perm 25.07.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 No przejmuje sie ,nie wiem jak ty ale dla mnie 500zl w ta czy w tamta to jest roznica.Nie wiem jakies sa ceny i dlatego chce sie zorientowac.Poza tym kwestia wykonania to jest bardzo ciezka w prownaniu sprawa zwlaszcza dla kogos kto sie nie zna na stolarce. Już ci proponowałem, wyślij mi projekt, lub jeżeli łóżko gotowe zdjęcia na [email protected]. Spróbuję je ocenić chociaż naprawdę nie jest to łatwe. Każdy szczegół ma przy wycenie znaczenie; z czego zrobione, czy płyty były juz oklejone i tylko docięte, czy też stolarz je oklejał i czym (fornir czy folia meblowa), jak wyglądają połączenia elementów, jak są wykończone krawędzie płyt (listwa drewniana, listwa pcv, taśma termozgrzewalna itp). Tego jest sporo a wszystko ma wpływ na cenę. Jeżeli piszesz o różnicy 500 zł to łóżko tanie nie jest. Porównaj cenę swojego łóżka z cenami podobnych w sklepach ale raczej tych droższych bo jak pisałem mebel na zamówienie zawsze wyjdzie sporo drożej o czym nie wszyscy wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 26.07.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Strzel sobie łoże z metalu i po problemie... nawet z ,,kilkoma paniami" naraz łóżko wytrzyma. Co do cen to trudno wyczuć, ale tak jak pisał przedmówca to meble na zamówienie są droższe no chyba ,że jakiś cud sie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts