Gość Marekz6 19.02.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam Chętnie zobaczę jak budujesz. Przydadzą się jakieś dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 19.02.2010 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witaj, Marekz6 Zapraszam serdecznie do czytania zawsze się coś znajdzie by móc przekazać wiedzę innym. Na pewno czytanie dzienników wiele pomoże i rozjaśni tą fascynującą przygodę z budowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 19.02.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam!!!! No i pierwsze co pobiegłam do dziennika i ... ciut uzupełnione Moja też była podchorowana, od wtorku nie chodziła do szkoły... kaszel, katar, ale gorączki dobrze, że nie miała... Ja tem grzecznie czekam na kolejne fotki w dzienniku Pozdrawiam Aniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 23.02.2010 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam!!!! No i pierwsze co pobiegłam do dziennika i ... ciut uzupełnione Moja też była podchorowana, od wtorku nie chodziła do szkoły... kaszel, katar, ale gorączki dobrze, że nie miała... Ja tem grzecznie czekam na kolejne fotki w dzienniku Pozdrawiam Aniu Mój synek dalej mi pokaszluje teraz to przynajmniej wiem, dlaczego. Panie biorą dzieci na spacery i każą im się samemu ubierać a jak wiadomo takie dziecko nie dba o to czy się dobrze pozapinał tylko biegnie, bo zabawa czeka na śniegu. Przychodzą cali mokrzy i jak tu nie mają się rozchorować. Np. wczoraj rękawiczki leżą i schną w przedszkolu, bo były tak mokre, że nie dało się ich na półce położyć a co dopiero ubrać, nie wspomnę o skarpetkach. Szkoda gadać to jak bicie głową w mur. Grzecznie zapraszam na kolejne odwiedziny do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.02.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ja czytam i czekam na jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.02.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Przeczytałam i również czekam na więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 24.02.2010 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Byłam na weekendzie u znajomych i się zakochałam w podłogówce. Świetna sprawa, wchodzisz zmarznięty do domciu ściągasz buty a tu na ciebie czeka cieplutka podłoga nawet nie musisz ubierać bamboszek. Jestem zachwycona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 25.02.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 My też Każdy, kto do nas wchodzi, to od razu mówi "Ale tu u was fajnie cieplutko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 25.02.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 My też Każdy, kto do nas wchodzi, to od razu mówi "Ale tu u was fajnie cieplutko" Ja to do niektórych spraw tak podchodzę, że jak nie zobaczę to nie uwierzę. U nich w domu było cieplutko a kaloryfery były zimne nie grzały, czyli podłogówka sama ogrzewała pomieszczenia. Może faktycznie to głupi pomysł mieć w jednym pomieszczeniu podłogówkę i kaloryfery, bo sama podłogówka radzi sobie świetnie. Dzięki Martinezio za dobrą radę, pomału zaczynam składać wszystko do siebie i ogarnę jakoś te instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 25.02.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Pomysł sam w sobie głupi nie jest, tylko kosztowny Kaloryfery są drogie. Ew. możesz zdublować samą instalację i zostawić np. rurki w ścianach (jakieś puszeczki, cy cuś) z by-passami na obiegu. Jeśli coś złego stanie się podłogówce, to zawsze będziesz mieć wówczas możliwość założenia kalafiorów... Jednak, jak wspomniałem, jest to rozwiązanie kosztowne, bo hydraulik weźmie za dodatkową robotę, a dodatkowo jeszcze trzeba zrobić cały obieg (pompki, zawory, inne duperele ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 26.02.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam i miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 26.02.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam i miłego dnia życzę Dzięki i wzajemnie Gosiu. http://emoty.blox.pl/resource/smile.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/smile.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/smile.gif Jak mam chwile czasu siedzę na forum i dokształcam się na temat instalacji. Martinezio podrzucił mi ciekawe adresy. Teraz śledzę bufory ciepła, ale im więcej czytam tych magików to popadam w myśl, że niezależnie, co się wybierze i tak koszty trzeba ponieść, które mogą się nigdy nie zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.03.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witaj Ania, ja z pytaniem jakie adresy Martinezio Ci podał ? Samą mnie to strasznie ciekawi i jest dla mnie jak najbardzie na czasie. W tym tygodniu wchodzi spec od co. Robimy podłogówkę w całym domu ,i po kaloryferze ozdobnym w łazience. Teraz pluję sobie w brodę,że nie pomyślałam o zrobieniu zapasowej instalacji pod kaloryfery(w razie czego). Teraz mam tynki i gdybym chciała takie coś zrobić,to co musieliby kuć tynki pod rurki do kaloryferów,czy dali by je pod podłogą w styropianie? Martinezio poproszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.03.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Podrzuciłem jej linki do wewontku "Dlaczego jestem niezadowolony z podłogówki wodnej" czy jakoś tak, w dziale porad Rurki do grzejników obecnie montuje się w podłodze, pod warstwą ocieplenia, także nic nie musisz rozkuwać (tylko pod podejścia hydra wyrżnie Ci takie rowki, jeśli się zdecydujesz na rurki wychodzące ze ściany - bo możesz mieć przyłącza wystające z podłogi, wtedy jeśli nie masz podłóg, to nic nie będziesz robić ). Plucie w brodę zostaw na później, gdy już będziesz miała pewność, że podłogówka to nie to, czego pragnęłaś w życiu Mi tam podłogówka odpowiada i pasuje, a za te kilkanaście lat, gdy zacznie mieć jakikolwiek wpływ na zdrowie, to będzie remont generalny i podłogi zrobi się od nowa, wtedy też zainwestuje się w inny system grzewczy... Kto wie, może nawet gaz nam kiedyś doprowadzą do wiochy, to się całą kotłownię przerobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.03.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Hej, my już wiemy, że podłogówka to jest to Ciepło w domku i nie czuć chłodu od podłogi. My jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 01.03.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Cześć Wam, ja dopiero w domu. Wyszłam o 7 rano a teraz wróciłam. Asia zaraz podrzucę Ci linki to postudiujesz tylko niech coś do buzi włożę, bo głodna jestem jak wilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 01.03.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 A oto adresy:- http://forum.muratordom.pl/jak-to-sie-robi-czyli-bufor-ciepla,t89352-120.htm - http://forum.muratordom.pl/podlogowka-grzejniki-piec-na-paliwo-stale,t163524.htm - http://forum.muratordom.pl/ekogroszek-nie-lepiej-gaz,t144990-240.htm Wiele osób na tych stronach podają jeszcze inne linki, więc jest, co czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 01.03.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 W dniu dzisiejszym nie mogę powiedzieć, że się nudziłam. Po pracy biegiem po dziecko do przedszkola i z nim na zajęcia karate. Po lekcji na pocztę tam się ładnie w kolejce ostałam. Grzecznie stoję i czekam na swoją kolej a tu słyszę mój telefon wydaje rytmiczne brzmienie. Zerkam któż to dzwoni a to mój mężuś się do mnie dobija. Odbieram telefon a mężulek przekazuje, że dzwoniła sąsiadka z działki, że w Krasnym przeszła burza, która swoją siłą wyrwała nasze deski, które zabezpieczały otwory okienne. Podobno huku było przy tym a ludzie nie wiedzieli, co się dzieje. Z tego względu, że mężulek na delegacji i nie może wrócić oraz pojechać na budowę zobaczyć, co się tam wydarzyło, poprosił mnie, abym tam zajechała. Nie ma wyjścia trzeba stanąć na wysokości zadania. Ze szwagrem jedziemy zbierać nasze części i ratować sytuację. Zajeżdżamy a tam prowizoryczna brama garażowa leży wypchnięta na zewnątrz. Śnieg stopniał błoto powstało a tu człowiek musi się jakoś dostać. Każdy stawiany krok wyglądał nieciekawie. Miało się wrażenie, że zapada się w bagnie. Następnie zabraliśmy się do postawienia z powrotem tej bramy do wnęki. Dość długo to trwało, ale udało się. Niestety nie mając kluczy do domu nie mogliśmy jej z powrotem szczelnie zabić, bo byśmy się nie wydostali na zewnątrz. Zostawiliśmy wąska szczeliną, aby się stamtąd wydostać a bramę tak zabezpieczyli paletami, aby się już pod wpływem wiatru nie przewróciła. Czułam się jak MacGiver, który nie mając odpowiedniego sprzętu stwarza całkiem przydatną rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 01.03.2010 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Po oględzinach okazało się, że nie tylko bramę garażową tak wypchano. Wiatr bez problemu poradził sobie jeszcze z deskami spod okien balkonowych. To one pewnie narobiły tyle huku, bo jak spadały to wpadły do środka domu na beton. Padam ze zmęczenia. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.03.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 aniamar, ależ wrażenia. Dobranoc - odpocznij kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts