Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki koszt udekorowania okna?

askaaa

Recommended Posts

wiem że to dziwne pytanie i jednoznacznej odpowiedzi nie ma, ale dostałam dziś wycenę dwóch dużuch okien 260x330 i 230x170 + normalne okno w kuchni na 7600,00. W tej cenie jest wszystko łącznie z karniszami i robocizną.

Są tam rolety rzymskie w połaczeniu z panelami. Karnisze kosztują około 1tyś . Tkaniny podobno należą do tych droższych, no ale bez przesady...Spodziewałam sie wyceny do 3 tys :)

Czy to aż tyle kosztuje, czy po prostu tak trafiłam?

Coz te drozsze tkaniny oscyluja w granicahc 600-800PLN/mb,a te najdrozsze jeszcze wiecej, wiec......odpowiedz sobie sama.

My za caly parter(dwoje podwojnych drzwi tarasowych, 5 sporych okien plus drzwi balkonowe na pietrze) z zaslonami z materuialu ze sredniej polki na podszewce i do samej ziemi placilismy 5400PLN. Do tego oczywiscie szyny, haczyki, zabki, szarfy , czyli wszystko na gotowo.

Cena ta tez nas powalila na poczatku i udalismy sie w rajd po sklepach z materialami, stad wlasnie te ceny ktore podalem na poczatku. Szybko sie z wyleczylismy z jezdzenia i przystalismy na oferte.

Zaslony mozna zobaczyc w galerii.

wiem że to dziwne pytanie i jednoznacznej odpowiedzi nie ma, ale dostałam dziś wycenę dwóch dużuch okien 260x330 i 230x170 + normalne okno w kuchni na 7600,00. W tej cenie jest wszystko łącznie z karniszami i robocizną.

Są tam rolety rzymskie w połaczeniu z panelami. Karnisze kosztują około 1tyś . Tkaniny podobno należą do tych droższych, no ale bez przesady...Spodziewałam sie wyceny do 3 tys :)

Czy to aż tyle kosztuje, czy po prostu tak trafiłam?

Dla mnie totalnie chore ceny, 7600, to będzie kosztowała moja, w prawdzie nieduża, kuchnia (=meble) lakierowana na wysoki połysk!!!!

Materiał na zasłony w salonie (okno tarasowe 2,70 dł i 3 okna w wykuszu) kupiłam w Castoramie metr za 16zł, materiał cudo, nazywa się tafta plisowana opus, szaro srebrzysta i do tego neregularnie plisowana...

Wg mnie po prostu trzeba poszukać...

jeszcze może być podejście pt. zastaw się a postaw się 8)

Sluszne slowa.

Pozwolicie, ze skorzystam z okazji i podziele sie swoimi spostrzezeniami z bytnosci na tym forum od jakiegos czasu. Wlasnie w temacie "zastaw sie"

Otoz Szanowni Forumowicze, nie znaczy ze wszyscy, ale sa tacy ktorzy buduja swoje byc moze pierwsze i jedyne domy w swoim zyciu i sie pytaja z czego go wybudowac zeby bylo najtaniej, jakie panele polozyc bo te za 40 zyla sa ladne ale drogie, okna biora najzwyklejsze plastiki no bo sa tanie.......itd,itd. Ale tymczasem jak przychodzi do urzadzania to coz robia?

Kupuja sprzet Boscha, Samsunga, Siemensa...... i jakos ich stac.

Wedlug mnie nie tedy droga. Przeciez o wiele latwiej za rok, czy za dwa jest wymienic piekarnik, pralke, lodowke niz np.podloge ktora sie wytarla, albo rozlazla.

Nasz narod owszem robi sie zasobniejszy mimo tego co sie mowi o kryzysie. Wystarczy popatrzec chociazby po ulicahc, czy nawet po swojej okolicy. Wiem,wiem ktos moze pomyslec bieda. Zgadza sie bieda tez jest, ale bieda jest wszedzie tam gdzie spoleczenstwo sie rozwija, tak juz poprostu jest.

Ot to byly takie moje spostrzezenia, moze ktos sie z tym nie zgadza, moze ktos mysli tak samo, coz kazdy ma prawo do swojego zdania i nie mam zamiaru z nim polemizowac.

zgadzam się Raffran :)

Myślę ze tu o to chodzi :

na piekarniku/pralce widnieje fajne logo dla znajomych, a na parkiecie/płytkach już nie

:lol:

Hmmm, jak sprzęt do zabudowy, to nic nie widać :lol: :lol: :lol:

Jak dla mnie to w pierwszej kolejności muszę mieć na czym gotować i piec, coś mi musi gary zmywać i tak dalej, a dekoracje są dla mnie dopiero za sprzętami użytkowymi, bez nich się mogę obejść, a bez sprzętów kuchennych nie :D

Szczerze mówiąc wolę kupić sprzęty docelowe, takie jakie mi są potrzebne, oczywście w zasięgu moich możliwości finansowych (kompromis między chęciami a możliwościami :lol: ), a nie kupować coś najtańszego z zamiarem wymiany za 2 czy 3 lata (byłoby mi żal wydawać pieniędzy jeszcze raz, na sprzęty które już są :roll: ).

Ale tak jak wcześniej napisano każdy wybiera wedle własnych upodobań, możliwości i hierarhii ważności rzeczy, i chwała Bogu :D