acca5 14.07.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Czym przeciąć równo cegłę aby uzyskać dwie płytki??np chodzi mi o cegłę ręcznie formowana klinkierową.Myślę jak by tu zaoszczędzićcegła 2,66 a płytka na gotowo 2,44 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniucorso 14.07.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Jak trzeba było dociąć cegłe na równo to zawsze w ruch szła tarcza diamentowa do kamienia, ale żeby z cegieł płytki robić ? Nie wiem czy to się opłaci, dobra tarcza sporo kosztuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 14.07.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ciekawa proporcja cenowa.Nasz klinkier w prawdzie chyba nie formowany recznie ale tez ladny. Za cegle wychodzi 3.55 ,a za plytke 1.19. o ile dobrze pamietam.Jak sie walnalem to o grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 14.07.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 szlifierka kątowa i tarcza diamentowa, możliwe że się opłaci trzeba by oszacować ile tarcz pójdzie i czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 14.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Acca spróbuj pogadać z dostawcą materiału. Ja tez mysłałam o docinaniu cegły ręcznie formowanej z powodów finansowych. zaglądnęłam na strony producentów płytek ręcznie formowanych. Ceny które zaproponowalli to kosmos. W cegielni hofmanowskiej z której najprawdopodobniej bede brac materiał przycieli by mi ta cegłe (chciałam tam wąłsnie ręcznie formowana). pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.07.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 No tak -w firmie tam płytka poj. kosztuje 2,41, kątowa 7,21 a ta sama cegła 3 zł - oni te pytki robią z cegły- po prostu sami ja przecinają z jednej maja dwie płytki- czyli koszt samej płytki u nich to 1,5 zł czyli koszt przecięcia cegły na dwie płytki to 2 zl. Niby nie dużo ale jednak. Za ile cegielnie hoffmanowska przytnie cegłę?? czyli z jednej cegły masz dwie polówki a u mnie z jednej masz dwie proste płytki i odpad- który tez od nich zakupiłam za grosze - wykorzystam je do ogrodu-mam parę palet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts