Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POŻEGNANIE LATA w RUŚCU - 19 WRZEŚNIA O 16 !!!

Recommended Posts

a małolaty mogą? znaczy: alkohol używam.

mogą, pewnie że mogą ..... się zapisuj na listę .... obiecuję, ze dowodu sprawdzać nie bede jak z flaszką u wrót Pani Osińskiej zawitasz :wink: :lol:

a tak off topic .....

małolata ....hm.... nie znosiłam tego określenia :roll: .... centralnie jak płachta na byka na mnie działało :lol: ....raz gdzieś podsłyszałam i używałam za każdym razem :

"jak ci mało lata to se rozhuźdej" .... nieco bezczelna ze mnie była małolata :oops: :lol:

no gratki 8888 4 bałwanki na liczniku :o :lol: . Co innego teraz jakby ktoś małolata powiedział nie? :lol: .

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Grazia-Ol Baciki to całkiem co innego - tam chodzi o pomoc dzieciom, to przede wszystkim dla nich tam się spotkamy.

Cel to ja znam, tylko zastanawiam się dlaczego tak mało osób deklaruje się na spotkanie w Bacikach.

Nie wiemy ..... o to zapytaj na wątku Bacikowym :roll: .... tutaj rozmawiamy o spotkaniu w Ruścu i ustalamy szczegóły związane z tym spotkaniem :wink:

Grazia-Ol Baciki to całkiem co innego - tam chodzi o pomoc dzieciom, to przede wszystkim dla nich tam się spotkamy.

Cel to ja znam, tylko zastanawiam się dlaczego tak mało osób deklaruje się na spotkanie w Bacikach.

Wiele osób pewnie z tak prozaicznego powodu jak odległość :roll:

a małolaty mogą? znaczy: alkohol używam.

mogą, pewnie że mogą ..... się zapisuj na listę .... obiecuję, ze dowodu sprawdzać nie bede jak z flaszką u wrót Pani Osińskiej zawitasz :wink: :lol:

a tak off topic .....

małolata ....hm.... nie znosiłam tego określenia :roll: .... centralnie jak płachta na byka na mnie działało :lol: ....raz gdzieś podsłyszałam i używałam za każdym razem :

"jak ci mało lata to se rozhuźdej" .... nieco bezczelna ze mnie była małolata :oops: :lol:

znaczy, ja jestem małolat stażowy, a nie wiekowy

kurrrrde.... myslałam, ze wiekowy :oops: :lol:

pewnie dlatego, ze nie zwracam uwagi na ilość wpisów forumowiczów ...dla mnie każdy ma takie same prawa :wink: :D

tak, ze jesli tylko masz chęć do nas dołączyc - zapraszamy serdecznie ....i każdego forumowicza bez względu na staż :wink: :lol:

a czy to ważne ile kto ma postów na koncie? ważny jest człowiek , a nie licznik ... :wink: :lol:

zobaczcie ile ja mam a jestem tutaj dopiero od 2006 roku :roll: .... masakra, czasem się zastanawiam skąd się tyle tego nabrało :o :lol: ... pewnie spotkania forumowe i korespondencja z nimi związana podbiła mi cyferki w górę :oops:

spotkanie w Bacikach to wyzwanie

integracja, jak Nefer zauważyła:

W wątku o Bacikach niewiele jest napisane o dzieciach. Niektórzy przeczytali między wierszami. Ale uprzedzam lojalnie - bo tak trzeba - ta wizyta nie jest wycieczką z przewodnikiem po zabytkach.

Tam są chore dzieci. Czasami bardzo chore - leżące, pod apraturą.

Dlatego zrozumiem każdego kto z tego własnie powodu nie zaryzykuje.

Z drugiej strony - takie właśnie dzieci potrzebują nas.

Potrzebują odmiany, zainteresowania, uśmiechu, pogadania, przytulenia (też) i zabawy.

Jeśli nie my to kto ?

nie będzie to lajtowy piknik, tylko spotkanie się z upośledzonymi dziećmi, które niewiele radości w życiu zaznały

szacunek dla tych, którzy na to się zdobędą

a nie każdy potrafi, nie każdy chce

ja mówię szczerze - znajomości i przyjaźni tam nie nawiążę, z siebie niewiele potrafię dać, a bycie tam to danie, choćby na chwilę, jakiejś radochy tym biednym Dzieciakom, nie potrafię i już, dlaczego - tłumaczyć się nie będę

to raz

a dwa, skoro niewiele potrafię zaoferować, to moja obecność tam jest raczej zbędna, w takim wypadku to co miałbym wydać na wyprawę tam, nocleg itp, wolę wspomóc finansowo, a Ci, co mają pojęcie co jest potrzebne i się tam wybierają, żeby dokonali właściwych zakupów i zawieźli tym Dzieciom,

tym samym jakąś radość mimo wszystko sprawię

wiem - zaraz ktoś powie, że jest to wygodne i co tam jeszcze sobie wymyśli, jego prawo

szkoda tylko, że te dwa spotkania powodują sztuczny podział Forowiczów na dwa obozy, wygląda to na deklarację, opowiedzenie się po jednej ze stron, a nie taka idea przecież przyświeca obu tym imprezom

nie wiem czemu tak się dzieje, ale Babą nie jestem, więc pewnie dlatego :-?

cóż, daleki jestem od włażenia komukolwiek w du.pę, a fakt, że wybieram się tu, a nie tam, nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek deklarowaniem się,

kto i co sobie pomyśli, również mnie średnio....

jednym zdaniem

Baciki to szczytny, aczkolwiek ciężki temat, spotkanie w Ruścu to czyste carpe diem, zachęcam szczerze do obydwóch, bo nie kolidują ze sobą

szacunek dla tych, którzy na to się zdobędą

a nie każdy potrafi, nie każdy chce

...

szkoda tylko, że te dwa spotkania powodują sztuczny podział Forowiczów na dwa obozy, wygląda to na deklarację, opowiedzenie się po jednej ze stron, a nie taka idea przecież przyświeca obu tym imprezom

Ja nie widzę podziału na obozy, raczej na wyróżnienie się tych, którzy - jak napisałeś - potrafią. Bo tylko chcieć to za mało. A więc szacunek dla nich.

Dla niezaznajomionych:

temat imprezy powtórkowej pt "pożegnanie lata" padł już na afterparty pozlotowym w Ruścu - forumowiczom bardzo się podobało i od razu wielu się zapaliło do tego pomysłu ..... bo fajnie tak spotkac się niezobowiązujaco, zresetować sie , odprężyć , poznać ....a ponieważ u Pani Osińskiej wszystkim się podobało - więc oczywistym było że "pożegnanie lata" również się tam odbędzie :roll:

Żeby być szczerą do końca - zaraz po zlocie otrzymałam propozycję, zebyśmy zrobili pożegnanie lata w Bacikach - odmówiłam.

Odmówiłam z wielu powodów, m.i.n. z powodów o których pisał Barbossa :

- to jest wielka odpowiedzialność - to nie jest zorganizowanie luźnego spotkania dla dorosłych ludzi u Pani Osińskiej ,

- to są dzieci niepełnosprawne często w stopniu znacznym ,

- przyjadą forumowicze różni - nie jestem w stanie nad wszystkimi zapanować na tyle , żeby wiedzieć że wszystko odbędzie się zgodnie z prawem i że ktoś (np. rodzice tych dzieci , opiekunowie) mnie za jakiś czas nie zaskarżą w związku z jakąś sytuacją (np. picie alkoholu i sytuacje z tego wynikające ...itd)

- i wiele innych powodów o których nie chcę się rozpisywać :roll:

Zrobiłam wszystko co mogłam, żeby nikt z forumowiczów nie odebrał tych imprez jako podział i opowiedzenie się po którejś ze stron - włącznie z przenoszeniem terminu żeby nie kolidował .... zachęcałam wręcz do udziału w obydwu spotkaniach .... bo jest przecież taka możliwość.

Nie namawiam nikogo: nie jedźcie do Bacików tylko do mnie - każdy dobrowolnie na listę się zapisuje .

I absolutnie nikt nie powinien się przejmować , bo nawet jeśli termin Bacikowy nie pasuje tylko Ruścowy to może tym dzieciom pomóc wspomagając finansowo czy darami :roll: .

To wyżej - to tak od siebie mi się nasunęło :roll: .

A to , jaki kto wybór podejmuje jest jego osobistą sprawą i nikomu z powodów się tłumaczyć nie powinien.

i tyle w temacie :roll: