Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotr & Zenia Rydułtowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 401
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://lh3.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/S76pwAaIT2I/AAAAAAAAAoo/_t-foZWoENs/DSC_0292.jpg

Oczywiście Jak zwykle pomoc Kuzyna "Marcina" znowu okazała się nieoceniona. Jeździł z moim ojcem traktorem i przy rozładunku otwierał i zamykał burty po 7h pracy na budowie jechał do pracy na 14:00 "szacunek"

Nie wspomniałem że ziemia była wywożona bez przerwy dwoma środkami lokomocji autem i traktorem i dzięki temu szybko się to uwineł

Oczywiście jak to moim szczęściem bywa Pod koniec pracy "zepsuło się auto" Uleciał w kapnie kierowcy przewód sprężonego powietrza zasilający sprzęgło i siedzenie samochodu. Najgorsze jednak było to że stało się to na drodze a nie na działce:( Wziąłem więc narzędzia i ku aucie...... Szybka prowizorka i przejeździł jeszcze 3 h i tak pojechał do domu:]

http://lh6.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/S76pwg_h7bI/AAAAAAAAAow/MTSFJPUV0ig/DSC_0295.jpg

ah leje i leje normalnie porażka .... człowiek ubiera się w gumowce i do łopaty po 5 minutach zaczyna lać i ucieczka po 10 minutach przestaje padać i sru znowu do wykopu i tak w kułko macieju :/ sąsiad mi powiedział że ja jak kukułka z tego Naszego blaszaka regularnie wyskakuje co piętnaście minut... ale co począć jak taka porąbana pogoda a chce się robić a nie idzie.....

Wczoraj pojeździliśmy za gwoździami (potrzebne są nam 2-u calowe):

Obi (Rybnik) po 15.80 zł/kg

Praktiker (Rybnik)16.20 zł/kg

Brkiko Marsze (Rydułtowy) 15.40 zł/kg

a jutro zaliczę sklepy:

Rolniczy (Rybnik) 12.300 zł/kg - dostawa dopiero w piątek :/

Metalowy (Rybnik) 14.20 zł/kg

Metalowy (Rydułtowy) 8.00 zł/kg najtaniej i są na miejscu zadzwoniłem i zarezerwowałem odbiorę zaraz po pracy....

Edytowane przez Apacz 84

czy będzie miało wpływ na fundamenty to nie wiem:] ale wiem jedno mam dziurę pełną wody dziś zaczynam pompować

a/a do dziennika

Wczoraj w deszczu rozładowywałem stal zbrojeniową w sumie tego było 1 t ale ja musiałem ją przeżuwać 2 razy więc przeszły mi przez ręce 2 tony.... jutro mam wolne więc zaczynam prace na budowie i poniedziałek terz bede miał wolny:]

Hura przezylem wczorajszy dzień:D:D:D:D W dniu wczorajszym obroniłem magistra i skończyłem szkolę więc tera stosuje inne priorytety....

Oczywiście z moim szczęściem jak to zwykle bywa jak jechałem z Gliwic poszedł mi czujnik ciśnienia oleju w samochodzie:/ ale udało mi się dotrzeć do domu... na resztkach oleju (jak przyjechałem do domu i sprawdziłem poziom po godzinie to było już minimum:( )

Heh ale to nie koniec porażki....

Jak poszedłem zobaczyć na budowę to się kompletnie przeraziłem:(

Ojciec miał do dyspozycji koparkę i miał wykopać schody z tyłu domu o których zapomnieliśmy.... a tu porażka........ koliki z wyznaczenia ławów połamane.......... jedne sprzęsło bramy wyłamane a na moje pytanie co się stało uzyskałem odpowiedź " cały czas pracowałem"

Dziś zamierzam naprawić co się da i cały dzień spędzić na budowie.....

Edytowane przez Apacz 84

Po dzisiejszych bólach mięśni mogę stwierdzić iż pod względem wykonu na budowie uważam wczorajszy dzień za udany:D Jak dobrze pójdzie wszytko przygotuje do soboty to w poniedziałek by szlo wylać chudziak... i 2 dni po wchodzić z szalowaniem:] i zbrojeniem:] Z garażu zostało mi do wyrównania może 2 m ław i ruszam dzisiaj z domem:] a moje kochanie bardzo dzielnie walczy dalej z steplami:] zaczyna dochodzić do perfekcji :D ale on wie ża ja ją mocno kocham i podziwiam :] Edytowane przez Apacz 84

• 2 weeks później...

Przez ostatnie parę dni odnotowaliśmy wieki postęp na budowie Wysypaliśmy piasek pod fundamenty, zaszalowaliśmy ławy i wylaliśmy chudziak dziś zbrojarze skończą zbroić i o15:00 będzie odbiór zbrojenia już zamówieniem na wtorek po światach beton w ilości 15 kubików i już rozglądam się za masą na fundamenty dziś jadę do banku wybrać pieniądze na beton uregulować zbrojarzy i skończyć osprzęt do pompy żeby było czym polewać fundamenty:] Praca w ręka wre a garb sam rośnie :]

foty wkleję wieczorem

Edytowane przez Apacz 84

No to jedziemy nadganiamy zaległości z fotami:]

Po wykopaniu dziur zabraliśmy się do poziomowania terenu. O matko ale krzywizna jak ta lala.... z jednej strony podsypać 20 cm a z drugiej wybrać. Walczyliśmy chyba z 5 dni

http://lh3.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/S9sZ4D2TTHI/AAAAAAAAAsk/DE69fSA1BQE/DSC_0319.jpg

Edytowane przez Apacz 84

Następnie zabraliśmy się do szalowania ław fundamentowych w silnej grupie moja rodzina przyszła pani domu i oczywiście najważniejsza osoba czyli stolarz:] (Sąsiad jakich mało porostu super człowiek)

Na zdjęciu widoczny są osoby :

W niebieskim - przyszły szwagier

oraz mój Wujek pseudonim "Gumis"

http://lh5.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/S9sZ7C7h4eI/AAAAAAAAAsw/FoJ57OIa3Iw/DSC_0324.jpg

Niestety czas nas nagli z winy pogody wszytko się poprzesuwało w czasie murowanie itd.... żeby się wyrobić pracowaliśmy od rana do wieczora przez tydzień ...

na zdjęciu widzimy moją mamę i narzeczoną jak walczą i rozplanowują piasek pod chudy beton... niestety taki wymóg My budujemy na bardzo twardej glinie

http://lh5.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/S9saBgHP9II/AAAAAAAAAtM/7r4PZxharGk/DSC_0331.jpg