Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotr & Zenia Rydułtowy

Recommended Posts

Pogoda jak na wiosnę przystało tylko jest jeden problem...... powinna trwać ZIMA :/ no ale cóż trzeba wykorzystywać okazję..... wczoraj zaczołęm robić porządki z pozostałym żwirem ..... w końcu gdzieś trzeba nowy piasek przywieść:] Żona ma teraz dwa tygodnie urlopu to sobie odpocznie...... odemnie.

Dziś planuję jedziemy po maszt (wyciągu ) pozostałe elementy już mam ...... jak będzie ciepło w piątek planuję postawić maszt i gotowe

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 401
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurna znów spadł śnieg porażka a było już tak ładnie:/ ..... cały czas walczę z tą budową ..... tera w garażu przygotowujemy osprzęt żeby ruszyć z kopyta pełną parą. Obliczenia już są na pręty zbrojone i sam sobie nagwintuję kotwy do przykręcania murłatów w końcu mam KOCHANKĘ (Tokarkę) ehehhehehe... Dziś jadę do PWiK Wodzisłąw Śl. w celu złożenia dokumentów na zaprojektowanie przyłącza wodnego ... bo przecież nie dam zrobić kolejnych mapek za 800 zł ......

Kurna znów spadł śnieg porażka a było już tak ładnie:/ ..... cały czas walczę z tą budową ..... tera w garażu przygotowujemy osprzęt żeby ruszyć z kopyta pełną parą. Obliczenia już są na pręty zbrojone i sam sobie nagwintuję kotwy do przykręcania murłatów w końcu mam KOCHANKĘ (Tokarkę) ehehhehehe... Dziś jadę do PWiK Wodzisłąw Śl. w celu złożenia dokumentów na zaprojektowanie przyłącza wodnego ... bo przecież nie dam zrobić kolejnych mapek za 800 zł ......

Widzę, że Wy też już macie dosć tej zimy, człowiek zabrałby się do pracy a tutaj mrozy i śnieg :) Ale temat budowy cały czas się przewija ...

No i nie wiem jak u innych ale my od wczoraj uważamy Sezon Budowlany 2011 za otwarty:D bo właśnie w wczoraj przyjechał pierwszy transport dachówki. Dziś postaram się zrobić trochę porządku na działce i przygotować na dostawę piasku w ilości 20 t. Pocieszającym faktem jest to że zaczynamy kończyć kompletowanie materiałów na start....

foty wieczorem....

No i małymi kroczkami kończymy przygotowania do rozpoczęcia morowania parteru :) bo jak narazie pogoda nas nie chce puścić :/ ..... W tym tygodniu muszę się gruntownie rozejrzeć za więźba.. żaby na początek czerwca przyjechała. Wczoraj odebrałem papę podkładową na izolację pionową a dziś moja żonka będzie ją kroić :] ale jej jeszcze tego nie powiedziałem ale na pewno się ucieszy :D

• 3 weeks później...
Taka pogoda... a murować za bardzo nie idzie:/ no ale cóż .... Ostatnie dociągnięcia przed startem z pracami na budowie.... w sobotę start na tarnowskie góry.... po granulat który tam jest tańszy o 50% i przy ilości 3 m3 doliczając transport wychudzę i tak do przodu. wczoraj wiertłem uchwyty na kotwy ...... porażka wiertło fi 22 w mokrym murze się klinowało .... :] a po piętnastym mam dzwonić do murarza co i jak oby to wszystko ruszyło pozytywnie....

No i końcu nastał ten czas wczoraj murarz przyszedł pomierzył caluśki domek, zmierzył przekątne i powiedział: " różnica na przekonanej 1 cm to pikuś..... jutru zaczynamy o 8:00 rano :D "

Strasznie się ucieszyłem na tę myśl że już zaczynamy tylko żeby pogoda pozwoliła.....

a oto relacje z wczorajszego dnia

DSC_1011.jpg

początek 1 muru już jest :p

Edytowane przez Apacz 84

• 2 weeks później...
Prace idą do przodu dzięki silnej ekipie i NIE ZASTĄPIONEMU Wujkowi Staśkowi. Dziś Odbieramy projekt wykonania przyłącza wodnego i co za tym idzie musimy za niego zapłacić heh no trudno ..... nasz murarski majster zapowiedział nam że w sobotę będziemy kończyć murowanie pietra:D a to się: liczy..... Po niedzieli będziemy już chcieli zacząć szalować strop nad garażem może się uda przed świętami zalać:D fotki mam zrobione ale niestety nie mam czasu ich wrzucić.... pozdrawiam czytających :D:D