PiotrZ 02.12.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Mam gorącą prośbę do wszystkich znawców tematu, pilnie potrzebuję Waszej opinii na temat rodzaju okien drewnianych - które będzie lepsze w naszych warunkach klimatycznych: sosnowe czy meranti (mahoń). Bardzo dziękuję za każdą opinięP.S: mam 24 godziny na podjęcie decyzji !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinF 03.12.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Sosna to sosna. W Stolarze mówili, że robią okna z I gat. sosny, a meranti to jakie im przywiozą. Znajomy stolarz twierdzi, że meranti jest zbyt miękki i słwbej jakości ( bo cena musi byc przystępna), ale jest lekki i ma jednolite słoje. Ja zamawiać będę sosne lakieowaną bez mikrowczepów i tyle.To jest materiał z naszej stefy klimatycznej.Koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts