askaaa 13.07.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 wiem że to dziwne pytanie i jednoznacznej odpowiedzi nie ma, ale dostałam dziś wycenę dwóch dużuch okien 260x330 i 230x170 + normalne okno w kuchni na 7600,00. W tej cenie jest wszystko łącznie z karniszami i robocizną. Są tam rolety rzymskie w połaczeniu z panelami. Karnisze kosztują około 1tyś . Tkaniny podobno należą do tych droższych, no ale bez przesady...Spodziewałam sie wyceny do 3 tys Czy to aż tyle kosztuje, czy po prostu tak trafiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 14.07.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Strasznie drogo!!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 14.07.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Coz te drozsze tkaniny oscyluja w granicahc 600-800PLN/mb,a te najdrozsze jeszcze wiecej, wiec......odpowiedz sobie sama.My za caly parter(dwoje podwojnych drzwi tarasowych, 5 sporych okien plus drzwi balkonowe na pietrze) z zaslonami z materuialu ze sredniej polki na podszewce i do samej ziemi placilismy 5400PLN. Do tego oczywiscie szyny, haczyki, zabki, szarfy , czyli wszystko na gotowo.Cena ta tez nas powalila na poczatku i udalismy sie w rajd po sklepach z materialami, stad wlasnie te ceny ktore podalem na poczatku. Szybko sie z wyleczylismy z jezdzenia i przystalismy na oferte.Zaslony mozna zobaczyc w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 14.07.2009 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 dzięki raffran Muszę jednak trochę polatać i porobić wyceny. U Ciebie zdecydowanie więcej okien, ale kwota też nie najniższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 14.07.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Jezeli jestes z mojego regionu to moge podac namiary na pania co nam szyla.Chociaz rzeczywiscie na pierwszy rzut oka cena moze szokowac,ale jak sie tak bardziej zaglebic to jest do zaakceptowania. Teraz nam wlasnie konczy szyc pozostale zaslony na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 14.07.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ja ze świętokrzyskiego Tak na marginesie pięęęęęękny masz dom. Moje klimaty. Czekam na końcowy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 14.07.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Wiec musisz szukac u siebie.Dziekuje, dziekuje, a tak naprawde to jest juz prawie wewnatrz skonczone, tylko galeria nie uzupelniona. Ale staram sie nadrobiac zaleglosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 14.07.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 wiem że to dziwne pytanie i jednoznacznej odpowiedzi nie ma, ale dostałam dziś wycenę dwóch dużuch okien 260x330 i 230x170 + normalne okno w kuchni na 7600,00. W tej cenie jest wszystko łącznie z karniszami i robocizną. Są tam rolety rzymskie w połaczeniu z panelami. Karnisze kosztują około 1tyś . Tkaniny podobno należą do tych droższych, no ale bez przesady...Spodziewałam sie wyceny do 3 tys Czy to aż tyle kosztuje, czy po prostu tak trafiłam? Dla mnie totalnie chore ceny, 7600, to będzie kosztowała moja, w prawdzie nieduża, kuchnia (=meble) lakierowana na wysoki połysk!!!! Materiał na zasłony w salonie (okno tarasowe 2,70 dł i 3 okna w wykuszu) kupiłam w Castoramie metr za 16zł, materiał cudo, nazywa się tafta plisowana opus, szaro srebrzysta i do tego neregularnie plisowana... Wg mnie po prostu trzeba poszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 15.07.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Zgadzam się z aniaitomek.Ceny z kosmosu.A to przecież tylko dwa okna.No chyba, że ma się naprwadę kupę forsy...Ja należę do "niskobudżetowców"...stąd taka moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.07.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Pewnie tak jak pisał Raffan cena jest odpowiednia do jakości i estetyki i wykonania towaru, ale "niekompatybilna" z budżetem przeciętnego budującego U mnie też nie ma szans na "kompatybilność" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 15.07.2009 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 niestety nie mam kupy forsy zresztą zdecydowanie wole mieć mniej kosztowne dekoracje w oknie a za resztę jakieś wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 15.07.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 niestety nie mam kupy forsy zresztą zdecydowanie wole mieć mniej kosztowne dekoracje w oknie a za resztę jakieś wakacje I TO JEST ZDROWOROZSĄDKOWE PODEJŚCIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.07.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 niestety nie mam kupy forsy zresztą zdecydowanie wole mieć mniej kosztowne dekoracje w oknie a za resztę jakieś wakacje Albo jakiś lepszy sprzęcik kuchenny zamiast bylejakiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 15.07.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 jeszcze może być podejście pt. zastaw się a postaw się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 15.07.2009 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 15.07.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 jeszcze może być podejście pt. zastaw się a postaw się Sluszne slowa. Pozwolicie, ze skorzystam z okazji i podziele sie swoimi spostrzezeniami z bytnosci na tym forum od jakiegos czasu. Wlasnie w temacie "zastaw sie" Otoz Szanowni Forumowicze, nie znaczy ze wszyscy, ale sa tacy ktorzy buduja swoje byc moze pierwsze i jedyne domy w swoim zyciu i sie pytaja z czego go wybudowac zeby bylo najtaniej, jakie panele polozyc bo te za 40 zyla sa ladne ale drogie, okna biora najzwyklejsze plastiki no bo sa tanie.......itd,itd. Ale tymczasem jak przychodzi do urzadzania to coz robia? Kupuja sprzet Boscha, Samsunga, Siemensa...... i jakos ich stac. Wedlug mnie nie tedy droga. Przeciez o wiele latwiej za rok, czy za dwa jest wymienic piekarnik, pralke, lodowke niz np.podloge ktora sie wytarla, albo rozlazla. Nasz narod owszem robi sie zasobniejszy mimo tego co sie mowi o kryzysie. Wystarczy popatrzec chociazby po ulicahc, czy nawet po swojej okolicy. Wiem,wiem ktos moze pomyslec bieda. Zgadza sie bieda tez jest, ale bieda jest wszedzie tam gdzie spoleczenstwo sie rozwija, tak juz poprostu jest. Ot to byly takie moje spostrzezenia, moze ktos sie z tym nie zgadza, moze ktos mysli tak samo, coz kazdy ma prawo do swojego zdania i nie mam zamiaru z nim polemizowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 15.07.2009 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 zgadzam się Raffran Myślę ze tu o to chodzi : na piekarniku/pralce widnieje fajne logo dla znajomych, a na parkiecie/płytkach już nie ale to też tylko moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 15.07.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 na piekarniku/pralce widnieje fajne logo dla znajomych, a na parkiecie/płytkach już nie na zasłonach też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.07.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 zgadzam się Raffran Myślę ze tu o to chodzi : na piekarniku/pralce widnieje fajne logo dla znajomych, a na parkiecie/płytkach już nie Hmmm, jak sprzęt do zabudowy, to nic nie widać Jak dla mnie to w pierwszej kolejności muszę mieć na czym gotować i piec, coś mi musi gary zmywać i tak dalej, a dekoracje są dla mnie dopiero za sprzętami użytkowymi, bez nich się mogę obejść, a bez sprzętów kuchennych nie Szczerze mówiąc wolę kupić sprzęty docelowe, takie jakie mi są potrzebne, oczywście w zasięgu moich możliwości finansowych (kompromis między chęciami a możliwościami ), a nie kupować coś najtańszego z zamiarem wymiany za 2 czy 3 lata (byłoby mi żal wydawać pieniędzy jeszcze raz, na sprzęty które już są ). Ale tak jak wcześniej napisano każdy wybiera wedle własnych upodobań, możliwości i hierarhii ważności rzeczy, i chwała Bogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 15.07.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 na piekarniku/pralce widnieje fajne logo dla znajomych, a na parkiecie/płytkach już nie na zasłonach też nie chyba się nie rozumiemy ale nie zagłębiam się w to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts