igorrr 16.07.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam Mam na imię igor , stałem się szczęśliwym posiadaczem starego domu , wymiary zewnętrzne 18 na 9 metrów , dom jest do kapitalnego remontu , jestem na etapie wylewania "dolnego" wieńca , ściana ma 70 cm szerokości ,w projekcie ten wieniec ma wymiary 20 na 70 cm i tylko 4 pręty główne 12mm i strzemiona 6mm co 25 cm . Czy to wystarczająca ilość zbrojenia ? Czy nie powinno być więcej prętów głównych 12mm? Niestety kierownik budowy / architekt ( ta sama osoba ) jest teraz na urlopie i nie odbiera telefonu . Pozdrawiam i przepraszam za niefachowe nazewnictwo pewnych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 17.07.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Takie zbrojenie to standart i jest wystarczające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts