Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotr & Zenia Rydułtowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 401
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
no i po zimie ... trzeba będzie znów zakasać rękawy oż normalnie mi się nie chce.... jak się nad tym zastanowię.... no ale trudno..... zaczynam tworzyć sobie schemat instalacji elektrycznej i wydzwaniam za tynkarzami:] na budowie dużo się zmieniło mamy już okna .... roletę tarasowa i na dniach zostanie zabudowane drzwi do kotłowni :] fotki będą później narazie nie mam na to za bardzo czasu:]

no i jak to op zimie bywa były i zakupy.....

DSC_0809.JPG?gl=PL

super ze w Obi była promocja na kable bo te ceny to w tych hurtowniach elektrycznych są teraz z kosmosu....

Większość hurtowni dała nam ofertę w przybliżeniu 3 zł za mb 2,5 mm2 oraz 1,94 zł za mb 1,5 mm2

a w OBi kupiliśmy pot 2,69 zł za mb 2,5 mm2 oraz 1,79 zł za mb 1,5 mm2

Tak, tylko trzeba pamiętać że w marketach te najtańsze towary są bardzo często "z niższej półki".

I nie piszę, że są to gorsze materiały! Po prostu inny producent, inna partia.

Oczywiście nic nie mam przeciw marketowym zakupom. Wszyscy wiemy, że przy budowie każda złotówka się liczy :)

• 3 weeks później...
No i sezon budowlany 2012 A.D. uważamy za ROZPOCZĘTY..... Na dniach zostaną zabudowane drzwi do kotłowni marki mercedes bo takich to nigdzie nie kupicie.... A w międzyczasie robimy porządki i kujem co trzeba..... bo niestety jak to na budowie bywa ..... coś wychodzi w praniu ... ale mamy nadzieję ze damy radę to wszystko ogarnąć. w wolnych chwilach rozglądamy się za wykonawcą do tynków.....

no i budowa ruszyła na dobre ..... przyznam ze nie wiem za co się wpierw zabrać..... ale powiedziałem sobie że elektryczność musi być i koniec.... nie wiem czemu ale te tynkowanie mnie przeraża...... żeby to wszystko ogarnąć:] dziś będę liczył na nowo powierzchnię tynkowania bo się okazało ze jest piętro źle:]

14.04.2012

Od paru dni walczymy z elektrycznością.... po 5 otworach rozsypał się borkop w wiertarce.... a otwornica straciła 2 widie...... niestety muszę zrobić rozdzielkę budowlaną bo na 1 przedłużaczu 230 V idzie aż 5 000 W i boje się żebym nie wypalił gniazdka u rodziców... wiec dziś rozciągnę kabel siłowy

Edytowane przez Apacz 84

• 1 month później...