egon77 13.07.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam, przedstawię swój problem: posiadam działkę leśną z prawem do zabudowy jednorodzinnej. Prowadzi do niej działka określona na mapie jako "grunty niehipotekowane" i "dr", czyli krótko mówiąc droga - niestety rosną na niej drzewa, co sprawia że jest nieprzejezdna. Właśnie złożyłem wniosek o warunki zabudowy i zastanawiam sie czy urzednicy zorientują się że nie mam faktycznego dojazdu do drogi publicznej, bo na mapie ewidencyjnej wygląda że mam. Na jakim etapie urzędowego załatwiania mogę się spodziewać jakiejś wizji lokalnej ? Na etepie wniosku o wydanie warunków czy na etapie wydawania pozwolenia na budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 13.07.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 A po co mają przyjeżdżać? Co, map nie mają? Najwcześniej to pojawią się z PINB na odbiór budynku (ale to musiałbyś mieć wyjątkowego pecha). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowate 13.07.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Wszystko zależy od tego czy twoja działka jest obięta planem zagospodarowania przestrzennego. Jeżeli nie to musisz wystąpic o warunki zabudowy a to wiąże się z wizytą urbanisty który nie wyda ich jeżeli nie będzie dojazdu do działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowate 13.07.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Troszkę już jestem zmęczony i nie dowidzę Doczytałem że już złożyłaś o WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egon77 14.07.2009 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Tak, złożyłem już WZ i czekam na odmowę ze względu iż jest to działka leśna. Następnie złożę odwołanie do SKO i wg. urzędniczki dostanę zgodę a wówczas otrzymam WZ. W gminie nie ma planu zag. prze., jest on na etapie projektu, ale projekt dalej nie został wyłożony, niemniej wiem od planistów że w planie moja droga dojazdowa ma być. Na dzień dzisiejszy nie uzyskam legalnie pozwolenia n awycinkę drzew, toteż chce to zrobic po cichu liczac na to iż nikt nie pokusi się o wizję lokalną. Czy za każdym razem na etapie wydawania WZ urbanista/planisa rzeczoną wizytuje działkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.07.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 .... posiadam działkę leśną z prawem do zabudowy jednorodzinnej..... Przyznam, że nie rozumiem tego zapisu. Co to za "prawo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egon77 14.07.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 to prawo to decyzja wojewody o zmianie przeznaczenia terenu do planu, którego jeszcze nie ma. Na podstawie tego dokumentu SKO nakazuje urzędnikom wydawać WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts