aniamar 10.11.2009 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Gosia dzięki za wytłumaczenie. Mnie oczywiście też to czeka. Znalazłam w Rzeszowie firmę, która handluje tymi oknami. Zobaczę z ciekawości jak one wyglądają na żywo. Nam z mężem podobają się okna Platinium profil Veka z oknoplastu z Krakowa.Ich kształt nas zniewolił. Ma półokrągły kształt skrzydła. Dla nas po prostu mistrzowskie okno. Tylko cena strasznie zabójcza. Zaczęłam szukać coś podobnego. Znalazłam na targach jedną tylko firmę, która trochę miała te okna podobne(profil Rehau oknoplastu) do naszych wymarzonych. Jak daliśmy do wyceny to wcale nie wyszły taniej.Znajomy ze studiów męża ma salon gdzie sprzedają okna bardzo podobne do Platinium. Nie byłam jeszcze u nich zobaczyć czy tak faktycznie jest. Ma nam zrobić ofertę.Jak się dowiedziałam od jednego ze przedstawicieli oknoplastu te okna są podobno skopiowane wzorem od Platinium. Podobno fabryka, która skopiowała ten fason ma w sądzie sprawę o to. Tylko kwestia czasu jak sąd ma wydać wyrok i fabryka ta będzie musiała się wycofać z produkcji tych okien.Przez to zamieszanie trochę się boję brać okna od znajomego męża. Bo jak się okaże, że oknoplast faktycznie wygra to, co będzie z osobami, które te okna kupiły. Jak w tedy z reklamacją jeżeli towar będzie wycofany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 11.11.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witaj Aniu Widziałam korzeń A może on go na opieńki WAM chciał go zostawić Żartuję, ale malutki ten korzeń to nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 11.11.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Nie zapomnę miny męża jak zobaczył te drogę. Zanim zadzwonił do gościa starał się znaleźć jakieś rozsądne wytłumaczenie, że to może jakąś funkcję ma spełniać np. ozdobną albo jako punk obserwacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.11.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Czyżby Pan od drogi miał zakład naprawy samochodów i dzięki korzeniowi załatwiał sobie klientów do naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 11.11.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Tutaj wszystko jest możliwe.Może nawet firmę brukarską, bo jak byśmy ułożyli kostkę to za pewne po jakimś czasie by się w tym miejscu zapadła, więc miałby, co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.11.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ile tej drogi będziecie mieć? Jaka długa będzie?Na zdjęciu widać długą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.11.2009 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ile tej drogi będziecie mieć? Jaka długa będzie? Na zdjęciu widać długą działkę. Gosiu sorry, że dopiero teraz, ale necik coś mi wczoraj nawalił. Drogi będzie z jakieś 12-14m. z drogi gminnej będziemy wjeżdżać prosto do garażu. Później się ją poszerzy, aby też można było do domu wchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.11.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Aaaaaaa no to wcale nie tak dużo :) Tym lepiej dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 14.11.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Nu to nie dużo Ja do drogi gimnnej mam 90 metrów -a nawet bardziej 100 -jak pomyslę o odśnieżaniu -to ciarki mam , a ten mój planuje z drugiej strony sobie też wyjeżdżać -to tak przez długość 0,5 ha to ciut jest do utwardzenia ale narazie to musimy tutaj od domu do drogi bardziej utwardzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 16.11.2009 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Siłowni Ci nie polecę, bo masz wprawę na budowie. Śnieg będzie latał na wszystkie strony jak uruchomisz łopatę. My chcieliśmy dom jak najbliżej drogi gminnej, aby było jak najmniej odśnieżania. Mam nadzieję, że te gminne drogi są jakoś odśnieżane by można było spokojnie się wydostać do miasta w zimie. Kilka domów dalej mieszka radna naszej gminy, więc może odśnieżają dla niej i my dzięki temu skorzystamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 22.11.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A MY postawiliśmy domek pośrodku działki Aby ciut działki zagospodarować kiedys z przodu , ewentualnie dziecię kiedys mogło będzie się wybudować , a tak pośrodku z boku domów niet -tylko sąsiedzi jakoś rozpalają ogniska Mam nadzieję, że to się zmieni, bo inaczej będzie nie za wesoło. A co do odśnieżania to ponoc jest sąsiad, który społecznie pomaga sąsiadom to może nie będzie źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 22.11.2009 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jak sąsiad taki pomocnik dla wszystkich to nie będzie źle. Zawsze znajdą się tacy, którzy z miłą chęcią pomagają innym i nie potrzebują nic w zamian. Gratuluję, że wam akurat taki się trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.11.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Przez parę dni już nie pada, to rzeczywiście bardzo nasiąknięta ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 22.11.2009 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Gosiu w końcu się wypogodziło. Nic wcześniej nie mogliśmy zrobić, bo ciągle padało. Jak koparka wjechałaby na działkę to połowę ziemi by wywiozła, a teraz w jesieni bardzo by się przydała. To zdjęcie zrobione było na wiosnę, bo w tedy przepinaliśmy kanalizację, aby ruszyć dalej z robotą. Jakbyśmy nie zrobili tego to moglibyśmy zapomnieć o jakimkolwiek budowaniu w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.11.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Gosiu w końcu się wypogodziło. Nic wcześniej nie mogliśmy zrobić, bo ciągle padało. Jak koparka wjechałaby na działkę to połowę ziemi by wywiozła, a teraz w jesieni bardzo by się przydała. To zdjęcie zrobione było na wiosnę, bo w tedy przepinaliśmy kanalizację, aby ruszyć dalej z robotą. Jakbyśmy nie zrobili tego to moglibyśmy zapomnieć o jakimkolwiek budowaniu w tym roku. Chyba się gubię z porą kiedy robione zdjęcia Co do ekip. To co podałaś, to są u nas normalne ceny, kiedy zaczynaliśmy ( koniec lipca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 22.11.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Dla mnie ceny szokujące. Miałam nadzieję, że nie będzie u nas tak drogo. Gosiu te grzybki u ciebie na dachu od wentylacji po co ci aż ich tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.11.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Dla mnie ceny szokujące. Miałam nadzieję, że nie będzie u nas tak drogo. Gosiu te grzybki u ciebie na dachu od wentylacji po co ci aż ich tyle? No lubimy grzyby A tak poważnie to i tak jednego mamy za mało. A więc tak: - odpowietrzenie kanalizacji - wentylacja kuchni i małej łazienki - wentylacja dużej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.11.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 aniamar, kobieto pisz daty ( chociaż miesiące i rok) bo ja nie wiem, czy jestem w przyszłości, czy w przeszłości , a moze w teraźniejszości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 22.11.2009 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Gosiu wszystko jest pisane w czasie przeszłym to wszystko się już wydarzyło w tym roku. Najważniejsze daty są pisane a te mniej ważne sobie odpuszczam. Nie mam czasu na bieżąco uzupełniać mojego dziennika, dlatego mam takie lekkie opóźnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 26.11.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam. Pozwoliłem sobie przeczytać wasz dziennik. Przeszliście naprawdę wiele trudności ale wasza wytrwałość jest przykładem dla nas rozpoczynających. Pewnie wielu by się poddało. Teraz już pójdzie. Budujcie radośnie dalej Tak jak przeszliście przez trudy papierkowe tak któregoś dnia zamieszkacie i Wy i My jak Bóg pozwoli. Pozdrawiam Asaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts