krzyk123 14.07.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam, Zastanawiam się co zrobić z wyprowadzeniem skroplin z komina do kominka.Komin będzie stał na środku pokoju i do kanalizacji nie mam jak tego podłączyć. Czy zostawić to po prostu za kratką wentylacyjną tak jak na poniższym schemacie?http://www.ibf.pl/kom_universal.htm Czy zrobienie tego w ten sposób nie spowoduje zalania ściany? PzdrKrzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 14.07.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Jak masz piwnicę do do piwnicy.Jak nie masz, a komin już wybudowałeś to nic nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 14.07.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Problem trochę wydumany. Być może wystepuje przy kominach z wkładami stalowymi.Mam komin z cegły - wystawłem rurkę do skroplin, ale albo jest zatkana, albo ewentualne skropliny są wchchłaniane przez ścianki komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 14.07.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 W moim kominie trochę się tam wody zbiera, ale nie z kondensacji, tylko z deszczu. Jest tego na tyle niedużo, że zrobię sobie tam kranik i po deszczu będę wylewał do wiaderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 14.07.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Problem trochę wydumany. Być może wystepuje przy kominach z wkładami stalowymi. Mam komin z cegły - wystawłem rurkę do skroplin, ale albo jest zatkana, albo ewentualne skropliny są wchchłaniane przez ścianki komina. Ani to ani to... A właściwie to pierwsze Pozostałości po paleniu mokrym drzewem zatkały rurkę. Przy kominkach komin z cegły się niesprawdza. Musisz mieć wkład kominowy, póki nic Ci na ścianie nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts