Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ocena kosztów przygotowania podłogi pod kafle

Recommended Posts

Witam, chcę opisać moją sytuację. Jestem w trakcie remontu domu, przeprowadzanego przez brata szwagra mojej żony. Nie ustalił nam jakie ma ceny itp. mówił ze sie dogadamy chociaz mocno nalegalismy na oferte. Między innymi było burzenie ścian- łączenie ze sobą kilku pomieszczen itp. Dom był budowany tak, że każde pomieszczenie miało osobno wylewaną posadzkę co poskutkowało różnymi wysokościami posadzek. Dlatego konieczne było kucie podłóg (dodam że mowimy o powierzchni 19,2m2) i wylanie od nowa na jednym poziomie. Pod około 6-7cm posadzką była szlaka, później została zastąpiona styropianem+folia, zbrojenie wykonane z prętów itp i wylany beton. Panowie remontujący przerzucili szlakę pod dach (na naszą prośbę) oraz usunęli gruz (w sensie wyniesli w przed dom). Teraz pod koniec remontu wymusilismy podanie ceny za te wszystkie czynnosci i "przygotowanie podłogi" wyniosło nas 1835,73zł za 19,2m2 czyli 95.61zł za metr kw. Bardzo proszę o napisanie mi ile powinienem normalnie zapłacić za coś takiego.Sprawdzałem na wielu forach i ta cena wg mnie jest kosmiczna jednak brat szwagra żony twierdzi ze to są ceny standardowe obowiązujące wg polskich norm.prosze o wypowiedzi.