Gość coolibeer 14.07.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.07.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 http://img267.imageshack.us/img267/9462/img9509.th.jpg czamu ta rozdzielnica tak dziwnie? czy to zdjęcie to do góry nogami przypadkiem nie jezd? .... na pewno nie jezd, bo sznurek nigdy nie stoi do góry ...to wbrew prawom fizyki ....ale czau ta rozdzielnica tak ....hm....dziwnie? pytanie numer dwa ..... widze solary do CWU .... a do CO co bedziesz miał? wylewki schnąć muszą szybko, bo na czymś spać trza bedzie na parapetówie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 14.07.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 A więc już odpowiadam. Rozdzielnia jest O.K Na poddaszu jest taka sama która rozprowadza CO na poddaszu. 2 podłogówki i reszta grzejniki. Ta co widzisz ją na zdjęciu zamontowana jest w piwnicy nad piecem którego jeszcze nie ma i rozprowadza CO po parterze Pytanie 2 Solary 3 sztuki są tylko do CWU do CO będzie Piec na Eko Groszek lub miał z dodatkowym rusztem + kominek z płaszczem wodnym. Kolejne 2 solary dojdą już może w przyszłym roku do ogrzania wody w basenie który będzie w projekcie. Pytanie 3 Już schną a do parapetówki to może już będzie parkiet do tańców hulańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 14.07.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Dom super!!! Parkiety może później bo po parapetowce bęądo wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.07.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 gaaaawel ....no nie zrobimy mu tego ....hm....chociaż .... ale nie - przeca jest grzeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.07.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 A więc już odpowiadam. Rozdzielnia jest O.K Na poddaszu jest taka sama która rozprowadza CO na poddaszu. 2 podłogówki i reszta grzejniki. Ta co widzisz ją na zdjęciu zamontowana jest w piwnicy nad piecem którego jeszcze nie ma i rozprowadza CO po parterze Ciężko Ci bedzie przy niej manewrowac , bo skoro jest tak wysoko i nad piecem ....to masakra niby wiele nie ma , no ale: odpowietrznik z nazwy tylko automatyczny (przynajmniej u mnie) trza od czasu do czasu przekręcić , także termostaty do podłogówek b edziesz tam miał, więc za każdym razem kiedy bedziesz chciał se podłogówki przykręcić tudzież odkręcić bedzieszmusiał do tej rozdzielnicy naginac i po drabince się tam wspinać ja mam na parterze na poziomie podłogi - se otworze szafeczke, se klękne , pomajstruje , zamkne nie brudząc rąk przy tym .... rewelacja Pytanie 2 Solary 3 sztuki są tylko do CWU do CO będzie Piec na Eko Groszek lub miał z dodatkowym rusztem + kominek z płaszczem wodnym. Kolejne 2 solary dojdą już może w przyszłym roku do ogrzania wody w basenie który będzie w projekcie. tylko na wypadek wojny przygotowany nie jesteś , no bo: solary, piec z rusztem , kominek z płaszczem .... sporo kasy szarpnęło ..... baaasssennnn .... a czamu nie na parapetówe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 14.07.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 baaasssennnn .... a czamu nie na parapetówe? Bo nie ma kto wykopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.07.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 baaasssennnn .... a czamu nie na parapetówe? Bo nie ma kto wykopać na mnie nie licz .... zapytaj pozostałych którzy sie na parapetówę wybierają ... może znajdziesz jelenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.07.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam, jakiż syntetyczny dziennik! A kiedy zacząłeś budowę, coolibeerze, przecież chyba nie w ciągu miesiąca takie postępy? (i tak już jestem załamana, ze budowa mi się ślimaczy, no i zdolowałabym się jeszcze bardziej, tak szybko to chyba się nie da?) pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 15.07.2009 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Witam, jakiż syntetyczny dziennik! A kiedy zacząłeś budowę, coolibeerze, przecież chyba nie w ciągu miesiąca takie postępy? (i tak już jestem załamana, ze budowa mi się ślimaczy, no i zdolowałabym się jeszcze bardziej, tak szybko to chyba się nie da?) pozdrawiam, Budowa zaczęta w grudniu 2008 Mnie się ślimaczyła jak robił ją jeden góra dwóch robotników. Teraz robi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.07.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 A to u mnie jest dokladnie odwrotnie, pięciu bylo na poczatku! Ale i tak Twoja szybciej idzie, my zaczynaliśmy w sierpniu 2008... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 15.07.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 gaaaawel ....no nie zrobimy mu tego ....hm....chociaż .... ale nie - przeca jest grzeczny ofcource no , kupimy sobie muzealki, chyba wiem jaki prezent kupię na parapetówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.07.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ciepła woda z solarów? Hmm, ciekawe, jak wrażenia (oprcz tego, że z pewnością mokra)? To jest urządzenie, którego nie mam, a może szkoda? Byłoby ekologicznie, a czy również taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 22.07.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Niecały rok i budowa się ślimaczy? Ale macie wymagania mnie to się ślimaczy, bo po prawie 3 latach mam dopiero piwnicę coolibeer, daggulka baseny to kopią koparki a nie jelenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.07.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 ale wiesz ....lepiej powiedzieć głośno, żeby potem niedomówień nie było bo jak dostanę na tej parapetówie do ręki wiadro z farbą i wałek to jeszcze pal licho, bo całą swoją chałupe sama omalowałam to wprawe mam ....gorzej jak mi da łopate i basen każe kopać .... to już gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 22.07.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Gorzej dla rączek, lepiej dla brzuszka i zadka Wiem bom se sama fundamenty kopała Ale masz rację głośno trzeba mówić, wtedy niedomówień nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 22.07.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ciepła woda z solarów? Hmm, ciekawe, jak wrażenia (oprcz tego, że z pewnością mokra)? To jest urządzenie, którego nie mam, a może szkoda? Byłoby ekologicznie, a czy również taniej? No 3 płaty zakupiliśmy solarów i na razie była tylko próba ponieważ jeszcze ich nie używamy. Są na razie zakryte folią a woda w zbiorniku w dzień trzyma 30 stopni i jest letnia. Ciekawe co będzie jak odkryje solary Ciepła woda z solarów będzie w sezonie jak będzie słoneczko. A jesienią i zimą będzie wspomaganie kotłem i turbokominkiem. Jak zacznę używać napisze wrażenia Co do kopania basenu to zaczniemy ręcznie a później a potem koparka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 23.07.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Zaczniecie ręcznie.........ciekawe jak szybko Wam się znudzi i przyleci koparka? A duże toto będzie? Tak pytam z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 23.07.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 A duże toto będzie? Tak pytam z ciekawości Długość około 8 metrów szerokość 3 metry a głębokość waha się od 1,3 do 1,6 m. Wszystko będzie zależało też od przypływu gotówki. Ale basen i tak odkładam na przyszły rok. Więc dagulka może spać spokojnie... ale jak chcesz to ściany możesz pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 23.07.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 No, w tym basenie przymajmniej nie dostaniesz zawrotów głowy od zawracania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts