mike01 15.07.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Chcialem spytac o rodzaj welny pod sufit podwieszany.Wszedzie pisza tzn Knauf,Rigips,Nida,Norgips itp zeby do ocieplenia pod sufit podwieszany stosowac welne ale nie w rolkach tylko w plastrach.Z czego to wynika?Jesli zastosuje welne w rolkach i dobrze ja osznurkuje to tez bedzie spelniala swoje zadanie. Spotkaliscie sie moze z jakims stwierdzeniem zeby nie stosowac welny w rolkach pod sufity??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.07.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 pewnie takie sformulowanie dla odroznienia izolacji termicznej od akustycznej ktora, to wlasnie uzywa sie w sufitach procz poddaszy. Nie ma potrzeby sznurkowac izolacje w sufitach, uklada sie ja na stelazach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 15.07.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 my niedawno robiliśmy sufit podwieszany i też zastanawialiśmy się czy plyty czy rolka i w ostatecznosci zdecydowalismy ie na rolkę, wydaje nam sie ze w rolkach mniej było odpadówi lepiej się kładło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.07.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 pewnie takie sformulowanie dla odroznienia izolacji termicznej od akustycznej ktora, to wlasnie uzywa sie w sufitach procz poddaszy. Nie ma potrzeby sznurkowac izolacje w sufitach, uklada sie ja na stelazach. Nie na sznurkach a na drutach ocynkowanych.Mnie podobało sie układanie z rolek.Długie odcinki wkładali i jakoś szybciej im i sprawniej szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 15.07.2009 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 A czemu na drutach ocynkowanych??? Na poddaszu tez dajesz druty ocynkowane??Jak dla mnie nonsens ale chyba ze sie myle wiec niech ktos mi wyjasni pls. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 16.07.2009 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 pewnie takie sformulowanie dla odroznienia izolacji termicznej od akustycznej ktora, to wlasnie uzywa sie w sufitach procz poddaszy. Nie ma potrzeby sznurkowac izolacje w sufitach, uklada sie ja na stelazach. A jesli sufit chce sie obnizyc znacznie nizej np jakies 30cm od stropu to juz welny nie ulozy sie na stelazu tylko trzeba wykombinowac jakies wiazania aby zostawic ewentualne miejsce na halogeny itp zeby nie grzaly sie i nie dotykaly welny-mam racje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts