Kojo 28.07.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam, co do hydrauliki, Osprzet - 3 rozdzielacze, 12 punktow wod/kan + cyrkulacja, 14 punktow CO, okolo 100m2 podlogowki, montaz 3 geberitów. Jak na razie ogolny koszt material+wykonanie - okolo 16 000zł (3 kondygnacje: piwnica, parter, 1p). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Piaseczno 28.07.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Właśnie prześledziłam ten temat na forum i tak mi się ciśnienie podniosło, bo przypomniałam sobie nasze doświadczenie z hydraulikiem. Wycena wstępna była na 2 tys, a przy rozliczeniu zawołał 5 tys. Przy naszej wstępnej rozmowie ustaliliśmy, że chcemy mieć rury pod chudziakiem Vavina - to byla jasna klarowna informacja. Później się tłumaczył, że nie jest na bieżąco z cenami materiałów, etc. Najbardziej nas ubawił tym, że wszyscy robią z kanalizę pod chudziakiem z "Matiza", a my zażyczyliśmy sobie "Mercedesa" - czyt. Vavina. W dalszym ciągu szukamy hydraulika do dalszej roboty i zauważyłam, że to kręcenie z materiałami jest wpisane w tą profesję. Z żadnym innym instalatorem, ani wykonawcą nie mamy takich schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts