woodstock 30.01.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Witajcie, Szukałem koziołka własnej konstrukcji i w trafiłem na to forum. Miałem trochę akacji do pocięcia i zrobiłem taki o to koziołek: Koziołek prosty a przyspiesza i ułatwia cięcie niesamowicie.. Idąc w myśli "apetyt rośnie w miarę jedzenia" postanowiłem zrobić koziołek z możliwością regulacji szerokości cięcia. Cięcie będzie uzależnione od długości prowadnicy i od tego czy chcemy ciąć tylko z jednej strony czy z dwóch. "Sercem" tego stojaka są blachy z zębami, które wyciąłem sobie na laserze a reszta to standardowy profil 25x25. Jutro składam wszystko "do kupy" i będzie ostre rżnięcie:) Edytowane 8 Lutego 2013 przez woodstock Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/125915-stanowisko-pracy-dla-przydomowego-pilarza-drewna-opa%C5%82owego/page/2/#findComment-5745622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts