Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 471
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Akcja okna nadal trwa, negocjujemy i czekamy na ostatnie wyceny. Mam nadzieję, że wypadną optymistycznie.

Trzymam kciuki :) :D :D :D

Dzięki Gosiu przydadzą się. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Nu i jak tam okienka?

Wybrane?

Ania i jak okna już wybrane :roll:

Witam Was,

Negocjacje okien dobiegły końca, mamy już wszystkie oferty po maksymalnych rabatach teraz musimy zadecydować, na co się w końcu zdecydowaliśmy. Walka była zażarta, ceny szły łeb w łeb tak samo dopóty jeden z dilerów nie poszedł po bandzie i dał zaskakująco dobra cenę.

Teraz będzie nasza prywatna walka, co wybrać nieskazitelne piękno, które jest najniższej cenie czy parametry w najkorzystniejszej cenie.

Obie firmy są bardzo dobre, można by rzec jedna z najlepszych, jeżeli chodzi o okna PCV, więc trudny wybór. W tym tygodniu podejmiemy decyzję, kto wygra i jakie okna będą u nas zamontowane. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Teraz moje nieszczęsne PKWiU. Na weekendzie tak jak pisałam z teściową wzięłyśmy się za wklepywanie faktur. Zrobiłyśmy to w programie, aby było szybciej. To dobra sprawa wpisujesz tylko swoje dane i faktury, które chcesz obliczyć a on na bieżąco wypełnia ci wyliczenia. Każda faktura i cyfry się zmieniają automatycznie. Nie musisz później siedzieć z kalkulatorem i obliczać ręcznie. Oczywiście na koniec sprawdziłyśmy czy wszystko dobrze powpisywał i czy dobrze obliczył zwrot.

Jest ok. Wczoraj kserowałam potrzebne dokumenty i muszę jeszcze zrobić kopię 3 faktur, bo ta kobita, co kserowała źle się przyłożyła i idą do poprawki. Mam nadzieję, że jutro złożymy, bo taki jest plan i tylko czekać czy będziemy wzywani.

Mam nadzieję, że nie będzie to wiele wizyt a może wcale. Ciekawe czy była jakaś osoba, której nie wezwano?

Teraz trochę się pochwalę,

Moje dziecko w sobotę zdało egzamin na żółty pas karate. Był tak dobry, że rodzice innych dzieci po egzaminie podchodzili do niego i mu gratulowali mówiąc, że był najlepszy ze wszystkich. Nawet nie wiecie, jaka ja w tedy stałam dumna. A dla mojego syna to dopiero było pozytywne zaskoczenie.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Wcześniej na zajęciach, sensej dał niezłą marchewkę na patyku do ścigania. Powiedział, że ten, kto będzie najlepszy to dostanie jego żółty pas, który zdobył 10 lat temu. Mój skarb bardzo chciał go zdobyć i się starał ze wszystkich sił, co dostrzegli wszyscy. Niestety mój syn tego pasa nie dostanie. Dostanie go inny chłopiec. Jak się później nieoficjalnie dowiedziałam to dziecko znajomego senseja. Sprawa, więc jasna.

Widziałam, że przykro było mojemu synkowi, że nie dostał tej nagrody. Na szczęście przeżycie, jakie go spotkało po egzaminie z tymi gratulacjami od innych rodziców było na tyle wielkie, że długo nie przeżywał tej „marchewkowej” nagrody.

No to niemałe rozterki z oknami,choć ja zakładam,być może się mylę ,które okna wygrają ten casting :wink: :lol:

Co do zwrotu,to oby poszło Ci z górki,bez urzerania się i tłumaczenia pani z US,dlaczego to odliczyłaś. Mi pozostały jeszcze 4m-ce i 1 tydz. :wink: .

GRATULACJE dla zdolnego i wysportowanego synusia :lol:

Oby jak najwięcej takich sytuacji,gdy stoimy i brakuje nam tchu,bo serce pęka z dumy.

Jutro u mojego syna w przedszkolu organizują dzień babci oraz jasełka. Wybieram się z moją mamą niech zobaczy wnuczka. Na dzień babci i dziadka robią jakieś przedstawienie mój synek jest tam narratorem a w jasełkach królem Herodem. Mam z lekka obawy, bo mój skarb to jest wygadany, ale jak ma wystąpić na scenie to głos traci i go w ogóle nie słychać. Taką ma tremę.

Mówiłam pani z przedszkola, że jak mój syn ma wystąpić w jakieś roli to ja tego kompletnie nie widzę. Ta natomiast się uparła, że świetnie się nadaje, bo szybko zapamiętuje i łapie o wiele szybciej od innych dzieci, dlatego dała mu najdłuższe role. Nie chciała się ruszyć. Zobaczymy jak to jutro będzie.

Jak o karate się nie bałam, bo wiedziałam, że nie musi nikogo udawać tu liczą się umiejętności to o występ w przedszkolu mam stracha. Aktor z niego nie za dobry.

Ja ją zarezerwowałam na meble do kuchni :wink:

To super a jakie planujesz meble i w jaką literę?

Ja się waham może uda mi się za tą kaskę ocieplić poddasze

U nas będzie literka "U" mam parę namiarów na firmy, które robią meble, tylko czasu brak na pojechanie i obejrzenie już wykonanych wcześniej mebli. Są też meble w IKEA,które mi się podobają. Wycena była około 8 tyś.

Ciekawe, czy rzeczywiście starczy kasy :wink: