Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miłośnicy VW

jotdzi

Recommended Posts

Pierwszy VW Passat '82 1.6D w wieku 19 lat, potem prawie same VW:

VW Jetta '82 1.6D

VW Golf '89 1.8GT

VW Jetta '88 1.6D

z powrotem VW Jetta '82 1.6D (ta sama co pierwsza, odkupiłem :-) )

teraz oprócz niej mam VW Passat '94 1.9D Kombi.

Kiedyś jeszcze bym chciał kupić sobie VW Gof GTI Pirelli '82 1.8 czerwony.

Uwielbiam tę markę, ale sympatia ta dotyczy dawnego VW. Obecne modele również mi się podobają, ale to już nie to co kiedyś.

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

Do sierpnia 2009 miałam B5 po lifcie 1,9D 130KM podrasowany... Fruwał w powietrzu.

Teraz mam B6 2000 D 140KM, oczywiście jest już po chip tuningu, ma wgraną nową mapę, ale po raz pierwszy mam autko w automacie ze skrzynia DSG... fajnie się jeździ, ale ze względu na skrzynię jest ciut wolniejszy niż poprzedni :-? Coś za coś.

Za to mam duuużo miejsca na zakupy :oops:

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam.

melduję vwgolf 1,6TD mody -przerobiona większa pompa 10mm , gov mod , timing mod , zwiększone ciśnienie doładowanie 1,6bara , wydech przelot 2" , intercooler z audi 2,5 , sprzęgło wzmocnione 230mm ,wynik około 8,5 do 100km/godz

2 golf 1,8 benzyna seria ale za to z podtlenkiem LPG :D

Z marka VW jestem związany kilka lat długo na forum http://forum.vwgolf.pl/

gdyby ktoś chciał podkręcić diesla to mogę podpowiedzieć co i jak , TDI również :wink:

proszęzobaczyć jaktakie auto jeżdzi

pozdr

Mariusz

kamykkamyk2

sprawdz czy wszystkie świece działaja czy grzeją , trzeba je wykręci i poda 12V zobaczysz trzymając w kombinerkach czy końcówki świec są gorące lub odkrę listwe i sprawdz czy przez świece jest przejście (miernik elektryczny) .

Świece to podstawa bez tego stary klekot ma bardzo ciężko.

Dwa to sprawny aku i rozrusznik , pózniej dopiero pompa ,filtr paliwa, kompresia i kąt wtrysku.

pozdr

Świece były wymieniane w tamtym roku, gdyż już wtedy był taki sam problem. Nic się nie poprawiło. Nie napisałem jeszcze dlaczego podejrzewam, że to pompa może być. Jak przekrecę kluczyk i próbuję odpalić, to gdy naciskam kilkakrotnie pedał gazu to wtedy odpala, ale to ma zastosowanie do kilku stopni poniżej zera, poniżej już nie.