Apacz 84 03.04.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Hura wczoraj zakończyliśmy prace Murarskie Parteru (yes) w poniedziałek będę robił porządki na budowie... a jak dobrze pójdzie od środy szalowanie stropu:] nad garażem ..... chcielibyśmy go jeszcze przed świętami zalać ale obawiam się że nie damy rady.... zbrojenie to kwestia tygodnia ..... ale najpierw trzeba mieć ten tydzień a oto kilka urywków z naszej budowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 03.04.2011 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) a tutaj nasze piękne elipsy z salonu tył domu i wejście na taras ale najbardziej podobał mi się ten wiecheć..... bo przecież niema kwiatków w marcu.... wiec napatoczyła się choinka Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez Apacz 84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 03.04.2011 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 04.04.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 No ładnie Nareszcie widać że to DOM U nas też zamiast kwiatków zawisła choinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 06.04.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 No mu szalujemy już ostro w piątek i poniedziałek przyjedzie stal i będziemy już zbroić jak dobrze pójdzie :] postaramy się tak żeby na 1 czerwca były już wymurowane szczyty oczywiście modlimy się o pogodę i nie tylko:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaMichał 07.04.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam po dłuższej przerwie:) u was sporo się dzieje aż miło popatrzeć i chciałoby się żeby tyle już było wymurowane u nas:) trzymam kciuki za dalsze prace będę zaglądać i podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 11.04.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Przejrzałam dziennik kurcze idziecie jak burza chylę czoła za wkład w postaci waszej pracy i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 11.04.2011 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 irb wielkie dzięki :] cd . dziennikaW sobotę skończyliśmy szalować garaż i zaczynamy zbroić myśleliśmy że da się załatwić zbrojarzy niestety się przeliczyliśmy i musimy sami ..... działać..... trochę się po nadrywałem bo w sobotę już zacząłem giąć zbrojenie .... dziś jak pogoda dopisze to chciał bym wieńce skończyć a później to już tyko środki i monie pozaginać...załatwiłem sobie wolne na jutro i braciszka do pomocy..... nie pozostaje nic tylko się dobrze nasmarować i dalej do boju..... w ogóle to się ostatnio dowiedziałem że jestem nietypowy bo żadko komu się chce w moim wieku tak zasuwać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 13.04.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Heh pogoda nas nie rozpieszcza ale i tak się nie damy dziś mam zamiar skończyć zbroić strop i sprawić ze zostanie odebrany:P i jak bozia da zlejemy garaż w sobotę rano... niestety okazuje się ze jeszcze za mało dokupiłem stępli o matko..... muszę dziś policzyć ile muszę dokupić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 14.04.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Heh pogoda nas nie rozpieszcza ale i tak się nie damy dziś mam zamiar skończyć zbroić strop i sprawić ze zostanie odebrany:P i jak bozia da zlejemy garaż w sobotę rano... niestety okazuje się ze jeszcze za mało dokupiłem stępli o matko..... muszę dziś policzyć ile muszę dokupić.... No tak to bywa na budowie, zawsze czegoś brakuje lub czegoś jest za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 14.04.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Niestety nie udało mi skończyć .... choć płytę już mam zrobioną te zakładki na wieńcach to porażka ale na szczęście mogłem liczyć na brata.... który przytrzymywał gdy ja wiązałem.... ciężko mi wszystko pogodzić.... Budowę, rodzinę i pracę........ w dodatku teraz nie umiem wjechać do własnego garażu normalnie żyć i nie umierać....Dziś dzwoniłem za betonem na sobotę ciekaw jestem jak to wyjdzie w realu...... bo muszę zostawić dziury w płycie na co wodę i WC.... nie wyobrażam sobie kucia w płycie o gr 14 cm z zbrojeniem fi 12 Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez Apacz 84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 15.04.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 (yest yes) Wczoraj kierownik budowy odebrał mi zbrojenie.... i dostaliśmy zielone światło na zalanie stropu w sobotę.... heh jak nie urok to sraczka dzwoniłem do i betoniarni i kierownik poinformował mnie że najbliższy wolny termin to wtorek o matko a ja się tak spieszyłem.... z tym zbrojeniem no trudno...... a w między czasie mój tato z sąsiadem kończą nam szalować strop nad resztą domu...... oczywiście bez ścielenia bo sam chcę wykonać tę najcięższa pracę:] mam fotki ale nie mam czasu ich kiedy wkleić postaram się na dniach ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 15.04.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 wow ale szybko Wam to idzie Czekam na relacje foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 18.04.2011 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Hehe udało nam się zalać strop przed świętami jeszcze tylko jeden strop i gitara a oto fotorelacja: tak wyglądało przed zbrojeniem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 18.04.2011 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 a tak wygląda po za zbrojeniu garażu tymi "rencoma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 18.04.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 18.04.2011 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 oczywiście styropian w miejscu przewidzianym na wod - kan i co:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 18.04.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 to już relacja z dziś niestety nie widać tego betony dobrze ale jak się przyjrzymy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 19.04.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Po wczorajszej harówce dziś spuszczamy z tempa..... więc prace na budowie będą miały charakter porządkowy .... a i oczywiście trzeba nadal polewać beton:] Rozważamy rozpoczęcie prac przy ścianach oporowych i filarach nośnych. Wielką zagadka jest dla nas złup z przodu ..... bo nikt nie wie jakiej ma myć wysokości a z projektu psinco widać znów ma to myć robione na "pałę" ..... jak ja tego nie lubię..... dziś wezmę i policzę ile potrzeba betonu na całość....... kondygnacja ...bo wczoraj nie miałem ku temu sposobności a i lepiej się policzy jak jeszcze zbrojenia niema W wtorek - środę po świętach wchodzą zbrojarze żeby skończyć zbroić strop domu..... bo ja dał bym radę ale gonią nas terminy. Oczywiście trzeba pamiętać o tym żeby złożyć wniosek na kopalnię o odszkodowanie z racji wzmacniania budynku:] to może znów coś kasy skapnie z powrotem na załatanie kolejnej dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 22.04.2011 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Świta Święta .... ja niestety idę w Wielkanoc do pracy:/ ale co zrobić.... najgorszy będzie lany poniedziałek na noc o matko........ u nas nic się za bardzo nie zmieniło..... a mianowicie wczoraj instalowałem antenę satelitarną z ojcem na kartę o natko porażka totalna nic z tej instrukcji montażowcze nie pasowało żaden kont.... ale zrobiliśmy i działa:d W wtorek zasadziłem na wskazane przez żonę miejsca 5 drzewek owocowych wąż ogrodowy mi tak daleko nie sięga.... a deficyt w naszym planie wydatków nie pozwala nam na zakup dodatkowego ..... w wtorek po nocce zamierzam zacząć wykonanie kolejnego wjazdu na działkę do 2 garażu :] ale jak to przysłowie mówi " pożyjemy zobaczymy...... Życzymy wszystkim czytającym nas dziennik cudownych świąt wielkanocnych i jak najmniej stresu na budowie ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts