Wito2008 13.07.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 czy ktoś używał, jakie opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 07.09.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 podbije temat, bo sam jestem teraz na tym etapie....warto to kupic?? czy to tylko taka sciema ze lepsze???a jak nie to .. to co??czy pod ten podklad daje się też folie?? a jak tak to jaka grubość?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 07.09.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Izo-Floor Thermo to specjalistyczny podkład nad ogrzewanie podłogowe wykonany z XPS. http://www.arbiton.com/strony/1/i/408.php w/g mnie "lekko" mijają się z prawdą XPS to b. dobry izolator : "...wysoka wytrzymałość na ściskanie, dla XPS-30 nie mniej niż 300kPa - doskonały współczynnik przewodności cieplnej, lamdba=0035 W/mK ..." http://www.ekobud.com.pl/6/21 Ja wybrałem tekture falistą pod panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 07.09.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 i jak??? ale folie tez sie daje??? pod tą tekture? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 07.09.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Bez folii , 2 x zagruntowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 08.09.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 a co na to gwarancja na panele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 08.09.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 a co na to gwarancja na panele ? Tak przyjda i ci sprawdzą kamerą pod panelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 08.09.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 a co na to gwarancja na panele ? Tak przyjda i ci sprawdzą kamerą pod panelami To Ci napiszą że nie uznzna reklamacja bo nie miałeś folii. To udowodnij im że miałeś . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 08.09.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Rozumiem że masz przyklejone do podłogi ? Czy w takim wypadku nie będą się robić szpary między panelami na ogrzewaniu podłogowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 08.09.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Ale w czym problem dać tekturę, a na wierzch folię paroizolacyjną? Na to panele i cacy - jak problem z gwarancją, to przeca folia była Ja daję u siebie piankę 3mm z folią paroizolacyjną (mam taki gotowy zestawik). Niestety, w sklepie, gdzie kupowałem panele, o tekturze falistej nawet nie słyszeli... Cóż, cena była dobra, to wziąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 08.09.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Ale w czym problem dać tekturę, a na wierzch folię paroizolacyjną? Na to panele i cacy - jak problem z gwarancją, to przeca folia była Ja daję u siebie piankę 3mm z folią paroizolacyjną (mam taki gotowy zestawik). Niestety, w sklepie, gdzie kupowałem panele, o tekturze falistej nawet nie słyszeli... Cóż, cena była dobra, to wziąłem ......"Przy ogrzewaniu podłogowym, pod panelami korzystniej ułożyć tekturę falistą ze względu na lepszą przewodność cieplną. Nie ma obawy, że tektura ulegnie odkształceniu, gdyż panele po ułożeniu tworzą jednolitą płytę, zatem miejscowe naciski rozkładają się na dużą powierzchnię....." Tu masz link do Barlinka http://www.panele-podlogowe.eu/szczegoly/908/tektura_falista_barlinek_w_rolce_15m_x_1m I przeczytasz tam , że tektura ma Zastosowanie przede wszystkiem na ogrzewanie podłogowe - materiał nie stanowi oporu cieplnego Na drugi raz nie wierz we wszystko co ci mówią w " tak dobrym sklepie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 08.09.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 i pod lub nad tą tekture dac folie?? a jak tak to jaką grubosc bo chyba sa rozne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 08.09.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 ......"Przy ogrzewaniu podłogowym, pod panelami korzystniej ułożyć tekturę falistą ze względu na lepszą przewodność cieplną. Nie ma obawy, że tektura ulegnie odkształceniu, gdyż panele po ułożeniu tworzą jednolitą płytę, zatem miejscowe naciski rozkładają się na dużą powierzchnię....." Tu masz link do Barlinka http://www.panele-podlogowe.eu/szczegoly/908/tektura_falista_barlinek_w_rolce_15m_x_1m I przeczytasz tam , że tektura ma Zastosowanie przede wszystkiem na ogrzewanie podłogowe - materiał nie stanowi oporu cieplnego Na drugi raz nie wierz we wszystko co ci mówią w " tak dobrym sklepie" Ale czy ja gdziekolwiek negowałem tę prawdę? Wziąłem co mi dawali, bo nie było nic innego, a mi się nie chciało szukać wówczas Poza tym nie miałem jeszcze wówczas takiej wiedzy, jak obecnie i było mi normalnie wszystko jedno. Na dzień dzisiejszy też bym wybrał tekturę, ale mam już piankę, więc nie widzę sensu inwestowania kolejnych pieniędzy... Chyba, że ktoś ode mnie odkupi tę piankę? Mam jakieś 80m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 08.09.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Prawde rzekłeś Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 17.01.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 No i na czym stanęło?Jednak tektura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 18.01.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Tektura IMO jest najlepsza pod tym kątem, aczkolwiek z perspektywy 2-miesięcznego użytkowania widzę, że ta moja pianka też zdaje egzamin Podłoga jest cieplutka jak należy Panele się nie wypaczają nic, a odgłosy tupania są w normie. Więc co komu pasuje. Przy tekturze polecam dodatkowo położyć na spód folię paroizolacyjną, aby mieć gwarancję na panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts