a.jerzyk 15.07.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Witam, Chcę powiesić TV na ścianie, poniżej będzie stał niski stoliczek z kinem domowym. Gdyby to była normalna ściana bym wkuł korytko i po sprawie. Niestety ściana była dorabiana jakieś 15 lat temu, konstrukcja jak mi się wydaje to drewniane belki od nich przybita płyta drewniana wiórowa na to kiedyś był tynk, ale sie nie trzymał to obłożyłem karton gipsem na wkręty do tych desek. i nie ma jak wpuścić w ścianę kabli. Jak inaczej mogę ukryć te kable ? Myślę nad kominem z karton gipsu, cos jak http://jezool.w.interia.pl/tv.jpg rysunek poglądowy w paincie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 15.07.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 A co masz po drugiej stronie sciany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.07.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 A w tej płycie nie można wyrżnąć korytka i zwyczajnie potem zagopsować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.07.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 lepsza ładna noga niż brzydkie korytko voegel ma system rynien na kable, mocuje się je w dół od uchwytu na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot1979 15.07.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 a moze listwy drewniane naciete z korytkiem od strony sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 15.07.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Moze scianka gk lekko odsunieta od sciany, dodatkowo wokol scianki lub po bokach za scianka mozesz dac listwy LED by dawaly ladne swiatlo nastrojowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.jerzyk 16.07.2009 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 nacinać tej ściany na pewno nie będę gdyż boje się jej ruszać, tym bardziej nie chce osłabić konstrukcji gdyż będzie na tym wisiał TV.Ściana jest gruba na jakies 8 cm, po drugiej stronie jest boazeria i korytarz wejściowy do mieszkania. Obrazuje to obrazek, chodzi o żółtą ścianę.http://jezool.w.interia.pl/mieszkanie.jpg W internecie znalazłem korytka które można malować i prawdopodobnie je wykorzystam lub zrobię tą podświetlaną zabudowę k-g. Wkleję link do tych korytek jak będę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 16.07.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 To moze rozbierz ta boazerie na korytarzu, zrob dwa otwory jeden na dole sciany, drugi na takiej wysokosci na jakiej planujesz powiesic telewizor. Zabuduj ten odcinek miedzy otworami kanalem, a kanal boazeria.Wedlug mnie lepiej mic taka zabudowe na korytarzu niz w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts