Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 471
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie denerwuj się aniamar, to tylko kolejny dzień :cry: :cry: :cry: jutro będzie lepiej :)

Dzięki Gosiu za pocieszenie. Na Ciebie można liczyć zawsze i wszędzie.

aniamar - liczę na rewanż :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

A tak poważnie, kto ma Cię zrozumieć jak nie ten, który buduje :D

Jak tylko będzie trzeba to możesz na mnie liczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To prawda ten, kto się wziął za budowanie wie najlepiej ile nerwów i krwawicy człowiek sobie uje.

Witaj Aniu....

Czekałam na dalsze wpisy....dopominałam się....i przegapiłam je :o :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ale gafa :oops:

Super, że poradziliście sobie z tą sąsiadką, widzę, że nie było aż tak źle jak was straszyli.....jak leciało to przysłowie...??...."gdzie baba nie może tam chłopa pośle....?" :lol: :lol: :lol: :lol:

A tu się okazało że kobicina ciut zrozumienia i rozmowy potrzebowała.....jak ktoś ma niepełnosprawne dziecko to ma prawo być czasem sflustrowany.....

hmmmm......papierologia może człowieka wykończyć i ci biurokraci :evil: bez serca, zasłaniający się przepisami a niejednokrotnie mogliby coś przyspieszyć, tylko ciut dobrej woli trza.....

Głowa do góry.....

pozdrowienia

Margay ta papirologia jest straszna. Teraz rozumiem, co po niektórych, którzy wolą dać drugie tyle za dom od dewelopera. Po prostu mają problem z głowy o nic nie muszą się martwić i wchodzą na gotowe.

Ja nie ufam deweloperom z prostej przyczyny nikt tak jak ty sam nie dopilnujesz sobie budowy, wiesz, z jakich materiałów budujesz a przy tym nie płacisz za to wszystko jak za zboże.

Dlatego ja wolałam przejść ten żmudny i pracochłonny etap i wybudować sobie samemu domek.

:D :D :D :D :D :D :D

aniamar - Dlatego ja wolałam przejść ten żmudny i pracochłonny etap i wybudować sobie samemu domek.

Właśnie , właśnie, dlatego wszyscy spotkaliśmy się na muratorze :lol: :lol: :lol:

popieram całym sercem :D ....a jaka będziesz potem dumna jak będziesz mogła powiedzieć:"my sami......tymi rencami..." :lol:

A murator to kolejne obok budowy wspaniałe doświadczenie i przeżycie......tylu miłych, gotowych poradzić i pocieszyć jak trzeba ludzi......to jest bezcenne...

To prawda, można spotkać tu tyle życzliwych i uczynnych ludzi, którzy są gotowi doradzić, pomóc we wszystkim.

to jak w tej reklamie karty płatniczej:

-kredyt- 300 000

-budowa domu 320 000

-poznani ludzie na forum muratora- bezcenne

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To prawda, można spotkać tu tyle życzliwych i uczynnych ludzi, którzy są gotowi doradzić, pomóc we wszystkim.

to jak w tej reklamie karty płatniczej:

-kredyt- 300 000

-budowa domu 320 000

-poznani ludzie na forum muratora- bezcenne

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ślicznie Ci wyszło :lol: :lol: :lol:

Toż to szczera prawda.

Bardzo mi ułatwiłyście :D ....teraz mimo, że nie będzie szprosów i mogę wybrać te kolory co mi się podobały i tak zostanę przy tym orzechu - cośmy ustaliły....bo później nie będę miała problemu z wyborem drzwi wejściowych i bramy garażowej.....a jakbym wybrała to tabasco np. to później by się za mną ciągnęły problemy przy następnych wyborach......a tak będzie tak jak radziłyście.....zastawiamy kolor dachu w spokoju.....bierzemy okna w brązie, rynny mamy brązowe, podbitkę zrobi się brązową i drzwi i bramy garażowe i wsio powinno pasować........

jeszcze raz dzięki......odrobię u ciebie jak oczywiście będziesz potrzebowała dorady.....bo cuś mi się widzi, że tylko ja taka zakręcona jak kołowrotek jestem...... :roll:

Gosiu jak już ochłonęłaś to mam prośbę odpowiedz na kilka pytań.

- czym się sugerowałaś wybierając okna

-dlaczego akurat Dako

-jaki profil okna

Byłabym Ci wdzięczna za te odpowiedzi. Na pewno będę miała takie same dylematy przy wyborze swoich okien co ty, więc cię w zupełności rozumiem. Ja już pomału zaczynam się tym interesować by w ostatniej chwili nie podejmować decyzji.Chociaż wiem, że życie weryfikuje plany i to co się chciało na początku na końcu może okazać się nie dobrą decyzją

Czy byłaś w oknoplaście i widziałaś okna Platinium?

Gosiu jak już ochłonęłaś to mam prośbę odpowiedz na kilka pytań.

- czym się sugerowałaś wybierając okna

-dlaczego akurat Dako

-jaki profil okna

Byłabym Ci wdzięczna za te odpowiedzi. Na pewno będę miała takie same dylematy przy wyborze swoich okien co ty, więc cię w zupełności rozumiem. Ja już pomału zaczynam się tym interesować by w ostatniej chwili nie podejmować decyzji.Chociaż wiem, że życie weryfikuje plany i to co się chciało na początku na końcu może okazać się nie dobrą decyzją

Czy byłaś w oknoplaście i widziałaś okna Platinium?

Witaj Aniu.....sorry, ze dopiero teraz odpisuję :oops: ......

Przy wyborze okien sugerowaliśmy się przede wszystkim jakością.....w tej kwestii cena spadła na drugi plan.....oczywiście nie wybraliśmy najdroższych....chcieliśmy w miarę dobrej cenie jak najlepsze okna...zrobiliśmy kilka wycen, żeby porównać ceny......ale od razu było widać dlaczego gdzie indziej jest taniej :roll: .......a dlaczego Dako?????.... bo.....według nas mają bardzo dobry profil i wogóle dobre jakościowo okna - poza tym rodzice je mają (mieszkają 6 lat) i sa bardzo zadowoleni......poza tym w innych firmach tego koloru z zewnętrznej strony było może 1mm :-? to przy zadrapaniu byłaby biała kreska widoczna :roll: a dako robi cały zewnętrzny profil brązowy i na to jest wtapiany kolor......piszę może chaotycznie i nie fachowo :oops: ale to taki obraz.....

Aha i mąż zwrócił uwagę że w dako jest w środku profil zamknięty....czyli taki kwadrat......a w niektórych firmach jest w kształcie litery U......wkleję zdjęcie bo nie zdziwie się jak nie będzie wiadomo o czym piszę....jakoś nie umie składnie pisać na techniczne sprawy :-? :roll: :oops: ....http://www.dako.eu/file/zdje_art/elegant_plus_2_m.jpg.....no.....chodzi o ten czerwony kwadrat w środku......

Ponadto spodobało sie nam w dako 4 - stopniowe rozszczelnienie okna......

Wybraliśmy profil "elegant plus" bo sie nam spodobał bardzo - taki zaokrąglony......mąż mi tu podpowiada, że maja mocne zawiasy.....

Nie wiem....co jeszcze.......według naszego odczucia Dako mają porządne okna....i uzywaja do produkcji dobrych surowców....ale to tylko nasze zdanie......słyszałam też opinie że "okno plast", "widok" mają dobre okna.....wogóle jest tych firm w dooope i ciut ciut....jest w czym wybierać....i to jest w tym najgorsze - za dużo tego :roll:

Dobrze że my mamy to juz za sobą.....ty też dobrze wybierzesz :D