Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szpachlowanie

Recommended Posts

witam serdecznie :( ekipa konczy wlasnie szpachlowanie. jak dokladnie sprawdzić jakosc ich pracy? czy powinni po szpachlowaniu pomalowac ściany aby znależc wady?pilne!!

Podobno wszystkie nierówności po szpachlowaniu najlepiej widać własnie po malowaniu więc powinnni zagruntować i raz pociągnąc farbą. Tak mi powiedział znajomy, który robi wykończeniówkę i przyszedł zobaczyć jak mi ekipa zrobiła poddasze

niezależnie czy szpachlowali poddasze czy ściany , można neonówką czy tam ultrafioletem przyłozyć i poświecić i wyjdą boby....

ja tam zażyczyłem sobie malowanie po skończonej pracy za dodatkową kasę i po pierwszym razie sam widziałem , że nie było idealnie i poprawiali sami po sobie z uśmiechem na buzi............... :lol: oni sami tego nawet nie widzą aż nie pomalują....

pozdr

niezależnie czy szpachlowali poddasze czy ściany , można neonówką czy tam ultrafioletem przyłozyć i poświecić i wyjdą boby....

ja tam zażyczyłem sobie malowanie po skończonej pracy za dodatkową kasę i po pierwszym razie sam widziałem , że nie było idealnie i poprawiali sami po sobie z uśmiechem na buzi............... :lol: oni sami tego nawet nie widzą aż nie pomalują....

pozdr

Bo to na prawdę trudno dokładnie ocenić. Po malowaniu - wychodzi jak na dłoni :lol:

Najlepiej świecić z boku halogenem i popatrzeć na ścianę, albo brać takich malarzy którzy zrobią całą pracę czyli szpachlowanie + malowanie,czasami się zdarzy ze nawet jak jest idealnie pod halogenem po pomalowaniu "na raz" wyjdzie gdzieś malutka dziurka albo coś podobnego i wtedy robi się wyprawkę, tylko ludzie nie zapominajcie że człowiek to nie maszyna i zawsze może coś wyjść ! Najlepiej poczytać normy

Najlepiej świecić z boku halogenem i popatrzeć na ścianę, albo brać takich malarzy którzy zrobią całą pracę czyli szpachlowanie + malowanie,czasami się zdarzy ze nawet jak jest idealnie pod halogenem po pomalowaniu "na raz" wyjdzie gdzieś malutka dziurka albo coś podobnego i wtedy robi się wyprawkę, tylko ludzie nie zapominajcie że człowiek to nie maszyna i zawsze może coś wyjść ! Najlepiej poczytać normy

Podpisuję się pod tym

witam serdecznie :( ekipa konczy wlasnie szpachlowanie. jak dokladnie sprawdzić jakosc ich pracy? czy powinni po szpachlowaniu pomalowac ściany aby znależc wady?pilne!!

Po szpachlowaniu powinni sami wszystko przetrzeć i "wybiałkować", następnie sprawdż całość prac przy użyciu halogenu lub żarówki świecąc pod odpowiednim kątem ( najlepiej wieczorem, gdy jest ciemno) jeżeli są nierówności, mnóstwo cieni, kresek lub dziurek to powinni wszystko poprawić tak aby z czystym sumieniem zarobić te 12-15 zł za m2 ( więcej za taką usługę nie płać, ale mniej też nikt nie weźmie, ponieważ będzie to porządnie wykonana praca)

sprawdź również wszystkie rogi :wink:

FlashBack, czy teraz może być :lol:

Pozdrawiam