rutersik 14.07.2009 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam uprzedzam że zbytnio się nie znam na tych rzeczach także sorki jak coś a więc tak jak w temacie zamierzam wyremontować dom stary z żużlowych cegieł 24x24x50 i mam dylemeat czy muszę je zmieniać ? czy mogą zostać tylko ocieplić otynkować i zostawić?Budżet mam nie duży i jeszcze dach muszę zmieniać.Dom ma służyć jako mieszkalny na stałe nie letniskowy.To było pierwsze pytanie. Drugie pytanie moje to co trzeba kupić żeby mieć materiały na zrobienie dachu.A i jeszcze będę miał pytania dotyczące budowy dmu (przewody kominowe piec itd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.07.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam uprzedzam że zbytnio się nie znam na tych rzeczach także sorki jak coś a więc tak jak w temacie zamierzam wyremontować dom stary z żużlowych cegieł 24x24x50 i mam dylemeat czy muszę je zmieniać ? czy mogą zostać tylko ocieplić otynkować i zostawić?Budżet mam nie duży i jeszcze dach muszę zmieniać.Dom ma służyć jako mieszkalny na stałe nie letniskowy.To było pierwsze pytanie. Drugie pytanie moje to co trzeba kupić żeby mieć materiały na zrobienie dachu.A i jeszcze będę miał pytania dotyczące budowy dmu (przewody kominowe piec itd. pozdrawiam Ścian nie musisz wymieniać jeśli nie grożą zawaleniem. Poza tym wtedy to już chyba nie remont? Na dach to musisz kupić drewno i pokrycie. Reszta zależy od konstrukcji i planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 14.07.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Przede wszystkim jeżeli nie masz o budowlance większego pojęcia to sam się nie zabieraj. Przyprowadź do tego domku ze dwóch lub trzech budowlańców z prawdziwego zdarzenia (oczywiście oddzielnie) niech ocenią ten budynek. Najważniejszy jest stan fundamentów, czy nie mają pęknięć, rys. Czy fundamenty są ocieplone - od tego zależą koszty ogrzewania. Na podstawie ich oceny mozesz dopiero zacząć myśleć o tym co dalej. Pamiętaj, że niewielki budżet to dużo zamało na remont domu. Są jeszcze instalacje - co z nimi czy do wymiany czy zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts