Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POŻEGNANIE LATA w RUŚCU - 19 WRZEŚNIA O 16 !!!

Recommended Posts

... P.Osińska... jeszcze laskę robi :lol: :lol: :lol: ...

No skoro robi laskę to jestem gotów zapłacić z góry! :oops: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam.

Naprawde tak napisałam? :oops: :oops: :oops:

To przez długie pazury :oops: ślizgają sie po klawiaturze

Przepraszam, jeśli ktoś poczuje sie zawiedziony :-?

tera, to już nie wiem z iloma mam spać 8) :evil: :wink:

Chyba ze wszystkiema :o

to ok, do niczego nie będę zdatny 8) :wink:

Ale reklama :lol:

to prawda 8) :oops:

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... P.Osińska... jeszcze laskę robi :lol: :lol: :lol: ...

No skoro robi laskę to jestem gotów zapłacić z góry! :oops: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam.

Naprawde tak napisałam? :oops: :oops: :oops:

To przez długie pazury :oops: ślizgają sie po klawiaturze

Przepraszam, jeśli ktoś poczuje sie zawiedziony :-?

tera, to już nie wiem z iloma mam spać 8) :evil: :wink:

Chyba ze wszystkiema :o

to ok, do niczego nie będę zdatny 8) :wink:

Ale reklama :lol:

to prawda 8) :oops:

Napisane w czasie przeszłym (czyli po), to w sumie reklama :wink:

Trochę to trwało, ale miałem koniec urlopu :cry: i full różnych rzeczy do zrozobienia przede wszystkich posprzatnie garażu :evil: , ale już po wszystkim uf, udało mi się też w końcu zastać Pąnia Osińską i odbyły się (jak mawiała Pani Minister Fotyga "Hardcore Negotiations" :lol: ). WIęc tak:

Opłata za afterparty ma wynieść 80 zł od osoby za impreze od 16-17 do kiedy chcemy :wink:

sniadanko 10 zł;

nocleg 40 zł/łóżko

I teraz tak te 80 zł z jednej strony to dużo i uwieżcie mi że walczyłem żeby chociaż z 10 uszczknąć, bo pewno ktoś zada pytanie dlaczego 1 AP kosztowalo tylko 50 a teraz tak drogo?? (zadałam to pytanie róznież Pani Osińskiej) ona odpowiedziala mniej wiecej :

* że jeśli chodzi o kwestie menu to ona dobrze to 1 AP skalkulowała, ale co do trwania imprezy to spodziewala sie raczej 1.00 gora 2.00, no i w związku z tym jeżeli chcemy troche dłużej posiedzieć to wypadaloby cos wiecej naszykować a to kosztuje.

** menu ma być oczywiście niespodzianka-wypas wersja jesienna i z tąd ta cena ,z resztą nie wiem ale pewno robicie zakupy i powiem wam ze ceny jakos chyba sie ruszyły w stosunku do tych z przed wakacji a zakupy na nasze ewentualne AP będą robione dopiero we wrzesniu ciezko mi w związku z tym powiedziec ile wszystko bedzie kosztowało, ale na pewnon nie taniej.

Bardzo proszę o ustosunkowanie się do powyzszego :roll: :D :wink:

PS. Ciekawe gdzie to nasza Kierowniczka Zamiesznia - Daga-Kociołek :lol: :lol:

No jestem , jestem .... i nie wiem co mam napisać :roll: .

To może napiszę jak moje odczucia:

10 zł za śniadanko - to cena chyba znośna :wink: :roll:

40zł za nocleg - bez zmian

80 zł od osoby za imprezę .....hm.... to może suche fakty:

- faktycznie są podwyżki jedzonka w sklepach , też zauważyłam :-?

- ostatnio faktycznie chyba nie doprecyzowaliśmy godzin z Panią Teresą i była w lekkim szoku .... ona myślała, że my faktycznie o tej max. 1-2 się zwiniemy do łóżek , a impreza trwała do godziny 6.30 rano :oops: :roll: .... więc pewnie jednym z czynników tej podwyżki jest opłata za tak długie imprezowanie . Tym bardziej, że wiem, iz za obsługę dłuższą niż planowała musiała dziewczynom obsługującym extra dopłacić i teraz nauczona doświadczeniem - wie , ile zapłacić będzie im musiała :wink: . Pani Teresa nie zgodziła się, zeby obsługi z nami do końca nie było - ponieważ ostatnio wnikneły jakies sytuacje z sąsiadami ( nie wiem dokładnie o co chodzi :o ) i chce, żeby ktoś od niej był do końca i miał na wszystko oko :roll: .

- możnaby zrobić i taniej i drożej

taniej - desperados -prywatka , tylko jest wiele "ale" : trza nam miejsca, w-c, zaplecze jakieś minimalne, zakładam, że wtedy każdy coś do jedzenia przywiózłby i alkohol, potrzebne stoły i ławy , zadaszenie, noclegi na miejscu dla przyjezdnych z daleka .....itd itp... :roll:

drożej - w każdej jednej knajpie w Warszawie

- podobnie cenowo - lub taniej .... na pewno są miejsca w okolicy Warszawy gdzie da się ..... tylko co ja mogę na odległość?

Bo kurcze ....zaś ta odległośc mnie trzyma ... w necie nie ma wszystkiego , są przeciez fajne miejsca które nie ogłaszają się w necie :roll: .

Jeśli zdecydujecie , ze ta opłata jest za duża - jestem otwarta na propozycje .... jeśli ktoś zna jakieś swoje miejsce w okolicy Warszawy które nadawałoby się na naszą imprezę i mógłby sie zorientować, zapytać, wybadać a potem przekazać nam informacje i zająć się negocjacjami - będę bardzo wdzięczna . Także sama sprobuję przysiąść w necie i czegoś poszukać.

No bo przecież dla nas wszystkich robimy tą impreze ....żebysmy się wszyscy mogli spotkać , pogadać, poznać . Nie poddawajmy się .

Daga co do cenyu to mysle ze niektorych sama podroz bedzie wiecej kosztowala w obie strony niz cała ta impreza..cena jak na Warszawke do przyjecia..choc ostatnio robilem impreze koszt 110 od osoby ale jedzenia dostalismy jak na tydzien :wink: (ale nie jedzenie jest wazne na takiej imprezie) :wink: zdecydowanie za!!!

Witam

Zawsze można znaleźć taniej, tylko jak będziemy tak szukać to się może okazać że to będzie pożegnanie zimy a nie lata :D .

Ja cenę akceptuję i uważam, że nie ma już co szukać tylko to dogrywac na ostatni guzik, niech też inni powiedzą czy im pasuje i oby pasowało (bo przyjadę przekonać :wink: )

pozdrawiam

TINEK

Ja sobie myślę tak .....

niby duzo te 80 zł, ale zobaczcie co mamy w cenie( opisuję to co było na afterparty , teraz tylko menu nieco się zmieni na bardziej niespodziankowe :wink: ):

- na początek duży posiłek ciepły dwudaniowy, potem do bólu ile kto da radę żarełka z grilla do późnej nocy : karkówka ,drób, ziemniaczki pieczone, kiełbaska , kaszanka , kapustka , do tego kawka, herbatka ....itp...itd... wszystko podawane przez obsługę :D

- duży teren dodyspozycji- mozna rozbić sobie namiot i przenocować, można spacerować bo jest gdzie, można zrobić ognisko, można się bawić w berka :wink: :lol: .... siedzimy pod wiatą która pomieści do 100 osób ,mamy do dyspozycji ławki i stoły , na głowę nam nie pada - wszystko przygotowane na nasz przyjazd

- wc, parking na terenie posesji, niedaleko sklep

- noclegi na miejscu za 40zł od łóżka ... nie trza nigdzie jeździć, iść - jeśli ktoś poczuje się zmęczony :wink: - może się kimnąć na godzinkę i wrócić do towarzystwa :D

pokoje 3,4,5- osobowe , miejsc noclegowych około 40 , ale jeśli będzie potrzeba mamy do dyspozycji w agroturystyce za drogą jeszcze kilka dodatkowych pokoi :wink:

- czas .... czasu mamy jak marasu .... w normalnym lokalu podziękowanoby nam max. o 2-3 .... tutaj do białego ranka .... do bólu ....poprzednio było do 6.30 - mogę się pochwalić, że wytrzymałam do samego końca :oops: :lol:

- dla noclegowiczów śniadanko skoro świt kole 10- 11 w cenie 10 zł :wink: :D

- miejsce na tańce hulańce pod parasolami ....nieco zaciemnione ..... i dobrze :wink: :oops: :lol:

co musimy zorgaizować sami:

alkohol i sprzęt muzyczny + mjuzik (może być nawet zwykła wieża z głośnikami - obszar niewielki więc spokojnie wystarczy) :roll:

jeśli ktoś ma jakieś pytania - chętnie odpowiem :D

Z doświadczenia wiem, że takie "do białego rana" kelnerowanie się dopłaca ekstra, chyba, że jest ustalone wcześniej.

Coś konkretnego, ciepłego około np.3-4 nad ranem /mam na myśli słowa p. Osińskiej "wypadaloby cos wiecej naszykować a to kosztuje."

Sąsiedzi,nie wiem jak blisko, ale tańce-hulańce, do 6 rano, mogły im dać w kość.

Może p. Osińska musiała ich "udobruchać" czymś ekstra...

No cóż...różnica w cenie ponad 50%...ale może jednak tam zostać...

A na następną imprę rozglądać się i odnotowywać fajne zakątki z dobrym zapleczem i ceną :wink:

Odpowiadam:

"do białego rana" jest cenie .... nic nie bedziemy musieli już dopłacać :wink:

o 3 z tego co pamiętam jedzonko było i ludziska jedli .... nie wspomnę o tej kapustce którą odgrzewaliśmy o 5 :oops:

wiesz ....hm.... to jest ośrodek agroturystyczny- Pani Osińska organizuje różne imprezy różnego kalibru i charakteru , więc tak sobie myśle że z sąsiadami to ona se powinna załatwić w momencie kiedy tej ośrodek uruchamiała :lol: :wink:

na następna imprezę ..... czyli na afterparty po zlocie 2010 faktycznie - jak Afrodyta piszesz - trza coś fajnego extra znaleźć :wink: :D ..... mam nadzieję, że zlot w przyszłym roku zorganizuje już Redakcja , ale afterparty pozlotowe w Warszawie musowo se zorganizujemy - czasu jak marasu , coś na pewno wykombinujemy fajnego :wink: :lol:

Natomiast co do pożegnania lata tegorocznego ....... zdecydujemy większością czy przystajemy na warunki Pani Osińskiej, czy szukamy czegoś innego. Dlatego bardzo proszę zapisane osoby i osoby chętne na uczestnictwo w spotkaniu o zaopiniowanie.

wiesz ....hm.... to jest ośrodek agroturystyczny- Pani Osińska organizuje różne imprezy różnego kalibru i charakteru , więc tak sobie myśle że z sąsiadami to ona se powinna załatwić w momencie kiedy tej ośrodek uruchamiała :lol: :wink:

No jasne, że powinna. Co nie znaczy, że to zrobiła :wink:

Sąsiedzi mogli nie zdawać sobie sprawy na co sie godzą. Wszak agroturystyka, mnie osobiście, kojarzy się a wakacjami, ciszą i odpoczynkiem,a nie imprezami. Imprezy to sale i restauracje.

Jak paskudny sąsiad, to narzekał, że za głośno, że za długo...

Ale co tam, nie moja sprawa i koniec dyskusji :wink: