cezars 16.07.2009 02:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam serdecznie użytkowników forum. Mam nadzieję, iż mój temat zakładam w odpowiednim dziale. Jeżeli nie proszę o przeniesienie A więc przechodząc do konkretów chciałbym przedstawić Wam projekt mojego pokoju: http://cezars.hostit.pl/Projekt_przebudowy_pokoju/Projekt-przebudowy-pokoju_.gif Tak jak widać na załączonym obrazku chciałbym wykonać u siebie na jednej ze ścian pewnego rodzaju belkę z płyty G/K. Wymiary ściany to 6m długości 3m wysokości. Rozmiary belki to 15cm szerokości od ściany i 25 wysokości od sufitu. W belce mają znajdować się halogeny oświetlające ścianę na której znajdować się będzie duży plakat oraz kilka małych półek. Aczkolwiek mam jedno pytanie Czy kolory jakie tutaj zaprezentowałem będą do siebie pasować? Dodam, iż belka ma być w kolorze takim czerwonym ciemnym krwistym (taki jaki stosuje się najczęściej w klubach i dyskotekach) a na reszcie ściany ciepły żółty. Może macie inne pomysły odnośnie kolorów lub taż samego zagospodarowania ściany? Dzięki serdecznie za odpowiedź. PS. Dodam, że pokój ten jest bardzo nasłoneczniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezars 20.07.2009 03:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Ktoś pomoże czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 20.07.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Kwestia gustu, zależy co to za pokój. Osobiście nie lubię takich połączeń kolorystycznych, jak już kolor bordowy to z czymś delikatniejszym np. cappuccino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 20.07.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Ten żółty powinien być trochę rozmyty, bo rozkojarza. Ale niektórzy właśnie przy takich intensywnych kolorach potrafią się skupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezars 21.07.2009 04:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Te kolory to takie na pewno nie będą Po prostu chciałem wyszczególnić te miejsca Chodzi mi o to jakie kolory Wy byście zaproponowali jeżeli pokój ma być urządzony w stylu techno-klubowym? Chce aby ludzie, którzy będą mnie odwiedzać czyli atmosferę bardzo klubową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 21.07.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Te kolory to takie na pewno nie będą Po prostu chciałem wyszczególnić te miejsca Chodzi mi o to jakie kolory Wy byście zaproponowali jeżeli pokój ma być urządzony w stylu techno-klubowym? Chce aby ludzie, którzy będą mnie odwiedzać czyli atmosferę bardzo klubową. Kurcze każdy klub ma inną kolorystykę z badań wynika, że kolorystyka czerwień, pomarańcz i czarny wpływa na zwiększenie łaknienia dlatego te kolory są często wykorzystywane w barach szybkiej obsługi więc do domu nie polecam tych kolorów. Osobiście bym zrobiła coś w kolorach bordo ciemne + cappuccino albo jakiż beż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezars 21.07.2009 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 A co byście pomyśleli o połączeniu tych dwóch kolorów http://img291.imageshack.us/img291/2379/75634900.png + http://img520.imageshack.us/img520/7857/61961274.png lub takich jak tutaj na obrazku poniżej http://www.szabloneria.pl/images/galeria/image-76.jpg PS. Konkretnie chodzi mi o to także aby na przykład po włączeniu tylko halogenów, które bedą zamontowane na tej czerwonej belce pokazanej w pierwszym poście i skierowane ku dołu ściany uzyskac taki klubowy ciepły nastrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aggama 28.07.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jeśli ma być klubowo to według mnie ciekawie wyglądałoby połączenie czerwieni lub borda z odcieniem szarości i do tego czarne dodatki. Może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts