Apacz 84 18.01.2011 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Pogoda jak na wiosnę przystało tylko jest jeden problem...... powinna trwać ZIMA :/ no ale cóż trzeba wykorzystywać okazję..... wczoraj zaczołęm robić porządki z pozostałym żwirem ..... w końcu gdzieś trzeba nowy piasek przywieść:] Żona ma teraz dwa tygodnie urlopu to sobie odpocznie...... odemnie.Dziś planuję jedziemy po maszt (wyciągu ) pozostałe elementy już mam ...... jak będzie ciepło w piątek planuję postawić maszt i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 31.01.2011 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Kurna znów spadł śnieg porażka a było już tak ładnie:/ ..... cały czas walczę z tą budową ..... tera w garażu przygotowujemy osprzęt żeby ruszyć z kopyta pełną parą. Obliczenia już są na pręty zbrojone i sam sobie nagwintuję kotwy do przykręcania murłatów w końcu mam KOCHANKĘ (Tokarkę) ehehhehehe... Dziś jadę do PWiK Wodzisłąw Śl. w celu złożenia dokumentów na zaprojektowanie przyłącza wodnego ... bo przecież nie dam zrobić kolejnych mapek za 800 zł ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 31.01.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Kurna znów spadł śnieg porażka a było już tak ładnie:/ ..... cały czas walczę z tą budową ..... tera w garażu przygotowujemy osprzęt żeby ruszyć z kopyta pełną parą. Obliczenia już są na pręty zbrojone i sam sobie nagwintuję kotwy do przykręcania murłatów w końcu mam KOCHANKĘ (Tokarkę) ehehhehehe... Dziś jadę do PWiK Wodzisłąw Śl. w celu złożenia dokumentów na zaprojektowanie przyłącza wodnego ... bo przecież nie dam zrobić kolejnych mapek za 800 zł ...... Widzę, że Wy też już macie dosć tej zimy, człowiek zabrałby się do pracy a tutaj mrozy i śnieg Ale temat budowy cały czas się przewija ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 08.02.2011 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 No dokładnie a nam dziś udało się sfinalizować zakup dachu HUrra..... przyjadę do domu to chwytam się roboty puki śniegu jeszcze nie ma ..... a zapowiadają znowu do poniedziałku:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 15.02.2011 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 No i nie wiem jak u innych ale my od wczoraj uważamy Sezon Budowlany 2011 za otwarty:D bo właśnie w wczoraj przyjechał pierwszy transport dachówki. Dziś postaram się zrobić trochę porządku na działce i przygotować na dostawę piasku w ilości 20 t. Pocieszającym faktem jest to że zaczynamy kończyć kompletowanie materiałów na start....foty wieczorem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 18.02.2011 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 18.02.2011 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 18.02.2011 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 18.02.2011 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 22.02.2011 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 No i małymi kroczkami kończymy przygotowania do rozpoczęcia morowania parteru bo jak narazie pogoda nas nie chce puścić :/ ..... W tym tygodniu muszę się gruntownie rozejrzeć za więźba.. żaby na początek czerwca przyjechała. Wczoraj odebrałem papę podkładową na izolację pionową a dziś moja żonka będzie ją kroić :] ale jej jeszcze tego nie powiedziałem ale na pewno się ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 09.03.2011 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Taka pogoda... a murować za bardzo nie idzie:/ no ale cóż .... Ostatnie dociągnięcia przed startem z pracami na budowie.... w sobotę start na tarnowskie góry.... po granulat który tam jest tańszy o 50% i przy ilości 3 m3 doliczając transport wychudzę i tak do przodu. wczoraj wiertłem uchwyty na kotwy ...... porażka wiertło fi 22 w mokrym murze się klinowało .... :] a po piętnastym mam dzwonić do murarza co i jak oby to wszystko ruszyło pozytywnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 12.03.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 No i granulat załatwiony ... ciekawie to wyglądać musiało jadąc przez centrum Gliwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 12.03.2011 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Jutro więcej dziś już nie mam siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela04 12.03.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Hej Piotr i Zenia! Trzymam kciuki za nowy sezon budowlany, oby pogoda, ekipy i siły dopisały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 13.03.2011 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 A tak stawialiśmy nasz wyciąg ..... Przykręcamy do ściany szpilami M 20 każda ma 1,5 t nośności a tu ja macham i macham tymi kluczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 13.03.2011 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Niestety jak to często bywa zaplatała się nam linka i musieliśmy ją jakoś rozmatłać Do odważnych ludzi świat nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 13.03.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 aaa i moja małżonka również chciała mieć w tym swój udział a nie jak to powiedziała tylko cykać zdjęcia Tak więc jeszcze tylko betoniarkę ustawić i my jesteśmy w 100% przygotowani do startu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 16.03.2011 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) No i końcu nastał ten czas wczoraj murarz przyszedł pomierzył caluśki domek, zmierzył przekątne i powiedział: " różnica na przekonanej 1 cm to pikuś..... jutru zaczynamy o 8:00 rano " Strasznie się ucieszyłem na tę myśl że już zaczynamy tylko żeby pogoda pozwoliła..... a oto relacje z wczorajszego dnia początek 1 muru już jest Edytowane 17 Marca 2011 przez Apacz 84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 21.03.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) Prace postępują dalej do przodu..... niestety muszę na gwałt załatwiać urlop żeby być przy temu wszystkiemu :] foty robią się ciągle ale brak zbytnio czasu żeby działać może wieczorem.... Edytowane 28 Marca 2011 przez Apacz 84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 30.03.2011 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Prace idą do przodu dzięki silnej ekipie i NIE ZASTĄPIONEMU Wujkowi Staśkowi. Dziś Odbieramy projekt wykonania przyłącza wodnego i co za tym idzie musimy za niego zapłacić heh no trudno ..... nasz murarski majster zapowiedział nam że w sobotę będziemy kończyć murowanie pietra:D a to się: liczy..... Po niedzieli będziemy już chcieli zacząć szalować strop nad garażem może się uda przed świętami zalać fotki mam zrobione ale niestety nie mam czasu ich wrzucić.... pozdrawiam czytających :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts