Przemo9 13.07.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam! To mój pierwszy post,więc proszę o wyrozumiałość,jeśli coś pomieszam:) Otóż posiadam lokal ,którego ściany są pomalowane farbą olejną -chyba z 4 farby, z czego ostatnia to farba olejna-roślinna.Cholernie ciężko je usunąć-opalanie czy używanie środków chemicznych wiele nie pomaga.Po za tym ściany są dosyć chropowate i nierówne ,zastanawiam się czy nie lepiej by było po prostu nakleić na to płyty gipsowe?Czytałem,że tak można zrobić,ale trzeba w miejscu łączenia skuć tynk,żeby klej miał się gdzie przyczepić.Chodzi też oto,żeby ściana "oddychała".Czy wystarczy właśnie miejscowe skucie tynków? Myślałem też o tym,żeby porobić nawierty w ścianach. Jeśli napisałem coś śmiesznego to proszę o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 13.07.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Skuc tynk plackami fi15 co 30cm w poblizu drzwi, okien skuc pasami. Odkryty tynk, cegle zagruntowac, po 24h kleic plyty. Nie wykonywac otworow w scianach bo tylko akustyka na tym ucierpi. Klejac plyty pamietac o szczelinie wzgledem podlogi 1,5-2cm i sufitu 0,5-1cm po 24h a przy slabej wentylacji /nie mylic z przeciagami/po 48h spoinowac i szpachlowac polaczenia. Pomieszczeniu zapewnic stale wietrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo9 13.07.2009 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Skuc tynk plackami fi15 co 30cm Wiem,że może to głupie pytanie,ale jakimi plackami? zresztą sobie poradzę,i dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 13.07.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 skuc na ksztalt kola lub czworoboku w kazdym razie zalecam az do rodzimego muru z czego on tam jest plyta zelbet, cegla, bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts