Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

COOLiBEERKOWE KOMENTARZE

Gość coolibeer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 413
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://img267.imageshack.us/img267/9462/img9509.th.jpg

czamu ta rozdzielnica tak dziwnie? :o czy to zdjęcie to do góry nogami przypadkiem nie jezd? :roll: .... na pewno nie jezd, bo sznurek nigdy nie stoi do góry ...to wbrew prawom fizyki ....ale czau ta rozdzielnica tak ....hm....dziwnie? :o

pytanie numer dwa ..... widze solary do CWU .... a do CO co bedziesz miał? :roll:

wylewki schnąć muszą szybko, bo na czymś spać trza bedzie na parapetówie :lol:

Gość coolibeer

A więc już odpowiadam.

Rozdzielnia jest O.K

Na poddaszu jest taka sama która rozprowadza CO na poddaszu. 2 podłogówki i reszta grzejniki. Ta co widzisz ją na zdjęciu zamontowana jest w piwnicy nad piecem którego jeszcze nie ma i rozprowadza CO po parterze :)

Pytanie 2

Solary 3 sztuki są tylko do CWU do CO będzie Piec na Eko Groszek lub miał z dodatkowym rusztem + kominek z płaszczem wodnym.

Kolejne 2 solary dojdą już może w przyszłym roku do ogrzania wody w basenie który będzie w projekcie.

Pytanie 3

Już schną a do parapetówki to może już będzie parkiet do tańców hulańców :)

A więc już odpowiadam.

Rozdzielnia jest O.K

Na poddaszu jest taka sama która rozprowadza CO na poddaszu. 2 podłogówki i reszta grzejniki. Ta co widzisz ją na zdjęciu zamontowana jest w piwnicy nad piecem którego jeszcze nie ma i rozprowadza CO po parterze :)

Ciężko Ci bedzie przy niej manewrowac , bo skoro jest tak wysoko i nad piecem ....to masakra :o :roll:

niby wiele nie ma , no ale:

odpowietrznik z nazwy tylko automatyczny (przynajmniej u mnie) trza od czasu do czasu przekręcić , także termostaty do podłogówek b edziesz tam miał, więc za każdym razem kiedy bedziesz chciał se podłogówki przykręcić tudzież odkręcić bedzieszmusiał do tej rozdzielnicy naginac i po drabince się tam wspinać :roll:

ja mam na parterze na poziomie podłogi - se otworze szafeczke, se klękne , pomajstruje , zamkne nie brudząc rąk przy tym .... rewelacja :D

Pytanie 2

Solary 3 sztuki są tylko do CWU do CO będzie Piec na Eko Groszek lub miał z dodatkowym rusztem + kominek z płaszczem wodnym.

Kolejne 2 solary dojdą już może w przyszłym roku do ogrzania wody w basenie który będzie w projekcie.

tylko na wypadek wojny przygotowany nie jesteś :wink: :lol: , no bo:

solary, piec z rusztem , kominek z płaszczem .... sporo kasy szarpnęło ..... :wink: :D

baaasssennnn .... a czamu nie na parapetówe? :oops: :lol:

Witam, jakiż syntetyczny dziennik! :D

A kiedy zacząłeś budowę, coolibeerze, przecież chyba nie w ciągu miesiąca takie postępy? :o

(i tak już jestem załamana, ze budowa mi się ślimaczy, no i zdolowałabym się jeszcze bardziej, tak szybko to chyba się nie da?)

pozdrawiam,

Gość coolibeer
Witam, jakiż syntetyczny dziennik! :D

A kiedy zacząłeś budowę, coolibeerze, przecież chyba nie w ciągu miesiąca takie postępy? :o

(i tak już jestem załamana, ze budowa mi się ślimaczy, no i zdolowałabym się jeszcze bardziej, tak szybko to chyba się nie da?)

pozdrawiam,

Budowa zaczęta w grudniu 2008 :)

Mnie się ślimaczyła jak robił ją jeden góra dwóch robotników. Teraz robi 5 :)

ale wiesz ....lepiej powiedzieć głośno, żeby potem niedomówień nie było :wink:

bo jak dostanę na tej parapetówie do ręki wiadro z farbą i wałek to jeszcze pal licho, bo całą swoją chałupe sama omalowałam to wprawe mam ....gorzej jak mi da łopate i basen każe kopać .... to już gorzej :wink: :lol:

Gość coolibeer
Ciepła woda z solarów? Hmm, ciekawe, jak wrażenia (oprcz tego, że z pewnością mokra)? To jest urządzenie, którego nie mam, a może szkoda? Byłoby ekologicznie, a czy również taniej?

No 3 płaty zakupiliśmy solarów i na razie była tylko próba ponieważ jeszcze ich nie używamy. Są na razie zakryte folią a woda w zbiorniku w dzień trzyma 30 stopni i jest letnia. Ciekawe co będzie jak odkryje solary :)

Ciepła woda z solarów będzie w sezonie jak będzie słoneczko. A jesienią i zimą będzie wspomaganie kotłem i turbokominkiem.

Jak zacznę używać napisze wrażenia :)

Co do kopania basenu to zaczniemy ręcznie a później a potem koparka :)

Gość coolibeer

A duże toto będzie? Tak pytam z ciekawości :wink:

Długość około 8 metrów szerokość 3 metry a głębokość waha się od 1,3 do 1,6 m. Wszystko będzie zależało też od przypływu gotówki. :)

Ale basen i tak odkładam na przyszły rok. Więc dagulka może spać spokojnie... ale jak chcesz to ściany możesz pomalować :)