !

Śledzę Twój dziennik od początku. Teraz nadrobiłam małe zaległości i powiem szczerze, że jestem pod ogromnym wrażeniem...wszystkiego :D

Podziwiam Twój zapał, Twoją wiarę i optymizm.

Masz fantastyczny park maszynowy - w takich warunkach można pracować :)

Życzę spełnienia marzen i osiągnięcia celu - wybudowania domku :)

Trzymam kciuki za Wasze powodzenie !

Witam Cię serdecznie.

Tracisz czas na czytanie ?

Super. Dzięki.

Zaglądaj często.

Idę do twojego dziennika poczytać co tam u was.

Pozdrawiam.

do tych owoców dodałbym jeszcze malinę[quoteA i jeszcze jedno. Ja jestem zagorzałą katoliczką. To chyba Ci nie przeszkadza? Będę mogła jeszcze Cię odwiedzać?

he he...ja też kocham Kościół od dzieciństwa coraz bardziej ale Twoje pytanie jest zabawne bo z tego co widzę to Asaf jest przede wszystkim przesiąknięty cnotami sarmackimi najwyższej próby więc będzie tu panowała miłość ponad wyznaniowa - jak w starej dobrej Rzplitej. Nie zapominajmy , że Jej "podstawą programową" było coś więcej niż tylko państwo ale próba urzeczywistnienia Królestwa Bożego na ziemi.

W wolnym czasie wrzucę parę wątków neosarmackich w innym miejscu.

W ogóle dzięki lekturze tego forum, odkryłem jak żywe jest dziedzictwo naszych ojców, dziadów żyjacych w dawney Koronie i Litwie i jak duch w narodzie nie ginie.

Asaf- nie zapominaj o malinach

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

Witam,

z dużym zainteresowaniem czytam Twój dziennik i Twoje zmagania nie tylko z chaszczami, ale z naszą biurokracją.

Wielki ukłon w Twoją stronę, za doprowadzenie tej działki do stanu użytkowania. Wiem, że jeszcze pewnie dużo roboty przed Tobą, ale chyba najgorsze już masz za sobą.

Trzymam kciuki i życzę dużo cierpliwości w załatwianiu pozwolenia na budowę.

Mam nadzieję, że w końcu uda Ci się postawić swój wymarzony dom.

Pozdrawiam Małgośka :D

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik39763.htm

Ja sięgam to Twojego dziennika bo lubię ten Twój optymizm, którym potrafisz mnie zarazić, a którego mi ostatnio brakuje.

Podziwiam Twoje dokonania i wiernie śledzę kolejne etapy. Jestem przekonana, że zrealizujesz wszystkie swoje plany bo masz dobre podejście i zapał. Mimo tego, że jesteś przecież obcym dla mnie człowiekiem to cieszę się z Twoich sukcesów. Zapowiada się przepiękna posiadłość.

Nie wiem, czy chciałbyś mieć borówki amerykańskie? Wprawdzie potrzebują kwaśnej ziemi ale to chyba nie jest przeszkoda. Właśnie zakupiłam kilka krzaczków do swojego ogrodu i miałam też okazję ich spróbować. Są pyszne.

Nie wiem, czy chciałbyś mieć borówki amerykańskie? Wprawdzie potrzebują kwaśnej ziemi ale to chyba nie jest przeszkoda. Właśnie zakupiłam kilka krzaczków do swojego ogrodu i miałam też okazję ich spróbować. Są pyszne.

Ja wolę jagody - chociaż moja mama się ze mnie strasznie śmieje, bo jako maluch plułam i wzdrygałam się na sam ich widok, później też nie byłam ich miłośniczką! Myślę że trudno było by je uprawiać na działce, dlatego też rozważam zasadzenie borówki. No i pigwa mi się marzy! I porzeczka czarna! O malinach ktoś już wspominał! I orzech włoski!

Asaf - my też ciągle z Tobą! Jak Twoje urzędasy? Ruszają kuperki żwawo czy do snu zimowego się szykują? Pozdrawiam!