qwertyk 16.07.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 sciana byla malowna rok temu dekoralem akrylit w teraz chce polozyc latekoswy bondex. czy musze klasc farbe podkladowa ? bondex nie ma zadnych podkladowych czy w takim razie nic nie klasc czy polozyc np sniezke grunt? rok temu byla tez kladziona gladz potem gruntowana i malowana ale sciana slabo przyjmowala. czy podklad ma byc lateksowy czy akrylowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 16.07.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Bondex ma podkład. Nawet taki kupiłem do Bondexu lateksowego. A nazywa się Primer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertyk 16.07.2009 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 wydawalo mi sie ze on jest do blachy drewna itd. czy uzywanie podladu innej firmy jest niewskazane ? myslalam te o pomalowaniu 2 razy tym podkladem sniezki a potem bondex albo tikurilla. ten podklad jest tani i pozwolil by mi zabic kolor scian przed nowym jasniejszym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 17.07.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Grunty stosuje sie aby nowa warstwa farby lepiej "przyczepiła" sie do obecnejPodkłady stosuje sie aby wyrównac chłonnośc podłoza i aby nowa zwiekszyc wydajnosc nowej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 17.07.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 qwertyk napisał: 2 razy tym podkladem sniezki a potem bondex albo tikurilla. ten podklad jest tani i pozwolil by mi zabic kolor scian przed nowym jasniejszym kolorem pierwsze malowanie gładzi gipsowej jednak lepiej farba akrylowa z dobrym gruntem na to śnieżka grunt która również wyrówna strukturę podłoża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertyk 17.07.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 no gladz to rok temu byla robiona na nia grunt i akrylowa dekorala. teraz chce bondex lateksowy i zastanawiam sie1. czy mozna nie dac zadnego podkladu2,czy mozna dac podklad innej firmy niz farba3. bede pigmentowac farbe lateksowa wiec ogolenie boje sie wszystkiego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 17.07.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 qwertyk napisał: no gladz to rok temu byla robiona na nia grunt i akrylowa dekorala. teraz chce bondex lateksowy i zastanawiam sie 1. czy mozna nie dac zadnego podkladu 2,czy mozna dac podklad innej firmy niz farba 3. bede pigmentowac farbe lateksowa wiec ogolenie boje sie wszystkiego.. 1. można 2. można 2. słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts