matiwuu 14.07.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 "Nowela ma ułatwić ponadto budowę domu jednorodzinnego na wąskiej działce.Będzie można postawić go tuż przy sąsiedniej posesji lub 1,5 m od granicydziałki, jeśli wynika to z planu zagospodarowania lub z warunków zabudowy. Podwarunkiem, że działka budującego się ma co najwyżej 16 m szerokości." Czyli sąsiedzi będą mieli coś do powiedzenia w przypadku gdybym chciał budować1,5 m od granicy swojej działki (szer działki 12,5 m)? Odległość od ich domubędzie wynosić 8 m. Jeżeli będą mogli to jak mogą wpłynąć na wszelkiepozwolenia na budowę? Czy tylko nie mogą się zgodzić na odległość? Z góry dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszum 16.07.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Mam wąską działkę szer.15.8 m, na którą mam wydane WZ w styczniu b.r. W WZ nie ma informacji , że mogę wybudowac dom w odl.od 1.5 m granicy. Nie starałam się o pozwolenie na budowę a teraz myślę, że będę musiała zmienic WZ, bo inaczej nie dostanę pozwolenia na budowę w odl.1.5 m od granicy. Jest to dla mnie bardzo istotne, bo z tej szer. 15.8 m muszę jeszcze wydzielic co najmniej 3 m jako dojazd do drugiej działki, leżącej za tą pierwszą bez dostępu do drogi publicznej. To znaczy dostęp jest, ale życzliwa sąsiadka absolutnie nie zgadza się na korzystanie z jej drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiwuu 02.02.2010 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 ja narazie odłożyłem temat na wiosne/lato, bo pare innych spraw powychodziło po drodze, lecz tematu nie zostawie bo teren jest w sopocie 400m od plaży a plan zagospodarowania terenu pozwala na budowe domu o wysokosci do 12 m [15 do kalenicy] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts