Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotr & Zenia Rydułtowy

Recommended Posts

No i stało się spadł śnieżek Wszystko przykrył białą kołderką..... Pora podsumować miniony rok :

- Zdobycie działki

- Własnoręczne wykopanie studni

- Położenie nowych rułek drenarskich

- Zakupienie 80% potrzebnego drewna

- Wybranie projekty

- Uzyskanie Pozwolenia na budowę wjazdu na działkę - niemusze już skakać przez płot nielegalnie moge to zrobić teraz legalnie :D:D:D:D:D

Wszystkim czatajacym życzę sukcesów i bo wszyko posuwało się do przodu...

Pozdrawiam Piotr i Zenia

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 401
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nowy Rok Nowe Wyzwania

Jesteśmy w trakcie załatwiania brakującej stali na ławy fundamentowe... po rekonensansie najlepszą ofertę złozył nam Lubar w Rybniku

za 1 t = 69 prętów fi 14 o dł 12 zapłacimy 1880 zł /brutto z transportem...

Nieststy dalej borykamy się z problemami finansowymi..... jak to wszystko ogarnąć do czerwaca potrzebujemy około 10 000 zł a potem to już jakoś poleci miejmy nadzieje:].......

• 4 weeks później...

No i stało się mamy pozwolenie na budowę :]. Decyzję otzymaliśmy 18.02.2010 A.D. Tego dnia załatwiliśmy sobie wolne i pomkneliśmy do wstarostwa powiatowego na 11:00 :] tam Pani prłnomocnik wydała nam projekcik w dwuch egzemplarzach, decyzję w dwych egzemplarzach a przypieczętowała ten rytuał steplując nam "dziennik budiwy". Gdy trzymałem tą książeczkę cieńką formatu A4 w rękach poczułem takie jakieś ukojenie....

Oczywiście tradycja nakazuje uczcić to a my tradycyjni jeteśmy -:] Jak dziś przyjadę do domu to wkleję focie. Po mału pentla się zamyka. Mamy stal na fundamety, troche kamienia zaliczkowanego, więc jest co robić narazie.

Jeszcze bardziej cieszy mnie te dzisiejsze 7 stopni celcjusza i to jak parzę na odsłąniającą się ziemie (nasz plac budowy). Jak to brzmi INWESTOR i INWESTORKA normalnie wow. Teraz nic tylko czekac do 4.03.2010 bo wtedy decyzja będzie prawomocna:d

Papiery załatwialiśmy od 12.05.2009 do 18.02.2010

Na koniec pozdrawiam wszystkich czytajacych ten dziennik:]

1 marezec :] jak miło to brzmi... dziś obdzowniełm rodzinę i zkompletowałem na jutro ekipę do demontarzu płotu:] Wprawdzie to płot betonowy ale git te płyty terz sowje warza.

Plan na jutro:

- zdemontować 8 sprzęseł płotu

- postawić 4 sporwortem w formie bramy:]

i czekać na geodety:]

ps.oczywiście jak pogoda dopisze:]

http://lh4.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/S4uKZZEbz1I/AAAAAAAAAck/xXLfhVcAkIU/s512/Ustawienie%20p%C5%82otu.jpg

Dziś sadny dzień o 14:00 przyjeżdza Geodeta i wytyczamy Masz prześliczny domek ( narazie nieststy na projekcie) wszystko pdzygotowane , koliki zaostrzone deski i gwoździe również:]

Co do płotu do mamy już zalany jeden okolnik w piątek będziemy spawać (wieszać już bramę) i przygotowywać do prac na 2 wjazd:]

http://lh4.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/S6Ziz1AKInI/AAAAAAAAAew/4vwq5w13vmw/s912/DSC_0224.jpg

http://lh6.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/S6Zjf8vMlaI/AAAAAAAAAfI/6eoqSZ-VDJQ/s912/DSC_0226%20%283%29.jpg

http://lh6.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/S6Zjn2UQGLI/AAAAAAAAAfU/amgfErEpD78/s912/DSC_0227%20%284%29.jpg

Domek wyznaczony już jest :] foce post wyrzej. Dziś o 12:00 jadę do starostwa po pieczęć uprawomocnienia decyzji.

- Musze potem zawieść dziennki budowy do Kieronika budowy na wpis:

Przęcie placu budowy przez kierownika budowy

- Następnie w te pędy muszę śmigać do geodety po kolejny wpis:

Wytyczono na gruncie obiekt zgodnie z Planem zagospodaroania działki nrXXXX na mocy decyzjni nr XXXXX

Chwyba zaczynam świrować bo nawet biurokracja mi już nie przeszkadza:]

Łikent oczywiście pracujący :lol: niestety nie na działce :cry: trzeba iść zarobić na tę biurokrację :evil:

• 2 weeks później...

Dziś przyjeżdża 1 auto z bergą :D i będziemy rozplanowywać.. a w międzyczasie ni stąd ni zowąd wyskoczyła pani inspektor z urzędu...... miasta..... wow ale się na słuchałem :x Ze to, ze tamto bo oczywiście krawężnik zasypany bergą i nie może sprawdzić w jaki sposób jest usadowiony:/ jakoś sie trochę uspokoiła jak powiedziałem jej ze mam zdjęcia porobione i że jej udowodnię że wszytko oki... i po chwili ciszy w telefonie znowu wybuchła ....... tym razem już nie o krawężnik..... ale oto ze zaśmiecam drogę bo podczas rozładunku wiadomo ze coś się zawsze rozsypie....

Jaki ja głupi jestem że w telefonie profil mam nastawiony na "Głośny" teraz przez tydzień będzie mi dzwonić w uszach:(

No i oczywiście w środę do urzędu na dywanik ma się rozumieć na szczęście mam wolne.... mam nauczkę nie załatwiaj nic przez kogoś i podczas nieobecności mojej lub Pani inwestor.................. no ale człowiek przecież uczy się na błędach heh