sky72 13.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Kupiłem działkę budowlaną, na której w granicy stoi garaż sąsiada.Mam pytania:1.czy dach tego garażu może wystawać na moją działkę?2.czy odpływ rynny może być na mojej działce?3.jak mogę wykorzystać scianę tego garażu z mojej strony/jakaś dobudówka itp./ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Sąsiad nie może odprowadzać wód opadowych na Twoją działkę :) Jego dach nie powinien być po Twojej stronie. Gdyż to co "wystaje" na Twoją stronę należy do Ciebie :) Masz kawałek dachu sąsiada w promocji 2 w 1 Najpierw jednak upewnij się czy garaż stoi w granicy a nie po jego stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sky72 14.07.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Dzięki za odpowiedż.Jak mam formalnie i zgodnie z prawem zmusić sąsiada/polubowne rozwiązanie nie wchodzi w grę z róznych powodów/do odprowadzenia rynny na swoją działke,do jakich urzędów mam się zwrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 15.07.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 zakłócanie stosunków wodnych = pismo do właściwego miejscowo wójta/burmistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sky72 16.07.2009 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Dzięki za odpowiedż.A jak poradzić sobie z wystającym dachem nad moją działką?Gość twierdzi,że ma pozwolenie od poprzedniego właściciela,a ja wiem,że zgodził się na budowę garażu w granicy.Machnąłbym na to wszystko ręką gdyby można się z sąsiadem normalnie dogadać,niestety to niemożliwe z kimś kto na rzeczowe argumenty odpowiada wyzwiskami.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 16.07.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 na budowę w granicy zgodę mógł dać, ale nie na odprowadzenie wody deszczowej na swoją działkę.sprawdzić czy to nie samowolka... raczej nikt tak by tego nie zaprojektował, a nawet jeśli - nie dostałby zgody na budowę. no i jeśli nie da się dogadać, to dach na swojej części najłatwiej... uciąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 16.07.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Dzięki za odpowiedż.Jak mam formalnie i zgodnie z prawem zmusić sąsiada/polubowne rozwiązanie nie wchodzi w grę z róznych powodów/do odprowadzenia rynny na swoją działke,do jakich urzędów mam się zwrócić? przekręć rynnę na jego działkę! albo wstaw kawałek blachy tam gdzie jest wylot z rynny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sky72 17.07.2009 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Dziękuję wszystkim za pomoc.Wydawało mi się,że takie problemy z sąsiadami będę znał tylko z filmów lub opowieści.Skąd się biorą tacy ludzie???To oczywiście pytanie retoryczne.Będę informował Was o postępach mojej sprawy.Jeszcze raz dzięki.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts