Artur101 15.07.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Witam. W związku z tym, iz w biurze projektowym uświadomiono nas że koniczyna nie nadaje się na naszą działkę ( działka północna od drogi wjazdowej) koniczyna nie wchodzi w rachubę. Projekt który wybraliśmy pasujący do naszej działki to tzw. dom w asparagusach. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-asparagusach/m4889afc866321 Chciałbym Was prosić o informację jaki koszt budowy może być do stanu deweloperskiego. Zakładam zatrudnienie ekip różnych do różnych etapów budowy. Jedna z ofert zakłada 120 tysięcy za robociznę do owego stanu. Będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartilop 16.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 U mnie wyglada to tak: - jedna ekipa od fundamentow do scianek szczytowych 28000 (w tym schody lane, z ktorych teraz rezygnujemy, 1 komin, taras, schodek przed wejsciem) - za dach 13000 (konstrukcja, pokrycie, obrobki) SSO z materiałami zamknie mi sie okolo 105000 Dalej to juz moze byc roznie, ja planuje ze wszystkim (czyli do stanu - Carlsberg na kazdej polce lodowki SideBySide ) 300000,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur101 18.07.2009 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Super ceny! Gdzie Budujesz? Masz jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur101 29.07.2009 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Cześć. Dostałem pierwszą wycenę: robocizna stanu surowego zamknietęgo 60 000 pln. Odnosze wrazenie ze gosc probuje mnie niezle oskubac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartilop 07.08.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ja buduje pod Wrocławiem. Ekipie ktora mialem od fundamentow po sciany szczytowe juz podziekowalem. Tzn JUZ to moze zle powiedziane - DOPIERO po zalaniu stropu, zmarnowali na to trzy miesiace, od '0' do stropu. Ponad miesiac poslizgu. Teraz mam super ekipe gorali robi scianke kolankowa szczytowa i dach. Dach komplet za 65/m2 28000 za sso bez dachu to tez byla taka srednia cena u mnie.Dom jest naprawde prosty w budowie, wiec 60000 to troche duzo.Przy tak sprawnej ekipie jaka mam teraz to 2,5 miesiaca z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts