Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ilość łazienek/wc w domu ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas w domu będą dwie łazienki

Jedna na parterze z prysznicem - ogólna ok. /6mkw/

Druga rodzinna duża na poddaszu /ok12mkw/ i tam będą dwie umywalki i duża wanna.

Majster namawiał nas do zrobienia trzeciej łazienki w naszej sypialni. Nie chciałam bo uważam że to zbędne w naszym przypadku.

Gdybym miała dwóch synów czy też dwie córki może zastanowiłabym się nad łazienką dla dzieci - ale dla jednego dziecka to chyba zbędne.

• 3 months później...
a ja zrezygnowalam z lazienki na dole 5m2 na rzecz holu:D i zostawilam tylko minimum dla wc (dom z poddaszem uzytkowym), a na gorze mam malutka lazienke 4m2 ze skosami (!) gdzie zmiescilam tylko prysznic oraz wc i umywalke... chcialam salon kapielowy, ale nie dalo sie-wiec zrezygnowalam z wanny (moi faceci sie i tak sie kąpią) a toaletke przenioslam do sypialni..twierdze, ze dom z dwoma lazienkami to tylko balagan, sprzatanie i zimna woda podczas korzystania gora-dol. Argument "dzieci mają swoją" do mnie nie przemawia-jak sobie nauczysz,tak masz-my, nie mamy problemu,korzystamy wg potrzeb i jakos sie nigdy nie nakladamy. Jak chce sobie polezec w wannie to jade na basen z jacuzzi, bo jak czesto sie kąpiecie tak szczerze? raz na miesiac?

Witam.U mnie jest na dole wc z umywalką ,łazienka z kabiną,wanną i dwoma umywalkami dodatkowa mini łazienka z wc i prysznicem przy pokoju dla gości (kiedyś będzie to pokój któregoś z naszych rodziców)a na górze (królestwo dzieciaków) łazienka z wc i prysznicem.Rodzina czteroosobowa i jak dla mnie przy tej liczbie osób jest wsam raz. Nie wyobrażam już sobie czteroosobowej rodziny z jedną łazienką,no może w mieszkaniu w bloku(bo też tak miałam-wc+łazienka) ale we własnym domu juz nie.Dwie łazienki + osobne wc to dla mnie minimum komfortu.

2 łazienki - jedna dla gości druga dla domowników - kiedy ktos sie kąpie to zawsze mozna pojsc za potrzeba w drugie miejsce.Mieszkalem z rodzicami i stara babcia kiedys - masakra, Babcia przesiaduje po pol godziny duszać klocka, a to matka pranie urzadza, a to ojciec robi przeglad prasy na kiblu. Nie polecam jednej lazienki\WC w domu. Teraz mam w czesci sypialnianej na gorze jedna duza lazienke a na dole saune plus prysznic plus toalety i bidet i to jest rozwiazanie idealne, szczegolnie, ze gosciny jest na dole w poblizu lazienki, czyli goscie nie zaklocaja mi snu.