Anya 03.12.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Witajcie! Może ktoś jakoś sensownie rozwiązał problem dekorów łazienkowych np. w stylu Iryda Cersanitu (http://www.cersanit.com.pl) - czyli dekory wypukłe, imitujące stare rzymskie marmury (tak mnie się kojarzą ) i ich umieszczenia w łazience na poddaszu? Zmagamy się z dylematem do jakiej wysokości zrobić płytki i gdzie dać dekor. Najeefektowniej wyglądałoby to tak: wysokość płytek do wysokości drzwi (3/4 ściany?) + dekor na wysokości nad umywalką - tak jest "najbezpieczniej", ale co wtedy z prysznicem? Jeśli przyjmę takie rozwiązanie, to na wypukłym dekorze będę mieć piękną kolekcję kamienia....(?) Jeśli w ogóle nie dam dekoru pod prysznicem, to będzie różnica w wysokości płytek na sąsiedniej ścianie, prawda? Łazienka jest w ogóle dość specyficzna, bo jedna ściana jest skosem i na niej płytki będą tylko do wysokości ok. 60 cm... Tak więc zostaje ściana przy umywalce, ściana obok i ściana-wnęka na kabinę oraz malutka ściana też ze skosem. Trochę trudno mi to opisać, ale chodzi o to, że praktycznie nie ma tych dekorów jak wyeksponować z wyjątkiem ścianki nad umywalką.... Nie mogę nigdzie znaleźć w sieci praktycznych rozwiązań ani aranżacji, ale moze ktoś przerabiał już temat? Widziałam zdjęcie łazienki, w której podobny dekor puszczony jest na tej górnej wysokości płytek na styku ze ścianą, tylko niestety mój jest bardziej dekoracyjny i tam nie spełniałby funkcji zdobiącej. Co zrobić? Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 03.12.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 A poza tym jak przymocujesz kabinę, przy wypukłościach na ścianie? Chyba jedyne rozwiązanie to dokładnie wymierzyć gdzie będzie przymocowana kabina i zrobić tą różnicę w wysokości płytek pod uszczelką kabiny, tylko uwzględnić tą różnicę już od podłogi żeby na górze wypadły równo. A może jest płaski dekor szerokości tego wypukłego? To by było najlepiej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anya 12.12.2003 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Dzięki! Problem już rozwiązany, ponoć to żaden problem, nacina się dekory i "dosuwa" kabinę do ściany. Tylko ta wizja kamienia na wypukłych dekorach mnie nieco przeraża.... Płaskich niestety nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.12.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Dokładnie tak, chwila pracy kątówki i po problemie. A co do kamienia to "Cif - kamień i rdza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anya 12.12.2003 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Dzięki, Wowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 31.12.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Potwierdzam częsciowo to co napisał Wowka - ja zrobiłem całą łazienkę, potem przymierzyłem kabinę i kątówką wyszlifowałem wypukłości żeby listwy montażowe kabiny przylegały do ściany. Tylko że pyłu (czerwonego) było co niemiara, wżarł się w (białe) fugi i są do poprawki. Teraz zostawiłbym miejsce, zamocował kabinę, a odpowiednio docięte dekory przymocował dopiero po zamocowaniu kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2004 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Dokładnie tak, chwila pracy kątówki i po problemie. A co do kamienia to "Cif - kamień i rdza" Co do Cif'a nie jestem do końca przekonany . Spotkałem się z opinią, że niszczy fugi. Sami stosujemy chemię Hagesanu. Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.01.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Potwierdzam chemia HG jest O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts