Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotr & Zenia Rydułtowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 401
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No wielkie dzięki i również powodzenia życzę:]

a/a dziennika

Wczoraj zakończone zostały prace nad szalowaniem stropu..... ponieważ pewne elementy leżą na płycie garażowej musieliśmy najpierw wylać garaż..... Wczoraj również rozpocząłem prace nad wykonaniem 2 wjazdu na działkę dziś chcę wstępnie rozplanować pozostałe elementy bramy garażowej..... aha wczoraj dzwoniłem do zbrojarzy i mają przyjść dziś o 16:00 aha i mam już policzony beton.... wyszło mi 14,02 m3 ale zamówię 15...... bo trzeba dodatkowo dodać 0,3 m3 wynikające z własności betonu.... i założyłem kąt ugięcia stropu około 0,1%

Wszystkim wielkie dzięki :]

a co do dziennika to....

wczoraj nam się udało za zbroić 73% stropu i dziś mam nadzieję że skończymy...... jutro z rana poprawki i o 16:00 zalewany. Na majówkę strop będzie gotowy hehehhehe dziś w wolnej chwili wezmę aparat i pocykam focie ..... ręce bolą ale trudno ....... jak dobrze pójdzie to w połowie maja zaczniemy murować szczyty i więźbę malować...... bo potem nie będę miał wolnej chwili...... kurna zapomniałem podlać drzewka wczoraj może przeżyją .....jak je dziś podleję :]

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...