Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POŻEGNANIE LATA w RUŚCU - 19 WRZEŚNIA O 16 !!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja protestuję. Żadnego porządku nie będę pilnować – niech się sam pilnuje. :roll:

Ja chcę marchewkę. 8)

A tak nawiasem mówiąc, to po co zaprzęg, skoro prawda zarówno historyczna jak i ludowa, jasno określa, że Baby na wozie (saniach) wozić nie wolno, bo kuniom za ciężko. Już widzę te protesty zielonych, obrońców zwierząt, itp. :o

Kuń swoje prawa ma i powinien biegać luzem, bo już się nakuniował. :lol:

I tak właśnie będzie, a sanie pociągną: Tinek + Petrus_es (na ochotnika :lol: ) oraz coulignon , Depi, Adam_mk i Coolibeer im pomogą (z polecenia Smoczycy :lol: ).

Tym oto sposobem nie podpadniemy "zielonym" :D

Ale klapnąłem Baboka :) z tym podpisywaniem... Jednego nie podpisałem. Kurde Jak się pies wabił?????? Zaraz dopiszemy dużymi literami :p

Nie wiem jak wabił się pies, a właściwie psica, ale na pewno była lepsza od Boruca :lol:

Dobry pomysł :D

Retro już pojechał na wieś po bat :lol:

Jak to, batem... ja się nie zgadzam (jeszcze lepsza połowa skłonna mnie posadzic nie o uczestnictwie w kuligu, tylko w jakim hard... coś tam :wink: )

Możemy być poganiani tylko i wyłącznie, dobrocią i miłym słowem naszych pań, inaczej być nie może :wink:

Dobry pomysł :D

Retro już pojechał na wieś po bat :lol:

Jak to, batem... ja się nie zgadzam (jeszcze lepsza połowa skłonna mnie posadzic nie o uczestnictwie w kuligu, tylko w jakim hard... coś tam :wink: )

Możemy być poganiani tylko i wyłącznie, dobrocią i miłym słowem naszych pań, inaczej być nie może :wink:

Woźnica musi mieć bat do strzelania, tak dla fasonu 8)

Niekoniecznie musi nim traktować zaprzągniętych :wink:

A Połowicę to zabieraj ze sobą :D

Woźnica musi mieć bat do strzelania, tak dla fasonu 8)

Niekoniecznie musi nim traktować zaprzągniętych :wink:

.....

Acha

się trochę uspokoił

A ja wcale taki spokojny nie jestem :-? Bo w każdej chwili woźnicy może coś się pomylić i nieszczęście ( dla zaprzęgu gotowe :o ) :wink:

Jak będzie dobrze widział, to nie powinno się nic pomylić :roll:

A jak ręka będzie pewna to i bat się nie omsknie :lol:

kochani ... zapraszamy z Anulą74 na pogaduchy w jednym wewontku .... niech bedzie wszystko w jednym miejscu a nie rozpieprzone po wszystkich działach :D

http://forum.muratordom.pl/dziendoberkowo-czyli-pierniczenie-o-glupotach,t170186.htm

Dla woźnicy i dla koni to trzaby tego specjału cośmy na imprezce degustowali :D

Już se sanki na kulig rychtuję :wink: . Pozdrawiam.

Toż przecie Retro już w tym celu na wieś pojechał 8) :D

no i bardzo dobrze .... nie zostawia się tak ważnych rzeczy na ostatnią chwilę ... :lol:

• 4 weeks później...