Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotr & Zenia Rydułtowy

Recommended Posts

Hura wczoraj zakończyliśmy prace Murarskie Parteru (yes) w poniedziałek będę robił porządki na budowie... a jak dobrze pójdzie od środy szalowanie stropu:] nad garażem ..... chcielibyśmy go jeszcze przed świętami zalać ale obawiam się że nie damy rady.... zbrojenie to kwestia tygodnia ..... ale najpierw trzeba mieć ten tydzień

a oto kilka urywków z naszej budowy:

DSC_0009%20%283%29.jpg

• Odpowiedzi 401
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

irb wielkie dzięki :]

cd . dziennika

W sobotę skończyliśmy szalować garaż i zaczynamy zbroić myśleliśmy że da się załatwić zbrojarzy niestety się przeliczyliśmy i musimy sami ..... działać..... trochę się po nadrywałem bo w sobotę już zacząłem giąć zbrojenie .... dziś jak pogoda dopisze to chciał bym wieńce skończyć a później to już tyko środki i monie pozaginać...

załatwiłem sobie wolne na jutro i braciszka do pomocy..... nie pozostaje nic tylko się dobrze nasmarować i dalej do boju..... w ogóle to się ostatnio dowiedziałem że jestem nietypowy bo żadko komu się chce w moim wieku tak zasuwać....

Heh pogoda nas nie rozpieszcza ale i tak się nie damy :p dziś mam zamiar skończyć zbroić strop i sprawić ze zostanie odebrany:P i jak bozia da zlejemy garaż w sobotę rano... niestety okazuje się ze jeszcze za mało dokupiłem stępli o matko..... muszę dziś policzyć ile muszę dokupić....

Heh pogoda nas nie rozpieszcza ale i tak się nie damy :p dziś mam zamiar skończyć zbroić strop i sprawić ze zostanie odebrany:P i jak bozia da zlejemy garaż w sobotę rano... niestety okazuje się ze jeszcze za mało dokupiłem stępli o matko..... muszę dziś policzyć ile muszę dokupić....

No tak to bywa na budowie, zawsze czegoś brakuje lub czegoś jest za dużo :)

Niestety nie udało mi skończyć .... choć płytę już mam zrobioną te zakładki na wieńcach to porażka ale na szczęście mogłem liczyć na brata.... który przytrzymywał gdy ja wiązałem.... ciężko mi wszystko pogodzić.... Budowę, rodzinę i pracę........ w dodatku teraz nie umiem wjechać do własnego garażu normalnie żyć i nie umierać....

Dziś dzwoniłem za betonem na sobotę ciekaw jestem jak to wyjdzie w realu...... bo muszę zostawić dziury w płycie na co wodę i WC.... nie wyobrażam sobie kucia w płycie o gr 14 cm z zbrojeniem fi 12

Edytowane przez Apacz 84

(yest yes) Wczoraj kierownik budowy odebrał mi zbrojenie.... i dostaliśmy zielone światło na zalanie stropu w sobotę.... heh jak nie urok to sraczka dzwoniłem do i betoniarni i kierownik poinformował mnie że najbliższy wolny termin to wtorek o matko a ja się tak spieszyłem.... :( z tym zbrojeniem no trudno...... a w między czasie mój tato z sąsiadem kończą nam szalować strop nad resztą domu...... oczywiście bez ścielenia bo sam chcę wykonać tę najcięższa pracę:]

mam fotki ale nie mam czasu ich kiedy wkleić postaram się na dniach ... pozdrawiam

Po wczorajszej harówce dziś spuszczamy z tempa..... więc prace na budowie będą miały charakter porządkowy .... a i oczywiście trzeba nadal polewać beton:] Rozważamy rozpoczęcie prac przy ścianach oporowych i filarach nośnych. Wielką zagadka jest dla nas złup z przodu ..... bo nikt nie wie jakiej ma myć wysokości a z projektu psinco widać znów ma to myć robione na "pałę" ..... jak ja tego nie lubię..... dziś wezmę i policzę ile potrzeba betonu na całość....... kondygnacja ...bo wczoraj nie miałem ku temu sposobności a i lepiej się policzy jak jeszcze zbrojenia niema :p W wtorek - środę po świętach wchodzą zbrojarze żeby skończyć zbroić strop domu..... bo ja dał bym radę ale gonią nas terminy. Oczywiście trzeba pamiętać o tym żeby złożyć wniosek na kopalnię o odszkodowanie z racji wzmacniania budynku:] to może znów coś kasy skapnie z powrotem na załatanie kolejnej dziury :p

Świta Święta .... :D ja niestety idę w Wielkanoc do pracy:/ ale co zrobić.... najgorszy będzie lany poniedziałek na noc o matko........ u nas nic się za bardzo nie zmieniło..... a mianowicie wczoraj instalowałem antenę satelitarną z ojcem na kartę o natko porażka totalna nic z tej instrukcji montażowcze nie pasowało żaden kont.... ale zrobiliśmy i działa:d :D

W wtorek zasadziłem na wskazane przez żonę miejsca 5 drzewek owocowych wąż ogrodowy mi tak daleko nie sięga.... a deficyt w naszym planie wydatków nie pozwala nam na zakup dodatkowego ..... w wtorek po nocce zamierzam zacząć wykonanie kolejnego wjazdu na działkę do 2 garażu :] ale jak to przysłowie mówi " pożyjemy zobaczymy......

Życzymy wszystkim czytającym nas dziennik cudownych świąt wielkanocnych i jak najmniej stresu na budowie .......