Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za mapkę geodezyjną do celów projektowych?

Arturo333

Recommended Posts

• 3 months później...
Zależy też od wielkości działki , ja teraz czekam na mapki a geodeta powiedział że 1500 zł obszar około 2 Ha

U mnie większość firm geodezyjnych za ten sam obszar (2Ha) proponuje podobne ceny tj. 1000, 1200 - 1500zł

Mi jednak udało się znaleźć firmę, która wykona to za 600 - 800 zł

Chyba uda się taniej, bo z tego, co się okazało to oni wyznaczali granice działek :)

A ilość to standardowo 7 sztuk - ale przeważnie robią w tej samej cenie tyle, ile dusza zapragnie :D

• 4 weeks później...
z geodetami jest różnie warto podzwonić i podowiadywać się jakie mają stawki, ja dzieliłem działkę 79 arową na 6 mniejszych z wytyczeniem drogi, (w sumie 7 działek), pierwszy geodeta wycenił na 3000zł, zadzwoniłem do nastepnego z tego rejonu i zapłaciłem 2000 zł (starszy, dowiadczony geodeta), poprostu wszędzie trzeba się orientować co do cen

z geodetami jest różnie warto podzwonić i podowiadywać się jakie mają stawki, ja dzieliłem działkę 79 arową na 6 mniejszych z wytyczeniem drogi, (w sumie 7 działek), pierwszy geodeta wycenił na 3000zł, zadzwoniłem do nastepnego z tego rejonu i zapłaciłem 2000 zł (starszy, dowiadczony geodeta), poprostu wszędzie trzeba się orientować co do cen

Tp moze jeszcze w ktorym roku to bylo i jakim rejonie, bo jakos nie chce mie sie wierzyc ze w obecnym za podzial na 7 dzialek i wytyczenie drogi tylko 2000 zl

grudzień 2009

W takim razie gratuluje Madyda w moim rejonie takie ceny byly nie osiagalne, najtanszy geodeta i okazalo sie ze bardzo solidny facet zszedl na 2500 brutto za podzial wlacznie z przygotowaniem dokumentacji do notariusza, ja juz nic nie robilam, reszta chciala od 2500-3000 netto co najmniej, Za podzial dzialki na dwie

witam.mam pytanie;jestem z podkarpacia a dokladniej 10km za Niskiem.ostatnio byl geodeta i tyczyl dzialke.wujka dzialka ma ok.1h30a.z tego my dostalismy 33ary i wlasnie to mial wytyczyc geodeta i to zrobil i krzyknal cene 1800zl.nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie ta cena strasznie wygorowana.moze ktos sie orientuje jakie ceny maja geodeci za wytyczenie dzialki.pozdrawiam