Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kupno mieszkania nad śmietnikiem--- Prośba o pomoc!!

Recommended Posts

Witam,

Znalazłem oferte sprzedaży nowego mieszkania w dosyć ciekawej cenie.

Jedyny mankament to to że pod balkonem znajdują się drzwi do pomieszczenia w którym docelowo znajdować sie będą śmietniki.

Moje pytania: Jakie uciążliwości mogą z tego wynikać? zapachy?wilgoć?

Czy warto wogule pakowąć się w coś takiego?

Może znajdzie się osoba która mieszka już z podobnym usytuowaniem smietnika i pomoże mi w podjęciu decyzji.

Niestety ww opinia jest sluszna :evil: Mam śmietnik obok okna kuchennego (parter), ciągle jest tam bałagan - może to trochę wina sprzątającego (a raczej niesprzątającego gospodarza), ale prawda jest taka, że wokół śmietnika zawsze coś leży lub stoi. Różne graty, torby, niektórym nie chce się nawet wrzucić do pojemika. Poza tym tzw. nurki. czyli ci co wybierają ze śmietnika różne "dobra" - buszują ciągle po nocy żeby ubiec konkurencję, przeszkadzają spać etc. Są jeszcze inne uciążliwości (robale :evil: :evil: )

Radzę zrezygnować z tej "okazji".

Tragedia...

Oprócz ww. niedogodności jest jeszcze jedna bardzo ważna.

Śmietnik nie jest ogrzewanym pomieszczeniem, w dodatku drzwi prowadzące do niego nie są ocieplone - najczęściej są metalowe, w mieszkaniu powyżej będzie ciężko utrzymać ciepłą podłogę a co za tym idzie ciepło w mieszkaniu.

Moja koleżanka mieszka nad garażem w nowym bloku i mimo ocieplenia podłogi płaci nieporównywalnie większe rachunki niż my (2 piętro) przy takim samym metrażu i układzie mieszkań.