Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotr & Zenia Rydułtowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 401
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przynajmniej raz pada wtedy kiedy powinno tzn. deszczyk polewa nasz zalany strop :D

http://lh5.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/TFgo6RjvMpI/AAAAAAAAA_Q/6G2Zz3lUxzg/DSC_0136%20%281%29.jpg

Po zalaniu zostało 0,1 m3 betonu na szczęście przygotowaliśmy się :D Resztami zalaliśmy wcześniej przygotowane beli ..... o rany beli z betonu B-25 atom ich nie ruszy

Edytowane przez Apacz 84

No w dniu wczorajszym zakończyliśmy wiercenie dziur do przymocowania szalunku wieńca na domu... o rany normalnie porażka...... w sumie wywieliśmy 120 dziur łącznie z garbarzem..... na początku kopiliśmy wiertło fi 12 długie 450mm ........Normalnie myślałem ze sobie żyły otworzę, naciskam na wiertarkę i naciskam a wiercić nie che, po 20 dziurach wywieranych w bólu i pocie i mękach wiertło się rozpadło na kawałki, w sumie niema co się dziwić kosztowało coś około 20 zł .....Ponieważ musiałem iść do pracy poprosiłem ojca "weź auto i kup mi drugie wiertło" no i pojechał ... Kupił wiertło 3 razy droższe od poprzedniego i jak mi o tym powiedział to aż mnie zamroziło no ale cóż po chwili pomysłowym zobaczymy czy jest tego warte..... i zabrałem się do dzieła....... po 30 minutach pracy byłem wniebowzięty ..... wiertło wchodziło jak do masła 25 dziur na godzinę i po chwili koniec..... i w ten oto sposób znów dostałem nauczkę że kto tanio kupuje 2 razy kupuje.......

Aha i jeszcze jedna miła sytuacja ... moja Żona stwierdziła ze też che polewać beton i koniec wzięła drabinkę i się wydrapała nad garaż ku mnie.... w pełni szczęścia i euforii zlała cały beton a gdy to skończyła powiedziała do mnie to zrobione teraz mnie ściągnij stąd...... pomogłem zejść i poszedłem pod szalunki zobaczyć czy wszystko oki a gdy wróciłem patrzę się a ona znów nad garażem i woła ściągnij mnie znów .... nie wiem czy jej się to zdejmowanie podobało i fakt przytulania się czy frajda z wysokości ale co by nie było ja i tak ją kocham :D

Edytowane przez Apacz 84