Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa w 2009 .Co...

Recommended Posts

mam w głebokim szacunku. Poczytajcie opinii ekspertow o giełdzie albo z rzeczy b przyziemnych o zdrowym zywieniu (smierc glodowa pewna bo jedni przecza drugim, a drudzy trzecim).

Dlatego pytam tych co np zaczeli budowe w zeszlym roku, a teraz kontynuują.

A jaki rejon? Ceny sie roznia i nie regionami ale wrecz czasem ulicami Pytam wiec o ogolne tendencje ;wzrost /spadek bo te sa w calym kraju takie same.

Myslimy o budowie pogranicze malopolskiego i swietokrzyskiego, ale nie sadze by np Pomorze mialo inne ceny.

• 2 weeks później...
My dopiero zaczynamy, więc nie mogę porównywać tego co było w ubiegłych latach, ale umawiając się z ekipami, odnoszę wrażenie że w Krakowie o kryzysie nikt nie słyszał. Ceny z kosmosu, a i zainteresowanie pracą takie sobie. Co prawda mamy dopiero dwie wyceny, czekamy na kolejne dwie, więc może zmienię zdanie w przyszłym tygodniu.

nic sie nie zmieniło, ceny robocizny bez zmian, to co płynie do nas ze strefy € droższe (armatura, ceramika).

A dobrej ekipy nadal mozna ze świeca szukać :roll:

Mam nadzieję,że Twój kuzyn nie sprowadził sobie mojej byłej ekipy , bo z torbami pójdzie :roll:

W porównaniu z druga połową zeszłego roku nieznacznie staniała stal i ceramika. Drewno poszło w górę, choć nie drastycznie. Zdrożały kruszywa. Ceny robocizny bez zmian. Ogólne koszty budowy się nie zmieniły - Małopolska.

miło,ze kogos nie gorszy moje pytanie.

Ela czyli poł Torubala

cały Torubal to Ela & Jurek