Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piotr & Zenia Rydułtowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 401
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wodę pompowały 2 pompy o łącznej wydajności 2400 l na godzinę ale woda wciąż się podnosiła więc wczoraj zaniechaliśmy pompowania dalej .... dziś jak wstałem rano i oglądałem poziom wody to na moim wskaźniku wynosił około 40 cm pocieszający jest fakt że ma przestać padać.... więc dziś znowu zaczniemy pompować a w wolnych chwilach będziemy giąć zbrojenie :] Edytowane przez Apacz 84

Po ciężkim dniu wczorajszym gdy przestało padać udało nam się obniżyć poziom wód w wykopie z 40 cm na 5-10 heh przynajmniej mamy prawie wszystkie koziołki budowlane pomalowane (został tylko jeden :D ) muszę wsiąść i dziś obdzwonić dostawców żeby w przyszłym tygodniu zaczęli mi zwozić kamienie:]

Mieliście kiedyś wrażenie ze wykonujecie syzyfową pracę???? bo ja mam takie ważnie heh.... a mianowicie cały czas walczymy z wodą i jak się weekend skończył i musimy iść do pracy to robi się pogoda :( Niestety nasze chęci do pracy są bardzo skutecznie torpedowane przez pogodę.... może dziś się coś uda zrobić???

Jedno muszę przyznać dobrze że parę tygodni temu kopiliśmy pompy, teraz ceny nie poszły ale poszybowały do góry.

Edytowane przez Apacz 84

Głowa do góry! Nie ma tyle deszczu, żeby ciągle padał.

Po ostatnich wielkich opadach w naszym wykopie wody było równo z ławami. Dwie pompki z Castoramy pracowały non-stop. Można wszystko sobie przygotować, zaplanować a pogoda i tak spłata figla. Trza być twardym jak John Rambo.

Pozdrawiam.

Wow Rambo heheheh wileki dzięki za slowa otuchy:]

d

c.d.n. dziennika

Wczoraj jak nigdy dopisała nam pogoda i zaizolowaliśmy ławy (tylko izolację poziomą niestety) ale otwiera to drogę już murarzowi......może uda się rozpocząć murowanie w tym tygodniu jeszcze??? aha zapomniałbym o nowym nabytku na Mianowice.... kopiliśmy sito budowlane w Budozbycie wprawdzie cena wynosiła 97,00 zł ale udało nam się trochę potargować ...

Boże jeszcze 2 dni pogody i wszytko nadgonimy....

sp. Wielkie podziękowania dla całej ekipy która wczoraj pracowała przesyła Państwo Inwestorzy

Przyjechałem wczoraj z pracy to niestety nic już nie widziałem ale za to rano jak wstałem to zobaczyłem:

Postęp murarza

http://lh5.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/TAIPGGLKtXI/AAAAAAAAA0c/njHoF3q8Vys/DSC_0435.jpg

a w między czasie

http://lh4.ggpht.com/_9YTwoNI1vPI/TAIPGTackiI/AAAAAAAAA0g/vBS62xRkjAQ/DSC_0436.jpg

Oh matko pada i pada i jakoś końca nie widać... wczoraj w miarę możliwości murarz wymurował nam trochę ścianki jakieś heh 3-4 rzędy kamieni i musieliśmy przerwać bo zaczynało coraz bardziej lać:] heh Za to rozładowaliśmy 5 palet kamieni( poukładaliśmy je na paletach wysoko w wykopie i przykryliśmy je żeby schły:) )

No nic taka pogoda że nosa się nie da z domu wysunąć żeby nie był mokry :/ Z kolei moja luba z teściową zasypywały ławy w środku, muszę przyznać ze kobieta choć potocznie zwana płcią słabszą dorównywała pracy chłopom:D szacunek dla nich