Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 471
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Asa bardzo mi miło Cię powitać. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Cieszę się, że zainteresowałam Was moim dziennikiem.

Niestety jesteśmy przykładem osób, którym papierkowe sprawy nie poszły dość sprawnie. Na początku naszej przygody z budowaniem dość lekkomyślnie podeszliśmy do sprawy zakupu działki, co spowodowało, że budowa domu stała się bardzo dużym wyzwaniem. Niestety nasza niewiedza przyczyniła się do tego. Pisząc ten dziennik mam nadzieję, że uświadomię innym, że wybór działki to bardzo istotna sprawa i trzeba bardzo rozsądnie zastanowić się nad jej zakupem. Dlatego tak dużo poświęciłam stron opisując moje zmagania z tym tematem.

Witammmm...

Przybiegłam sie przywitać i pozdrawiam :wink: :D

Super, że wybraliście ekipę tańszą :wink:

Gratuluję :D

Witam,

Mam nadzieję, że już zdrowa jesteś, bo tam domek stęsknił się za tobą. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Co do ekip to ciężka z nimi sprawa. Bardzo trudny wybór. Na szczęście dobrze trafiliśmy.

Witammmm...

Witam,

Mam nadzieję, że już zdrowa jesteś, bo tam domek stęsknił się za tobą. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Co do ekip to ciężka z nimi sprawa. Bardzo trudny wybór. Na szczęście dobrze trafiliśmy.

Witam.........

Najbardziej ja się stęskniłam, jak dzisiaj pojechałam z Miśkiem na budowę to ... z daleka czułam radość widząc nasz domek :wink:

:wink: :D

Witammmm...

Witam,

A ile jescze takich ciężkich wyborów przed wami :o :o :o Pięknie dojazd zrobiony na działeczkę , u mnie dziś błotnista trasa :lol:

Witammmm...

Witam,

Witam.........

Najbardziej ja się stęskniłam, jak dzisiaj pojechałam z Miśkiem na budowę to ... z daleka czułam radość widząc nasz domek :wink:

:wink: :D

Oj tęskni się do swojego, nic tak już nie cieszy jak myśl spędzenia i porobienia czegoś na działce, choćby to była ciężka robota. Pogoda w tym roku dopisuje, można wiec wiele jeszcze zrobić. Ja za mroźną zimą to nie tęsknię, ale mój synek to ciągle ględzi, że śnieg to by się już przydał, no bo jak Mikołaj zaparkuje swoje sanie na dachu?

Witammmm...

Witam,

A ile jescze takich ciężkich wyborów przed wami :o :o :o Pięknie dojazd zrobiony na działeczkę , u mnie dziś błotnista trasa :lol:

Te wybory są najgorsze. Na początku euforia, radość, bo coś się dzieje a po jakimś czasie następuje zmęczenie. Człowiek pragnie odpocząć a tu ciągle jest coś do przedyskutowania i do podjęcia decyzji.

Z tą moją drogą to tak pięknie tylko przez chwile było, okazało się, że ciężkie samochody nie radzą sobie z wyjazdem po niej, bo jest pod górkę. Koła kręciły się w miejscu. Trzeba było podsypywać gruzem, aby złapały czegoś twardego i dopiero wyjechały.

droga zrobiona, więc początek jest

powodzenia, oby wybrana ekipa była super ekipą :)

Co do ekipy to po długich poszukiwaniach końcu znaleźliśmy najlepszą. Najśmieszniejsze jest to, że na początku szukaliśmy bardzo daleko. Przez przypadek zgadaliśmy się z sąsiadem z bloku i to nawet z tej samej klatki. Powiedzieliśmy mu o swoich poszukiwaniach a on nam polecił tą ekipę. Jak to mówią: trafiło się nam jak ślepej kurze ziarno.

droga zrobiona, więc początek jest

powodzenia, oby wybrana ekipa była super ekipą :)

Co do ekipy to po długich poszukiwaniach końcu znaleźliśmy najlepszą. Najśmieszniejsze jest to, że na początku szukaliśmy bardzo daleko. Przez przypadek zgadaliśmy się z sąsiadem z bloku i to nawet z tej samej klatki. Powiedzieliśmy mu o swoich poszukiwaniach a on nam polecił tą ekipę. Jak to mówią: trafiło się nam jak ślepej kurze ziarno.

no to życzyć tylko, żeby było z górki :)

Witaj Aniu.....

Przegapiłam Twój ostatni wpis w dzienniku :-? ....ale juz nadrobiłam......zszokowały mnie wyceny wcześniejszych firm :o :o :o strasznie drogo...tzn. jak na moje rejony bo w Warszawce to by pewnie stwierdzili,że tanio.......mi zgodzili się wybudować SSO za 40 tys. a nie mam małego domu......na końcu dopłaciliśmy 4 tyś.....w sumie 44 tys....

No....ciekawa jestem na jakim teraz jesteś etapie i czy zadowoleni jesteście z tej ekipy?

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Ale mam zaległości. Rajuśkuuuuuuuuuuuuuuu.

Gosiu zrobiliśmy już dość sporo i chciałabym, to wszystko pouzupełniać jak najszybciej, tylko czasu coraz mniej mam na FM. Ciągle mam coś do zrobienia a teraz święta i chciałabym, aby wszystko w mieszkaniu lśniło. Dzisiaj przed pracą szorowałam jedno okno, bo tylko tyle mogę zrobić przed robotą. Z ubierana byłam jak bałwan. Grube spodnie z watą w środku i do tego puchata kurtka i czapucha, gumowe rękawiczki i dawaj do mycia. U nas mróz i troszkę śniegu napadało a ja ze ścierą latam po ramach. Jak ktoś mnie zobaczył to pewnie ręce załamał co to za bałwan myje w taki mróz okna i to jeszcze na 11 piętrze.

Miałam ich nie myć w tym roku, ale nie wytrzymałam. Święta z brudnymi oknami to nie dla mnie. Czekają mnie jeszcze trzy okna, także jeszcze widowisko na osiedlu zrobię.

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja Aniu dlatego umyłam wczesniej - bo kiedys też tak postanowiłam przed świetami umyc i tak jak Ty myłam w mróz a potem padał snieg :lol:

Ania spróbuj sama wziąć się za te rozliczenie :wink: Nie trudne to jest :wink: Może ciut przepisywania, ale co tam, kaskę dostaniesz za 6 miesięcy i potem za rok znowu możesz złozyć i czekać :wink:

No ja jestem ciekawa co tam u WAS... jak znajdziesz czas, to napisz... :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/obrazek_%B6wi%B1teczny_2.gif

Wesołych Świąt!

Bez zmartwień, z barszczem, z grzybami, z karpiem,

z gościem, co niesie szczęście!

Czeka nań przecież miejsce.

Wesołych Świąt!

W Święta, niech się snuje kolęda.

I gałązki świerkowe niech Wam

pachną na zdrowie.

Wesołych Świąt!

A z Gwiazdką!