Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

COOLiBEERKOWE KOMENTARZE

Gość coolibeer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 413
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem z Częstochowy. Budowa w gm. Wręczyca Wielka.

Mam pytanie gdzie kupowałeś styropian i czy był on z frezem ( jaka cena ? )

Jak wstępnie wybrałem Austrotherm z frezem. Współczynnik przenikania 0,038

cena 120 zł brutto. Też chcę 14 cm ( 12 cm trochę mało ) Obawiam się tylko czy 14 + klej + siatka + bonie = mocno wciśnięte okna w elewację.

Napisz czy wizualnie ta grubość dobrze się z okanami komponuje.

Jaka cena za położenie samego styropianu + siatka + klej. A ile do tego tynk.

Nie wiem czy pogoda pozwoli mi ocieplić. Planuję styro + klej a wiosną tynk.

Moi fachowcy chcąza całosć 35 zł w tym 20 zł za styro + klej + siatka.

Gość coolibeer

Hej. Już mówię co i jak

Styropian Genderka 14 cm z frezem. Kupiony w firmie VOX w Częstochowie. Co do ceny to dam ci znać jak otrzymam fakturkę bo ceny mam negocjowane z racji że większość materiałów zamawiam u nich.

Co do tego czy okna są będą wciśnięte to powiem ci około Środy/Czwartku jak położą siatkę i klej. Jak na razie po położeniu styropianu okna nie są wciśnięte ale powiem dokładnie jak już będzie siatka. Jak chcesz mogę jutro wykonać zdjęcia to porównasz sobie.

Co do grubości styropianu do okien to u mnie są okna niestandardowych wielkości więc na razie nie widzę różnicy. Jak wykonam fotki sam zobaczysz jak to wygląda.

14 cm projektantka wyliczyła że na moją grubość muru to 14 jest normą grubości styropianu.

Moi fachowcy którzy od początku robią u mnie na budowie powiedzieli 32 zł za robociznę ( ocieplenie+siatka+klej+ tynk na wiosnę)

Ja zacząłem ocieplać w poniedziałek tydzień temu i mam nadzieję że szybko skończą przed mrozami i opadami.

Gość coolibeer

No piwa było pod dostatkiem. Andrzej pije tylko piwo no a czasem pobija własne rekordy :)

Ja odpowiadam co roku za Dzień Dziecka i zawsze impreza udana ;) odszukam fotki ostatniej imprezy i podrzucę

No gratulacje widać już światełko w tunelu i prawdopodobnie to nie metro :lol: :lol: :lol: . Dom wielki zostało jeszcze tylko "dopasienie" i bedzie gites :wink:

co do komika to nie takie proste kominek determinuje i dominuje na d całym wnętrzem dlatego właściwie to trzeba zdecydować się na wystrój całego pokoju łącznie z meblami ale coś mogę poszukać, poprosze ojakieś wskazówki co to ma być za salon :wink:

Arnika dla ciebie poszło specjalnie zdjęcie na dziennik :p

ide szykować kolejne fotki z tego co wcześniej było

Witam :p

Zaraz idę pooglądać.

A ja myślałam, że młodym chłopakom nie sprawia kłopotu wstawianie zdjęć :wink:

Dom też chyba masz duży... , Tak wynikało z opisu.

Pasowałby kominek klasyczny w zależności od kasy , najfajniejszy byłby chyba kaflowy, mogłby być równiez klinkierowy. proste monolity z g/k raczej odpadają . no dobra postaram sie cos znaleźc

Jestem za... Ja bym postawia na marmur bereccia, jest dostępny i do wszystkiego pasuje, a do tego ma ciepły kolor.

Gość coolibeer

Mój dom jest duży? Jak patrze na twój to chyba 2 razy większy od mojego :) Mój mam 14 metrów na 14 :)

Młodym chłopakom nie sprawia wrzucanie zdjęć tylko sprawia brak czasu na to :)

Arnika a ty będziesz na tym samym etapie już niedługo :) więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem :p dasz radę trzymam kciuki

,,Młodym chłopakom nie sprawia wrzucanie zdjęć tylko sprawia brak czasu na to,,

A mnie sprawiał kłopot, i to nie mały :oops: Ale ciągle się uczę...

Arnika a ty będziesz na tym samym etapie już niedługo więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem dasz radę trzymam kciuki

Tylko zimom na hulajnodze będę jeździć :cry: . Z drugie strony ja dopiero zaczynam :roll: