Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w asparagusach

Artur101

Recommended Posts

Witam.

W związku z tym, iz w biurze projektowym uświadomiono nas że koniczyna nie nadaje się na naszą działkę ( działka północna od drogi wjazdowej) koniczyna nie wchodzi w rachubę.

Projekt który wybraliśmy pasujący do naszej działki to tzw. dom w asparagusach. http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-asparagusach/m4889afc866321

Chciałbym Was prosić o informację jaki koszt budowy może być do stanu deweloperskiego. Zakładam zatrudnienie ekip różnych do różnych etapów budowy. Jedna z ofert zakłada 120 tysięcy za robociznę do owego stanu.

Będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam

U mnie wyglada to tak:

- jedna ekipa od fundamentow do scianek szczytowych 28000 (w tym schody lane, z ktorych teraz rezygnujemy, 1 komin, taras, schodek przed wejsciem)

- za dach 13000 (konstrukcja, pokrycie, obrobki)

SSO z materiałami zamknie mi sie okolo 105000

Dalej to juz moze byc roznie, ja planuje ze wszystkim (czyli do stanu - Carlsberg na kazdej polce lodowki SideBySide :wink: ) 300000,-

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ja buduje pod Wrocławiem. Ekipie ktora mialem od fundamentow po sciany szczytowe juz podziekowalem. Tzn JUZ to moze zle powiedziane - DOPIERO po zalaniu stropu, zmarnowali na to trzy miesiace, od '0' do stropu. Ponad miesiac poslizgu. Teraz mam super ekipe gorali robi scianke kolankowa szczytowa i dach. Dach komplet za 65/m2

28000 za sso bez dachu to tez byla taka srednia cena u mnie.

Dom jest naprawde prosty w budowie, wiec 60000 to troche duzo.

Przy tak sprawnej ekipie jaka mam teraz to 2,5 miesiaca z dachem.